Ruth Becker

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Ruth Elizabeth Becker (Guntur (India), 28 oktober 1899 - Santa Barbara (Californië), 6 juli 1990) was een lerares in het onderwijs die voornamelijk bekend was als een overlevende van de RMS Titanic.

Biografie[bewerken]

Familie[bewerken]

Ruth Elizabeth Becker werd geboren in Guntur (India) als dochter van Allen en Nellie E. Becker. Ze had een jongere zus, Marion Louise en een jongere broer, Richard.

RMS Titanic[bewerken]

De familie Becker boekte een reis op de RMS Titanic toen zoon Richard ernstig ziek begon te worden. Al gauw bleek dat de arme jongen niet tegen het klimaat kon en het noodzakelijk was naar de Verenigde Staten te gaan.

De familie Becker ging op 10 april 1912 aan boord van de Titanic. Hun ticket was van de 2e klas en ze verbleven in een cabine op dek F. Vader Allen kon niet mee, omdat de enige arts die ontheffing van zijn post kon geven er niet was.

Becker was op jonge leeftijd al een onafhankelijke jongedame. Zo kreeg ze dan ook de taak om aan boord van het schip op Richard te passen. Zelf was Becker erg onder de indruk van het schip. Ze was altijd enthousiast op nieuwe lakens te slapen en nooit eerder gebruikte servies te benuttigen.

Op de late avond van 14 april was Nellie in slaap gevallen vlak voordat het schip de ijsberg raakte. Een steward gaf de familie instructies om naar het dek te gaan.

Na vijf trappen omhoog zijn te gelopen, kwamen ze in een kamer vol vrouwen. Hoewel er slechts chaos en paniek om haar heen was, werd ze zelf naar eigen zeggen nooit bang.

Eenmaal aangekomen bij de reddingsboten, zette een officier zusje Marion in sloepnummer 11. Hetzelfde deed de man met Richard. Toen deze reddingsboot weg dreigde te gaan zonder Nellie of Ruth, werd Nellie bang en sprong er zelf ook in. Het lukte Ruth niet om haar moeder na te doen.

Toen Ruth zonder haar familie tussen de chaos naar een sloep zocht, werd ze door een officier gegrepen en kwam zo terecht in sloepnummer 13. Boven haar daalde sloepnummer 15. Toen deze reddingsboot nummer 13 kapot dreigde te maken, moesten de touwen doorgesneden worden.

Terwijl de reddingsboot nog uren dreef op het water, hoorde Ruth het geluid van huilende weduwen. Toen ze aankwamen bij RMS Carpathia, moest Ruth opgehesen worden omdat ze bevroren was. Aan boord zocht ze uren naar haar familie. Toen ze Nellie, Marion en Richard vond, bleken ze allemaal ongedeerd te zijn.

Na de Titanic[bewerken]

Becker ging na de ramp naar school in Ohio. Ook studeerde ze hier. Na de universiteit ging Becker lesgeven in het onderwijs in Kansas. Ze trouwde met David Blanchard en startte een gezin met hem. Uiteindelijk bleef ze 20 jaar getrouwd met hem en gaf les tot en met 1971.

Becker praatte niet graag over de ramp. Zelfs haar kinderen wisten lange tijd niets van haar aanwezigheid op dat schip af. Vanaf 1982 sprak ze er voor het eerst over in een talkshow.

In 1990 stierf ze aan verkeerde voeding. Ze werd gecremeerd en haar as werd uitgestrooid op de plek waar ook de Titanic zonk.