Shun Hing Square

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Shun Hing Square
信兴广场/地王大厦
Shun Hing Square
Plaats Flag of the People's Republic of China.svg Shenzhen, China
Status In gebruik
Start bouw 1993
Opening 1996
Kenmerken
Gebruik Kantoor
Hoogte constructie 384 m
Verdiepingen 69
Vloeroppervlak 273.349 m²
Kostprijs $12 miljoen
Partijen
Architect K.Y. Cheung Design
Associates
Portaal  Portaalicoon   Civiele techniek en bouwkunde

Shun Hing Square (Chinees: 信兴广场, letterlijk "Koninggebouw", ook wel Di Wang Mansion of Di Wang Commercial Centre) is een wolkenkrabber in Shenzhen, Guangdong, China. De hoogte zonder spitsen is 325 meter, inclusief spitsen 384 meter.

Het Shun Hing Square was Shenzhens eerste wolkenkrabber. Het project werd volledig afgewerkt in 1996, en was een jaar het hoogste gebouw van China, totdat het CITIC Plaza in de stad Kanton het Shun Hing Square in hoogte overtrof. Het blijft echter het hoogste 'stalen' gebouw in China. Het gebouw werd in een razend tempo gebouwd, namelijk vier verdiepingen in slechts negen dagen.

In de wolkenkrabber bevinden zich hoofdzakelijk kantoren van internationale ondernemingen en een groot winkelcentrum. Samen met een 35 etages tellend nabijgelegen gebouw vormt het Shun Hing Square een belangrijk detailhandelcentrum in de stad. Op de 69ste verdieping bevindt zich een observatiedek (Meridian View Centre).

De stijl van het gebouw is laat-modernistisch, daarom verwerkten de architecten K.Y. Cheung Design Associates een moderne buitenkant met een grijs/groene glazen façade. 's Nachts worden de spitsen vaak verlicht.

Shun Hing Square was bij de opening in 1996 het hoogste gebouw in China. In 2018 bevond het zich nog nipt in de top 10 van China.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]