Rieneke van Nunen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Rieneke van Nunen (1958) is een Nederlands actrice.

Levensverhaal[bewerken]

Van Nunen wordt geboren als het derde kind van acteur Rien van Nunen (1912-1975) en zijn toenmalige vrouw Hella Faassen; uit dit huwelijk werd ook haar zus Anke van Nunen geboren. In navolging van haar vader heeft Van Nunen erg veel passie voor het acteren. Op vijfjarige leeftijd maakt ze haar debuut op de televisie met een gastrol in de dramaserie Swiebertje, waarin vader Rien een grote rol heeft. Eind jaren zestig zou een gastrol volgen in de De eerste man. Na de middelbare school besluit ze de opleiding Kleinkunst te gaan volgen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. In 1991 behaalt ze haar diploma. Naast haar opleiding is de actrice eind jaren tachtig en begin jaren negentig regelmatig te zien in de cabaretvoorstellingen, waaronder Jordaancabaret en Een jongen was het...

In het seizoen 1991/1992 schittert Van Nunen aan de zijde van meesterkomiek André van Duin in zijn André van Duin Revue. In 1992 speelt de actrice een gastrol in de politieserie Bureau Kruislaan. Een jaar later is ze te zien in het 't Zonnetje in Huis. Tussen 1994 en 1995 speelt ze de hoofdrol van Roos Steenmeier in de Sylvia Millecam Show. In datzelfde jaar speelt ze avond aan avond in de musical Evita.

In het voorjaar van 1997 wordt Van Nunen benaderd voor een terugkerende rol in Kees & Co. Tussen 1997 en 2002 is de actrice te zien als Trudy Heistee. Een jaar later krijgt ze vanwege het vertrek van actrice Guusje van Tilborgh een terugkerende rol aangeboden in Oppassen. Tot het einde van de serie in 2003 was ze zeer regelmatig te zien als Maria Serbellone. In de eerste jaren van het nieuwe decennium hield de actrice zich vooral bezig met nasynchronisatie. Echter speelde ze nog wel een gastrol in Gooische Vrouwen (2007) en in We gaan nog niet naar huis (2010).

Externe links[bewerken]