Robert Tollet

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Robert Tollet (1946) is een Belgische econoom en is de huidige voorzitter van de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven (CRB). Hij wordt geassocieerd met de Parti Socialiste (PS).[1]

Levensloop[bewerken]

Hij studeerde economie aan de Université libre de Bruxelles (ULB), alwaar hij een licentiaat behaalde in de specialisatie econometrie.

In de eerste helft van zijn carrière (tot 1974) werkte hij bij het Federaal Planbureau, als deskundige wetenschapper. In 1988 werd hij door de overheid aangesteld als voorzitter van de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven (CRB), alwaar hij belast is met de rol van bemiddelaar tussen de sociale partners (vakbonden en patronaat).[2][3] Daarnaast staat hij aan het hoofd van de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM), erfgenaam van de ASLK Holding. Op 17 oktober 2003 werd hij tevens tot Belgacom-bestuurder gecoöpteerd, alwaar hij Raphaël Pollet opvolgde.[4] Van 1995 tot 2003 was hij voorzitter van de raad van bestuur van de ULB, alwaar hij tevens professor was. Ten slotte is hij voorzitter van het Institut du Patrimoine wallon (IPW), in deze hoedanigheid is hij verantwoordelijk voor de jaarlijkse Open Monumentendagen in Wallonië.

In 1999 werd hij verheven tot baron door koning Albert II van België.