Seraphim Falls

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Seraphim Falls
Tagline Never turn your back on the past
Regie David Von Ancken
Producent Stan Wlodkowski
Scenario David Von Ancken & Abby Everett Jaques
Hoofdrollen Liam Neeson
Pierce Brosnan
Muziek Harry Gregson-Williams
Montage Conrad Buff IV
Cinematografie John Toll
Distributie Destination Films (VS), A-Film (Ned)
Première Vlag van Canada 13 september 2006
Genre Western/drama
Speelduur 115 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget $ 15.000.000
Gewonnen prijzen Taurus World Stunt Award
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Seraphim Falls is een Amerikaanse westernfilm onder regie van David Von Ancken, die het verhaal zelf schreef samen met Abby Everett Jaques. De productie ging op 13 september 2006 in première op het Internationaal filmfestival van Toronto.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Het is 1868, drie jaar na het einde van de Amerikaanse Burgeroorlog, wanneer een man die later Gideon zal blijken te heten (Pierce Brosnan) van afstand in de arm wordt geschoten. Hij bedenkt zich niet en gaat op de loop. De man die voor het schot verantwoordelijk blijkt, heet Carver (Liam Neeson). Hij zet samen met een viertal premiejagers (Michael Wincott, Ed Lauter, Kevin J. O'Connor en John Robinson) met op dat moment onbekende reden een klopjacht op Gideon in.

Gideon blijkt geen makkelijke prooi. Terwijl de mannen op hem jagen, maakt hij zijn achtervolgers en mensen die hem verder de weg versperren een voor een af, totdat alleen Carver en Hayes (Wincott) over zijn. Parsons (Lauter) overleeft ook, door de jacht te staken.

Tijdens de keren dat 'captain' Gideon en 'colonel' Carver op spreekafstand van elkaar zijn, krijgt de kijker langzaam duidelijkheid over het waarom van het gebeuren. Gideon en zijn mannen zijn jaren geleden bij het huis van Carver geweest, die daar woonde met zijn vrouw Rose (Angie Harmon), hun zoontje en hun baby. Gideon haalde Carver en zijn vrouw en zoon naar buiten, maar werd niet ingelicht over het bestaan van de baby. Toen hij het huis in brand liet steken, vluchtten Carvers vrouw en zoon naar binnen om de baby te redden, waarbij ze alle drie voor de ogen van Carver omkwamen in het vuur. Deze is nu gebrand op wraak.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]