Sjabloon:Hoofdpagina - artikel van de dag

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Logo van teleSUR

TeleSUR

Op 24 juli 2005 werd de Zuid-Amerikaanse televisiezender teleSUR gelanceerd. Het televisiestation, een initiatief van de Venezolaans president Hugo Chávez, dat voornamelijk gesponsord wordt door Venezuela (51%) en deels door Argentinië (20%), Cuba (19%), Ecuador, Nicaragua en Uruguay (10%), wil een tegenhanger worden voor CNN, qua berichtgeving over Zuid-Amerika en wil proberen om de regionale integratie te bevorderen. De Amerikaanse regering reageerde kritisch op dit volgens haar anti-Amerikaanse initiatief, dat de al koele relatie van de VS met Venezuela geen goed zou doen. Op 18 juli 2005 besloot het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden om radio- en televisieuitzendingen naar Venezuela te financieren, die een tegenwicht moeten vormen voor teleSUR. Daarbovenop trok de VS ook in 2006 en 2007 telkens 9 miljoen dollar uit om de anti-Chávezcampagne te steunen. (Lees verder)


De sjabloonbeschrijving hieronder wordt niet afgebeeld wanneer het sjabloon wordt geplaatst.

Dit sjabloon wordt niet meer gebruikt op de Hoofdpagina, maar bovenstaande staat daar ook, dus er is geen verschil. Dit sjabloon moet echter wel blijven, i.v.m. andere referenties.

Het artikel van de dag gaat allemaal automatisch, er hoeft dus niks veranderd te worden aan deze pagina. Zie Wikipedia:Uitgelicht voor hoe je een artikel van de dag kan aanmaken en/of bewerken.