Scheepswerf De Hoop

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
J. Henry Dunant III

Scheepswerf "De Hoop" is een combinatie van een aantal scheepswerven.

De werf startte in 1886 te Tolkamer bij Lobith. Ze werd tijdens de Tweede Wereldoorlog volledig verwoest. Vervolgens werd ze gemoderniseerd en herbouwd. Men vervaardigde een aantal geavanceerde schepen. Vanaf 1991 ging men zich toeleggen op schepen voor binnenlands personenvervoer, zoals grote rondvaartboten, terwijl ook zeegaande schepen werden gebouwd, zoals het containerschip "Carmen Dolores". In 1995 werd de Henry Dunant III gebouwd.

In januari 1999 werd de voormalige Verolme-scheepswerf te Heusden gekocht en omgedoopt in Scheepswerf De Hoop Heusden. In 2001 werd te Louisiana de werf: Houma Fabricators gekocht om daarmee op de Amerikaanse markt te kunnen opereren. Elk van deze drie werven had ongeveer 150 personeelsleden. Het was de bedoeling dat ze elkaar aanvulden zodat men een grotere verscheidenheid aan projecten kon aanvaarden.

In 2004 werd de strategie opnieuw gewijzigd. De werf te Heusden werd verkocht in 2005 en die in Louisiana in 2006. De in de werven aanwezige kennis werd gebundeld in een ontwerpafdeling die ook voor derden werkte. In 2006 werd vervolgens een werf te Foxhol, De Volharding geheten, aangekocht. Hier startte De Hoop Foxhol met 60 van De Volharding afkomstige medewerkers.

Productie[bewerken | brontekst bewerken]

De Hoop heeft in de loop van de geschiedenis bijna 1500 schepen gebouwd en meer dan 3000 ontwerpen vervaardigd. Men kan allerlei soorten schepen en offshore-installaties maken, waaronder zeer exclusieve schepen als de Brion en Breuil, welke vliegtuigdelen transporteren voor Airbus, het kabellegschip Sea Spider, diverse baggerschepen en het afzinkbare duikplatform Amethyst.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Shipyard De Hoop van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.