Seek & Destroy (Metallica)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Seek & Destroy
Nummer van:
Metallica
Van het album:
Kill 'Em All
Uitgebracht 1983
Genre thrashmetal
Duur 6:55
Label Elektra
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Seek & Destroy is het negende nummer van het eerste album van Metallica uit 1983, Kill 'Em All. Het is geschreven door James Hetfield en Lars Ulrich. Het live debuut van dit nummer was al in 1982, voordat het op elpee verscheen.

Het nummer wordt nog regelmatig live gespeeld door de band en het is ook bij menig publiek bekend. Seek & Destroy staat bekend als een 'meezinger' en op de meeste concerten van Metallica, wordt het nummer gespeeld, waarbij het publiek, zingend, een grote rol speelt.

Op sommige cd-singles staat een live-versie van dit nummer en op de dubbele cd-single Creeping Death staat "The 12" E.P. Jump In The Fire", die ook het nummer Seek and Destroy bevat. ( '& wordt soms geschreven als 'and' ).

Seek and Destroy werd zowel door zanger en gitarist James Hetfield gezongen, als door de voormalige bassist Jason Newsted.

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

  • Enkele professionele worstelaars uit de Verenigde Staten alsmede het IJshockeyteam de 'San Jose Sharks' gebruiken dit nummer als zij hun opkomst maken of maakten bij wedstrijden.
  • Het nummer is een aantal malen gecoverd voor Metallica tribute-albums. Onder andere door de band Testament.