Servei de Telecomunicacions d'Andorra

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Servei de Telecomunicacions d'Andorra
Servei de Telecomunicacions d'Andorra
Winkel van het bedrijf
Winkel van het bedrijf
Rechtsvorm Staatsbedrijf
Oprichting 1975
Land Vlag van Andorra Andorra
Hoofdkantoor Andorra la Vella
Werknemers 246
Producten Andorra Telecom
Som
Sector Telecommunicatie
Website http://www.andorratelecom.ad/web/guest/home
Portaal  Portaalicoon   Economie

De Servei de Telecomunicacions d'Andorra is een telecommunicatiebedrijf uit het prinsdom Andorra. Het is een staatsbedrijf en heeft een monopoliepositie op de Andorrese markt. Het verhandelt zijn producten onder de merknamen Andorra Telecom (meer gericht op de zakelijke markt) en Som (uitsluitend gericht op de particuliere markt).

Daarnaast beheert het bedrijf de technische infrastructuur van alle radio- en televisiezenders, die tegenwoordig in het hele land al op digitaal formaat beschikbaar zijn. Naast het uitzenden van de kanalen van RTVA, de Andorrese publieke omroep, geeft het bedrijf ook enkele Spaanse en Franse kanalen door. Bovendien heeft het een overeenkomst met het Spaanse bedrijf Telefónica S.A. waardoor het pakket van betaaltelevisie van Movistar+ ook in het prinsdom verkrijgbaar is.

In 2014 verzorgde het bedrijf 48.012 vaste telefoonaansluitingen, 64.043 mobiele aansluitingen en 27.925 breedbandaansluitingen. 57% van deze breedbandaansluitingen loopt via Glasvezelkabels[1].

De bestuursraad van het bedrijf dient zich te verantwoorden tegenover het Andorrese parlement.

Externe link[bewerken]