Ridley (fiets)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Zie het artikel Zie Ridley (motorfiets) voor het Amerikaanse motorfietsmerk met dezelfde naam

Ridley is een Belgische fabrikant van fietsen en fietsonderdelen. Het bedrijf werd in 1997 opgericht door Jochim Aerts die zijn onderneming heeft vernoemd naar de Britse filmregisseur Ridley Scott. Oorspronkelijk was Ridley een bedrijf dat gespecialiseerd was in het lakken van fietsen, maar op den duur heeft men een eigen fietsenlijn op de markt gebracht. Ridley (officieel: 'Race-Productions NV') heeft zijn hoofdzetel in Paal-Beringen.

Producten[bewerken]

Ridley levert fietsen af in de volgende productcategorieën:

  • Racefietsen voor wegwielrennen
  • Crossfietsen voor veldrijders
  • Mountainbikes
  • Piste-fietsen

Ridley zou ook de snelste fietsen ter wereld geproduceerd hebben. Het gaat hierbij om de Ridley-Dean en de Ridley Noah Fast. Deze eerstgenoemde is een tijdritfiets en is dus, met vele tests, onder andere in een windtunnel, uitgeroepen tot de snelste fiets die tot nu toe gemaakt is. Dit komt onder meer door 3 gepatenteerde speciale technologieën.

Samenwerking[bewerken]

De partnership van Ridley met hun professionele teams is een belangrijke factor in de ontwikkeling van hun producten. Ridley werkt heel nauw samen met de renners en mecaniciens om de ontwikkeling van hun producten te optimaliseren. De teams rijden op stockframes, dat stelt hen in staat om de producten te testen onder extreme omstandigheden. Ridley sponsorde van 2005 tot en met 2008 de Belgische Lotto-ploeg. Ridley was in de seizoenen 2009 en 2010 de officiële fietsenleverancier van de Russische ProTour ploeg Team Katusha. In het seizoen 2011 sponsorden ze Vacansoleil. Voor het seizoen 2012 is er terug een samenwerking tussen Ridley en Lotto.

Daarnaast levert het bedrijf ook fietsen aan de continentale ploegen Telenet-Fidea en Sunweb-Revor. Deze veldrijders hebben in de loop der jaren tal van successen geboekt. In de laatste 10 jaar reden zeven wereldkampioenen cyclocross op een Ridley-fiets.

Externe links[bewerken]