Scott Steindorff

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Robert Scott Steindorff
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 2 september 1959
Geboorteplaats Stillwater, Minnesota
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Werk
Beroep regisseur
producent
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Robert Scott Steindorff (2 september 1959, Stillwater, Minnesota) is een Amerikaanse en bekroonde film- en televisieproducent, gespecialiseerd in het bewerken van literaire bestsellers voor films.

Steindorff studeerde theaterproductie en vastgoedfinanciering aan de Arizona State University.

Stone Village Productions[bewerken]

In 1998 bundelde Steindorff zijn krachten met enkele zakenlui uit Las Vegas (Andrew Molasky, Robin Greenspun en Danny Greenspun) om Stone Village Pictures, LLC op te richten, een productiemaatschappij voor films.

Als producent is Scott Steindorff bekend als de Boekenman van Hollywood, omdat hij ervoor gekozen heeft om hoogwaardige literaire bestsellers te verfilmen. Zijn producties omvatten werk van Philip Roth, Richard Russo, Gabriel Garcia Marquez, T.C. Boyle, Michael Connelly en Michail Boelgakov.

Steindorff is bestuurder van het International Institute of Modern Letters, een non-profit organisatie gericht op de promotie, de bescherming en het behoud van literatuur.

Producties[bewerken]

In voorbereiding[bewerken]

Onderscheidingen[bewerken]

De minireeks Empire Falls, die in mei 2005 door HBO werd uitgezonden, behaalde 10 Emmy Award nominaties en een Golden Globe Award voor de beste miniserie of televisiefilm.

Trivia[bewerken]

Scott Steindorff heeft zich veel moeite getroost om de rechten te verwerven voor de verfilming van Liefde in tijden van cholera van Gabriel Garcia Marquez. Drie jaar lang heeft hij de auteur ermee achtervolgd, terwijl hij zei dat hij zou doen zoals het personage Florentino uit het boek, en dus niet zou opgeven tot hij de rechten had.

Externe links[bewerken]