Signe Tollefsen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Signe Tollefsen
Signe Tollefsen tijdens optreden Tivoli de Helling in 2009
Signe Tollefsen tijdens optreden Tivoli de Helling in 2009
Algemene informatie
Geboren 1981
Land Verenigde Staten, Nederland, Verenigd Koninkrijk
Werk
Jaren actief 2000-heden
Genre(s) Folk/Rock
Label(s) Cavalier Records / V2
Verwante artiesten Mindpark
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Signe Tollefsen (Amsterdam) (1981)) is een Nederlands/Amerikaans zangeres, die woont in Engeland. Haar muziek wordt omschreven als folk-rock.

Biografie[bewerken]

Opgegroeid in Utrecht, als kind van een Amerikaanse vader en een Nederlandse moeder, begon Signe Tollefsen te zingen op haar zevende. Ze ging naar de "Kathedrale Koorschool Utrecht". Ze componeerde haar eerste liedjes op gitaar op haar veertiende, en werd geïnspireerd door artiesten zoals Janis Joplin, Ani DiFranco en Paul Simon. Op haar vijftiende verhuisde ze naar het Verenigd Koninkrijk, maakte daar de middelbare school af (Europese School, Culham) en studeerde klassieke zang aan de Royal Northern College of Music. Uiteindelijk gaf ze klassieke zang op, voor studies in de filosofie aan de Universiteit van Hull, waar ze voor het eerst haar eigen nummers in het openbaar zong bij beroemde underground club "The Adelphi" in Hull. Ze verhuisde terug naar Nederland om medicijnen te studeren, maar gaf het op en begon te studeren aan het Conservatorium van Amsterdam met René van Barneveld ("Tres Manos", Urban Dance Squad). In 2005 speelde ze met Stephen Malkmus ('SM', Pavement) in Italië en Duitsland [1] [2]

In december 2006 won ze de publieksprijs en de prijs voor beste muzikant in de Grolsch Grote Prijs van Nederland in de categorie singer / songwriter.

Tussen 2006 en 2009 heeft ze het podium gedeeld met Ane Brun, Alela Diane, Luka Bloom, en Japan 's zanger David Sylvian.

In 2008 nam Mathilde Santing haar nummer "Sweet Tears" op voor haar album "Forty-Nine".

In september 2009 kwam het gelijknamige debuut album uit op CoraZong Records, opgenomen in Los Angeles (VS) door Seth Paulus en Brian Adler en Utrecht (NL) door Erik Spanjers. Het werd erg goed ontvangen door de pers en later uitgebracht in België, Luxemburg, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

In 2010 toerde ze tweemaal door het Verenigd Koninkrijk (april en november), de Verenigde Staten en Canada (september).

Haar EP, getiteld "Baggage", geproduceerd door Ralph Timmermans, kwam uit in januari 2011. Dit album bevat 6 covers en werd uitgegeven door Cavalier Records en V2.

In maart 2011 was zij te gast in De Wereld Draait Door, met het nummer "Borrowed Song", dat op het tweede album zal verschijnen.

Haar tweede album "Hayes", eveneens geproduceerd door Ralph Timmermans, verscheen in september 2011.

Reviews[bewerken]

thisull 
Quite simply put Signe has the most amazing voice. Her vocal range has to be heard to be believed, the controlled and measured delivery marvelled at, the maturity and richness of tone surprising in one so young. [...] Her voice hypnotic, her guitar style minimalist, almost ponderous as she falls into full bodied deep sounds or pin prick sharp notes.[3]

Discografie[bewerken]

  • Signe Tollefsen - september 2009
1. It Smells of You
2. History Class
3. You, Me & The Brewers
4. Jeff
5. Hooked (You Spit In My Whiskey)
6. King of the Fire
7. Mama
8. My Old Man
9. Sweet Tears
10. Up To No Good
11. It Was Ooo
12. Oh My!
13. This Is It
  • Baggage- januari 2011
1. You Are My Sunshine (Jimmy Davis)
2. No Thank You (The Woodwards)
3. Glory Box (Portishead)
4. Dirty Diana (Michael Jackson)
5. Down By The Water (PJ Harvey)
6. As The World Falls Down (David Bowie)
  • Hayes- september 2011
1 185 mph
2 Drunk Orchestra
3 Speak To Me
4 Since I'm Leaving
5 Daddy
6 Where You Been
7 Make Me A (Wo)Man
8 Homecoming
9 Borrowed Song
10 Here Is What
11 Scared

Externe links[bewerken]