Rodolfo Amando Philippi

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Rodolfo Amando Philippi
Rodolfo Amando Philippi
Geboren 14 september 1808
Overleden 23 juli 1904
Geboorteland Duitsland, Chili
Standaardafkorting Phil.
Toelichting
De bovenaangeduide standaardaanduiding, conform de database bij IPNI, kan gebruikt worden om Rodolfo Amando Philippi aan te duiden bij het citeren van een botanische naam. In de Index Kewensis is een lijst te vinden van door deze persoon (mede) gepubliceerde namen.
Portaal  Portaalicoon   Biologie

Rudolph Amandus Philippi, later Rodolfo Amando Philippi (Berlin-Charlottenburg, 14 september 1808 - Santiago, 23 juli 1904, 24 juli?[1]) was een Duits - Chileens paleontoloog, zoöloog en botanicus. Hij verliet zijn geboorteland Duitsland als een jonge man, omdat hij ziek was (tuberculose) en de voorkeur gaf te sterven in het milde klimaat van de Middellandse Zee-regio. Hij herstelde en deed veel werk daar, met inbegrip van geïllustreerd monografieën.

Toen werd hij uitgenodigd naar Valparaiso, Chili door zijn broer Bernhard Eunom Philippi die werkte voor de overheid daar. Hij verhuisde na de dood van zijn broer naar Santiago, Chili in 1851. Daar werd hij hoogleraar in de plantkunde en dierkunde en de directeur van een museum voor natuurlijke historie en werd een regelmatige medewerker van Christian Ludwig Landbeck.

Museo de la Exploración Rudolph Amandus Philippi in Valdivia is naar hem vernoemd.

Zie de categorie Rudolf Amandus Philippi Krumwiede van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.