Rodolfo Torre Cantú

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Rodolfo Torre Cantú
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Volledige naam Rodolfo Torre Cantú
Geboren 14 februari 1964
Overleden 28 juni 2010
Land Vlag van Mexico Mexico
Partij Institutioneel Revolutionaire Partij
Functies
2004-2005 Afgevaardigde in het Congres van Tamaulipas
2005-2009 Deelstaatminister van Volksgezondheid van Tamaulipas
2009-2010 Lid van de Kamer van Afgevaardigden
Portaal  Portaalicoon   Politiek

Rodolfo Torre Cantú (Ciudad Victoria, 14 februari 1964 - aldaar, 28 juni 2010) was een Mexicaans politicus voor de Institutioneel Revolutionaire Partij (PRI). Hij was kandidaat voor het gouverneurschap van Tamaulipas toen hij werd vermoord door de georganiseerde misdaad.

Torre was afkomstig uit de noordoostelijke deelstaat Tamaulipas. Torre studeerde medicijnen en werd in 1980 lid van de PRI. Hij vervulde verschillende functies voor die partij. In 2009 zetelde hij in de Kamer van Afgevaardigden. Echter, hij gaf in 2010 zijn zetel op om zich kandidaat te stellen voor het gouverneurschap van zijn geboortestaat. Op 14 maart werd hij door de partijleden in Tamaulipas tot kandidaat gekozen.

De PRI geldt sinds jaar en dag oppermachtig in Tamaulipas en volgens peilingen was Torre vrijwel zeker van de overwinning met meer dan twee keer zoveel stemmen als zijn tegenstanders. Zes dagen voor de verkiezingen kwam hij samen met zes medewerkers om het leven toen zijn bus werd beschoten op weg naar de internationale luchthaven van Ciudad Victoria. Vermoed wordt dat de daders afkomstig zijn uit één van Mexico's drugskartels.[1]

Torre Cantú werd als kandidaat vervangen door zijn broer Egidio Torre Cantú, die de verkiezing met 61,6% van de stemmen wist te winnen.