Roemjana de Haan

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Roemjana de Haan (IJsselstein, 24 oktober 1974) is professioneel danseres bij dansschool Marcella van Altena te Hoofddorp en docente bij Gang Amsterdam. Van 1985 tot 1987 studeerde zij aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. In 1996 werd zij samen met haar toenmalige Finse danspartner Jaakko Toivonnen Nederlands kampioen Latin dansen bij de amateurs. In de jaren 2002, 2004, 2005 en 2006 werd zij met haar huidige danspartner Koen Brouwers Nederlands kampioen Latin dansen bij de professionals.

Zij deed mee aan de drie series van het RTL 4 programma "Dancing with the Stars". In het eerste seizoen danste ze met tv-kok Rudolph van Veen. In het seizoen van 2006 danste zij met ex-voetballer John de Wolf. Rond dit danspaar ontstond veel opschudding omdat zij ondanks de mindere danskwaliteiten dan de andere paren niet weg werden gestemd door het publiek. In editie van 2008 danste De Haan met presentator Martijn Krabbé.

Op 6 september 2008 nam de Haan samen met Thomas Berge deel aan het tweede Eurovisiedansfestival in Glasgow. Ze werden daar uiteindelijk veertiende met slechts één punt. Er deden 14 landen mee.

Samen met Koen Brouwers maakte zij diverse Latin choreografieën voor het dansprogramma "So you think you can dance" (met o.a. Dan Karaty, Euvgenia Parakhina). In mei waren Roemjana en Koen samen te zien in het programma "The Ultimate Dance Battle" waar ze in de tweede liveshow naar huis gestuurd werden met hun team.