SSH Student Housing

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf SSH Utrecht)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

SSH Student Housing (voorheen Stichting Studentenhuisvesting en oorspronkelijk Stichting Sociale Huisvesting) is een woningcorporatie in de Nederlandse steden Amersfoort, Groningen, Maastricht, Rotterdam, Tilburg, Utrecht en Zwolle. SSH bouwt en beheert ongeveer 19.000 woningen voor jongeren en studenten.

De SSH werd oorspronkelijk in Utrecht opgericht in 1956 voor de studenten van de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht. In andere studentensteden werden in die tijd ook vestigingen van de SSH opgericht. Begin 21e eeuw opende de Utrechtse vestiging van de SSH ook vestigingen in diverse andere steden en werden ook internationale studenten toegelaten.

De vestiging in Groningen die rond dezelfde tijd opgericht, maar fuseerde in 2001 tot In en werd vervolgens in 2009 onderdeel van Lefier, om in 2015 weer onderdeel te worden van SSH Student Housing.[1]

De SSH werkt in de meeste gevallen met een hospiteersysteem (coöptatie). Degene met de langste inschrijfduur kan gaan hospiteren bij het huis dat de definitieve kandidaat uit deze groep moet kiezen.

Complexen[bewerken | brontekst bewerken]

Utrecht[bewerken | brontekst bewerken]

SSH heeft enkele grote studentencomplexen in bezit in Utrecht:

Ook zijn er enkele andere leegstaande gebouwen in gebruik voor studentenhuisvesting. Verder hebben ze tal van doorstroompanden zoals Vletweide in Bunnik en in de stad Utrecht en veel kamers in het centrum van Utrecht, in zogenaamde stadspanden. De SSH verzorgt ook de plaatsing van studenten in complexen in beheer van andere corporaties, zoals in Lunetten.

Zwolle[bewerken | brontekst bewerken]

In Zwolle exploiteert SSH diverse studentencomplexen met in totaal ruim 1000 kamers en woningen[2], waaronder:

Hiernaast worden door SSH diverse kamers aangeboden door heel Zwolle, met onder andere kamers in de Leliestraat en de Veemarkt

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]