Bob Van Kerkhoven

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Robert Van Kerckhoven)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Robert "Bob" Van Kerkhoven (Sint-Jans-Molenbeek, 1 oktober 1924) is een voormalig Belgisch voetballer die speelde als middenvelder. Hij voetbalde in de Eerste klasse bij Daring Club Brussel en speelde 9 interlandwedstrijden met het Belgisch voetbalelftal.

Loopbaan[bewerken]

Van Kerkhoven debuteerde omstreeks 1945 als middenvelder in het eerste elftal van Daring Club Brussel, dat actief was in Tweede klasse en verwierf er al spoedig een basisplaats. In 1950 promoveerde de ploeg naar Eerste klasse. De ploeg eindigde steevast in de tweede helft van de rangschikking en belandde in 1954 en 1958 telkens voor één seizoen terug in Tweede klasse. Van Kerkhoven bleef er nog voetballen tot in 1963 en zette toen een punt achter zijn spelersloopbaan op het hoogste niveau. In totaal speelde Van Kerkhoven voor Daring ruim 500 wedstrijden waarvan 258 wedstrijden in Eerste klasse en scoorde hierbij 9 doelpunten.[1]

Tussen 1951 en 1957 werd Van Kerkhoven 37 maal geselecteerd voor een wedstrijd met het Belgisch voetbalelftal. Op het middenveld van de nationale ploeg speelden op dat moment Louis Carré, Victor Mees en Léopold Anoul die een vaste basisplaats hadden zodat Van Kerkhoven tijdens deze wedstrijden meestal op de invallersbank zat. In totaal speelde Van Kerkhoven 9 wedstrijden voor de Rode Duivels en scoorde hij één doelpunt, een strafschop in de thuiswedstrijd tegen Hongarije in 1956. Hij maakte deel uit van de selectie van het elftal dat deelnam aan het Wereldkampioenschap voetbal 1954 in Zwitserland. Hij zat er tijdens twee wedstrijden op de invallersbank maar kreeg er geen speelgelegenheid.