Sander Verheijen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Sander Verheijen
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 28 maart 974
Land Nederland
Website
Portaal  Portaalicoon   Literatuur

Sander Verheijen (Lisse, 28 maart 1974) is een Nederlandse auteur.

Biografie[bewerken]

Sander Verheijen is hoofdredacteur, vormgever en auteur. Na jaren als communicatie-professional te hebben gewerkt bij grote en kleine organisaties, startte hij in 2002 thrillersite Crimezone, die snel uitgroeide tot een populaire lezerscommunity. In 2005 verkocht hij de site en werkte hij als thrillerredacteur en marketing manager bij verschillende uitgeverijen. In 2010 keerde hij als hoofdredacteur terug naar Crimezone. Sinds 2014 is hij hoofdredacteur en general manager van lezerssite Hebban.nl.

Verheijen schreef columns voor Aktueel, BOSK, Hebban.nl en Lotje & Co.

Met Kim Moelands maakte hij twee naslagwerken over het thrillergenre: Crimezone (verschenen bij Ambo|Anthos in 2005) en Crimezone 2006 (verschenen bij Uitgeverij Unieboek in 2006). Tussen 2012 en 2014 publiceerde hij zeven edities van Crimezone Magazine en in februari 2019 verscheen Thriller Magazine, een eenmalig uitgave voor liefhebbers van spannende boeken en series, dat hij samen met de Hebban-redactie maakte.

In november 2017 verscheen bij uitgeverij HarperCollins Holland zijn zeer goed ontvangen autobiografische debuut Ik kan er nét niet bij, waarover het Algemeen Dagblad schreef: ‘Een kunstwerk zo authentiek in zijn schijnbare eenvoud dat je je afvraagt waarom zoiets nu pas geschreven is.’[bron?]

Publicaties[bewerken]

  • Ik kan er nét niet bij (non-fictie, 2017)