Naar inhoud springen

Rocky V

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Rocky V
Regie John G. Avildsen
Producent Robert Chartoff
John G. Avildsen
Scenario Sylvester Stallone
Hoofdrollen Sylvester Stallone
Talia Shire
Burt Young
Tommy Morrison
Muziek Bill Conti
Montage John G. Avildsen
Cinematografie James Crabe
Distributie United Artists
Première 1990
Genre Sportdrama
Speelduur 104 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget US$ 42 miljoen
Opbrengst US$ 120 miljoen[1]
Voorloper Rocky IV
Vervolg Rocky Balboa
Officiële website
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Rocky V is een Amerikaanse film uit 1990, geregisseerd door John G. Avildsen en geschreven door Sylvester Stallone, die tevens de hoofdrol speelt. Het is het slechtst ontvangen deel uit de filmreeks en werd genomineerd voor zeven Golden Raspberry Awards. De film ging in Nederland in première op 14 december 1990.

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Nadat gebleken is dat de Russische bokser Ivan Drago (zie Rocky IV) Rocky Balboa permanente hersenbeschadiging heeft toegebracht, is deze gedwongen te stoppen met boksen. Bij thuiskomst blijkt dat al zijn geld is vergokt. Balboa besluit daarop een jonge veelbelovende bokser, Tommy 'The Machine' Gunn (Tommy Morrison), te gaan trainen. Hij steekt zijn ziel en zaligheid in de jongen, waardoor zijn eigen puberende zoon Robert (Sage Stallone) het gevoel krijgt amper te bestaan voor zijn vader en gaat rebelleren. Gunn schuift Balboa aan de kant wanneer hij wordt verleid door de gouden bergen die bokspromotor George Washington Duke (Richard Gant) hem belooft.

Wanneer Gunn de kampioen Union Cane verslaat en nu de nieuwe wereldkampioen zwaargewicht is, zegt hij dat hij dit allemaal aan Duke te danken heeft. Een enige tijd later staat Gunn voor Rocky`s neus en daagt hem uit voor een gevecht in de ring, maar Rocky wil het uitvechten op straat, zonder media. Terwijl Rocky eigenlijk niet meer mag vechten doet hij het toch. Rocky wint het gevecht met een knock-out. De film eindigt met de trap waar Rocky altijd zijn training afmaakt, samen met zijn zoon Robert kijken ze samen naar het beeld van Rocky, waarna de film eindigt.

Acteur Personage
Sylvester Stallone Rocky Balboa
Talia Shire Adrian Balboa
Burt Young Paulie Pennino
Sage Stallone Robert Balboa
Tommy Morrison Tommy Gunn
Richard Gant George Washington Duke
Tony Burton Tony Duke Evers
Burgess Meredith Mickey Goldmill