Rocket Mijn Raket

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Rocket Mijn Raket
Genre Animatie
Originele stemmen Thomas Bromhead
Jamie Oxenbould
Rachel King
Marcello Fabrizi
Drew Forsythe
Trilby Glover
Scenario Benjamin Townsend
Muziek Carsten Schmelzer, Lars Löhn
Land van oorsprong Vlag van Australië Australië
Taal Engels (oorspronkelijke versie)
Uitzendingen
Start 2004
Afleveringen 48
Seizoenen 1
Zender Network Ten (oorspronkelijk)
Ketnet (Nederland)
NHK (Japan)
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Rocket Mijn Raket (originele Engelse naam: I Got a Rocket!) is een Engelse/Australische animatieserie uit 2004. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek I Got a Rocket! van Matt Zurbo en Dean Gorissen. De serie is een coproductie van onder meer SLR Productions, Taffy Entertainment, Sunwoo Entertainment, Peach Blossom, KI.KA ARD en Europool. Ze is nagesynchroniseerd in verschillende talen, waaronder het Nederlands. De Nederlandstalige versie is onder meer te zien op Ketnet. Een aflevering duurt 25 minuten.

Het verhaal[bewerken]

Vincent Q kreeg voor z'n 13e verjaardag een raket voor zijn verjaardag, Rocket. Rocket helpt hem met verschillende dingen en samen beleven ze vanalle avonturen. Deze raket verandert werkelijk z'n leven...

Enkele personages[bewerken]

  • Vincent 'Vinnie' Q: Vincent houdt van avontuur. Sinds hij Rocket kent, is zijn leven een pak boeiender.
  • Rocket: Een raket die kan praten, in enkele seconden door het heelal vliegen, veranderen in een broodrooster,... Rocket is de beste vriend van Vincent.
  • Gabby: De beste vriendin van Vincent. Zij komt van het platteland, is heel sterk en vindt steeds een oplossing als Vinnie en Rocket weer eens in de problemen zitten.
  • Rainbow en Judy: Rainbow is een (ietwat naïeve) hippie die nooit kwaad wordt en gelooft in liefde en vrede. Zijn pop, Judy, is zijn tegenpool.
  • De Duckys: Scuds, Biffo en Franky Ducky zijn de aartsvijanden van Vincent. Zij maken hem en Rocket het leven zuur. Franky is het enige meisje van de groep.

Stemmen[bewerken]

Personage Flag of Australia.svg Oorspronkelijke stemartiest Vlag van Nederland Nederlandse nasynchronisatie Vlag van België Vlaamse nasynchronisatie
Rocket Thomas Bromhead
Vincent 'Vinnie' Q Jamie Oxenbould Rob Teuwen [1]
Hoogleraar V Marcello Fabrizi
Ma Ducky Drew Forsythe
Biffo
Scuds Ducky
Gaby Trilby Glover
Max
Crystal Rachel King
Frankie Ducky

Externe link[bewerken]