Ruth Joos

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Ruth Joos (Dendermonde, 10 mei 1976) is een Vlaamse radiopresentatrice.

Biografie[bewerken]

Ze begon haar carrière bij de VRT als theaterrecensent voor Klara. Ze slaagde zowel voor toegangsexamens van Klara als Studio Brussel.

Studio Brussel[bewerken]

Ze debuteerde in het najaar van 2003 elke zondagmiddag in De Goed Luc Show met Luc Janssen op Studio Brussel, een zoektocht naar nieuw talent voor de jongerenzender. Later presenteerde ze regelmatig het middagmagazine Republica, als vervangster van Lieven Vandenhaute. In juli 2004 presenteerde ze op Sporza Radio, als vervangster van Catherine Van Eylen, Radio Tour. Ook in 2005 presenteerde ze mee dit programma. Vanaf het najaar van 2004 presenteerde ze van maandag tot donderdag van 19:00 tot 20:00 Mekka op Studio Brussel, een cultuurprogramma voor jongeren. In 2007 en 2008 was ze juryvoorzitster van de Gouden Uil literatuurprijs.

Radio 1[bewerken]

In 2007 stapte ze over naar Radio 1 waar ze eerst het cultuurprogramma Mezzo presenteerde en van 2010 tot 2013 het praatprogramma Joos.[1] De stop van dat programma kon op heel wat media-aandacht rekenen. Joos werkte daarna mee aan Studio de stad op Canvas en aan het Radio 1-programma rond het WK voetbal. Sinds april 2015 is ze een van de presentatoren van het radioprogramma De wereld vandaag.[2]

Persoonlijk leven[bewerken]

Ze is de zus van voetbalcommentator Filip Joos en is zelf supporter van K. Beerschot AC.[bron?]