Naar inhoud springen

Robbie van West

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Robbie van West in 2017

Robbie van West (25 juni 1992) is een Nederlandse golfprofessional. Zijn thuisbaan is golfbaan The Dutch.

Golfcarrière[bewerken | brontekst bewerken]

Op 10-jarige leeftijd kwalificeerde Van West zich voor de Nederlandse C-Selectie. Van West volgde het opleidingstraject van de Nederlandse Golf Federatie tot de leeftijd van 23 jaar. Naast het spelen van verschillende nationale en internationale amateurtoernooien, speelde hij ook zeven jaar hoofdklasse competitie bij het eerste herenteam van Prise d'Eau. Met dit team werd hij twee keer landskampioen.

Van West won in 2010 het Nederlands Kampioenschap tot en met 18 jaar, in 2011 zowel het strokeplay als het matchplay kampioenschap junioren en aan het einde van het hetzelfde jaar won hij met 6569 punten de Van Lanschot Ranking. Zijn eerste internationale overwinning was het Luxemburgs Amateur Kampioenschap. Van West won met een score van -12.

In 2013 en 2014 behaalde Van West onder meer top-10 plaatsen in de internationale amateurskampioenschappen van Portugal, Spanje en Ierland. Bij het European Amateur Team Championship eindigde hij individueel op de zevende plaats. In zijn laatste jaar als amateur golfer won Van West het Duits Amateur Kampioenschap Strokeplay op golfclub Neuhof te Frankfurt met een totaalscore van -9. Door zijn goede spel in zowel nationale als internationale wedstrijden kon hij meedoen aan het KLM Open 2011, 2012, 2014 en 2016 en eindigde tijdens de 2014 editie als eerste amateur in dit prof-toernooi.

Eind 2015 maakte Van West de overstap naar het professionele circuit. Na het behalen van First Stage van de European Qualifying School behaalde Van West speelrechten voor de 3e divisie Pro Golf Tour.

Gewonnen[bewerken | brontekst bewerken]

Teams[bewerken | brontekst bewerken]

  • 2014 : Deelname aan de Eisenhower Trophy. Dit is het officiële Wereldkampioenschap bij de amateurs