Sjabloon:Hoofdpagina - artikel van de dag

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Dreamcast-console met controller

Dreamcast

Dreamcast is een spelcomputer, geproduceerd door Sega. Deze werd uitgebracht op 27 november 1998 in Japan, op 9 september 1999 in de Verenigde Staten en op 14 oktober 1999 in Europa.

Dreamcast was de eerste spelcomputer uit de zesde generatie van spelcomputers, voorafgaand aan PlayStation 2, Xbox en GameCube, en is tot op heden Sega's laatst geproduceerde console. Het was ook een van de eerste spelcomputers in 1998 waarmee men online kon spelen via de diensten SegaNet (Verenigde Staten) en Dream Arena (Europa), dankzij een ingebouwde modem. 22 spellen ondersteunden SegaNet, waaronder Quake III Arena.

De productie stopte uiteindelijk op 31 maart 2001 wegens tegenvallende verkoop. Er zijn wereldwijd 10,6 miljoen Dreamcast-exemplaren verkocht. (Lees verder)


De sjabloonbeschrijving hieronder wordt niet afgebeeld wanneer het sjabloon wordt geplaatst.

Dit sjabloon wordt niet meer gebruikt op de Hoofdpagina, maar bovenstaande staat daar ook, dus er is geen verschil. Dit sjabloon moet echter wel blijven, i.v.m. andere referenties.

Het artikel van de dag gaat allemaal automatisch, er hoeft dus niks veranderd te worden aan deze pagina. Zie Wikipedia:Uitgelicht voor hoe je een artikel van de dag kan aanmaken en/of bewerken.