Ridley (fiets)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Zie het artikel Zie Ridley (motorfiets) voor het Amerikaanse motorfietsmerk met dezelfde naam
Matteo Draperi op een Ridley (2012)

Ridley is een Belgische fabrikant van fietsen en fietsonderdelen. Het bedrijf werd in 1997 opgericht door Jochim Aerts die de onderneming noemde naar de Britse filmregisseur Ridley Scott. Oorspronkelijk was het een bedrijf dat gespecialiseerd was in het lakken van fietsen, maar op den duur heeft men een eigen fietsenlijn op de markt gebracht. Ridley (officieel: 'Race-Productions NV') heeft zijn hoofdzetel in Paal-Beringen.

Producten[bewerken]

Ridley levert fietsen af in de volgende productcategorieën:

  • Racefietsen voor wegwielrennen
  • Crossfietsen voor veldrijders
  • Mountainbikes
  • Piste-fietsen
  • Gravelrijders

Samenwerking en sponsoring[bewerken]

Ridley werkt samen met renners en mecaniciens om de kwaliteit van de producten te verbeteren. De teams rijden op stockframes, deze worden zo getest onder extreme omstandigheden. Ridley sponsorde van 2005 tot en met 2008 de Belgische Lotto-ploeg. Ridley was in de seizoenen 2009 en 2010 de officiële fietsenleverancier van de Russische ProTour ploeg Team Katusha. In het seizoen 2011 sponsorden ze Vacansoleil. Vanaf het seizoen 2012 tot heden is er terug een samenwerking tussen Ridley en Lotto Soudal.

Het bedrijf levert ook fietsen aan de continentale ploeg Marlux-Napoleon Games. Ridley heeft met veldrijders in de loop der jaren tal van successen geboekt. In de laatste tien jaar reden maar liefst zeven wereldkampioenen cyclocross op een Ridley-fiets.

Externe links[bewerken]