Rolf Muntz

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Rolf Muntz
San Roque, 2007
San Roque, 2007
Persoonlijke informatie
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederland
Geboorteplaats Voorschoten
Geboortedatum 26 maart 1969
Woonplaats Johannesburg, Zuid Afrika
Carrière
Profdebuut 1993
Overwinningen per tour
European Tour 1 (Europese Tour)
4 (Challenge Tour)
Andere Tour(s) 4 (Dutch Tour)
Portaal  Portaalicoon   Golf

Rolf Frederik Cornelis Muntz (Voorschoten, 26 maart 1969) is een Nederlands golfprofessional.

Muntz begon op zijn tiende met het spelen van golf. Hij studeerde rechten in Leiden maar heeft deze studie niet afgemaakt.

Amateur[bewerken]

Muntz zat in de nationale selectie van 1986 - 1993.
In 1990 was hij de eerste Nederlandse winnaar van het prestigieuze Brits amateurkampioenschap [1][dode link] op Muirfield [2]. Hij was daarna de eerste Nederlandse amateur die ooit aan het US amateurkampioenschap mag mocht doen.

In 2008 won Reinier Saxton als tweede Nederlander het Brits Amateur. "Welcome to the Club" zei Muntz.

Gewonnen[bewerken]

Teams[bewerken]

Professional[bewerken]

Eind oktober 1993 werd Muntz professional. Dat jaar maakte hij tweemaal een hole-in one, eenmaal op de 8ste hole van de Haagsche en eenmaal op de 9de hole van de Marianske Lazne Golf in Tsjechië. Verder won hij de Zuid-Afrikaanse Tourschool en in 1994 ook de Dutch Tourschool.

Twaalf jaar lang speelde Muntz onafgebroken op de Europese Tour. In 1995 is zijn beste resultaat een tweede plaats in Oostenrijk op het Hohe Brücke Open. In 1999 werd hij tweede na een play-off op het Schots PGA Kampioenschap. In 2000 won hij als eerste Nederlander een toernooi op de Europese Tour: de Qatar Masters.

Na 2005 had hij beperkt speelrecht op de European Tour. Hij is zijn swing gaan verbeteren en in Amerika gaan spelen op o.a. de Hooters Tour in Florida. In 2007 slaagde Muntz er niet in zich voor de Challenge Tour van 2008 te kwalificeren.

In 2008 op het KLM Open staat hij na de eerste dag aan de leiding met -6. De tweede ronde speelt hij +2, en de derde dag maakt hij -1 en staat 12de. Alle kans om zich in ronde 4 naar de top-10 te spelen, maar dan had hij op -7 moeten eindigen en dat lukte helaas niet. Hij eindigt op -2, goed voor een 34ste plaats.

Gewonnen[bewerken]

Dutch Tour[bewerken]

Challenge Tour[bewerken]

Europese Tour[bewerken]

Teams[bewerken]

Trivia[bewerken]

Externe link[bewerken]