Robbert van den Broeke

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Robbert van den Broeke
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Robbert Petrus van den Broeke
Geboren Breda, 7 mei 1980
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederlands
Beroep medium
Website robbertvandenbroeke.nl
Portaal  Portaalicoon   Esoterie

Robbert van den Broeke (Breda, 7 mei 1980) is een Nederlander die zich presenteert als paranormaal medium. Als zodanig verscheen hij sinds 2004 met enige regelmaat op de Nederlandse televisie. RTL 4 bracht in het najaar van 2005 een programmaserie met Van den Broeke uit onder de titel Er is zoveel meer.

Van den Broeke heeft sinds 2004 een eigen bedrijf voor spirituele en esoterische begeleiding en lezingen.[bron?]

In 2006 werden zijn werkmethoden ontmaskerd door onder anderen Rob Nanninga van de Stichting Skepsis (genverbrander)[1], Dossier X[2] en dagblad NRC Handelsblad.[3]

Televisieoptredens[bewerken | brontekst bewerken]

Van den Broeke claimt contact te hebben met overledenen, geesten te kunnen fotograferen en graancirkels te ontdekken (meestal rond zijn woonplaats Hoeven). Hij presenteerde zich in 2004 in de programma's Catherine van Catherine Keyl (RTL 4), Wonderen bestaan (KRO), Life & Cooking (RTL 4) en JENSEN! (RTL 5).

Comeback[bewerken | brontekst bewerken]

Na in 2006 te zijn ontmaskerd, maakte hij in 2012 een comeback, op internet[4] en in de media. Zo liet hij zich interviewen door het spirituele tijdschrift Spiegelbeeld,[5] doet hij regelmatig verslag van gevonden graancirkels rond zijn woonplaats[6][7] en demonstreert hij nog altijd geestesverschijningen, vastgelegd op film en foto.[8] Ook claimt hij contact te hebben met overleden personen als Jos Brink,[9] Paul Kurtz,[10][11] Michael Jackson, Pim Fortuyn[12] en koningin Juliana der Nederlanden.[13]

Arrestatie[bewerken | brontekst bewerken]

Op 6 januari 2016 werd Van den Broeke gearresteerd wegens vermeende bedreiging. Zijn woning werd doorzocht en hij zat zes dagen vast in een Amsterdamse politiecel. Zijn advocaat ontkende de bedreigingen en beweerde dat zijn Facebookpagina gehackt was.[14][15] Hij woonde destijds in Bosschenhoofd.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]