Sjabloon:Worldcat id

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

(en) Werken van of over Worldcat id in bibliotheken (volgens de WorldCat-catalogus)

De sjabloonbeschrijving hieronder wordt niet afgebeeld wanneer het sjabloon wordt geplaatst.

Analoog aan de eind vorig jaar aangemaakte WorldCat-sjablonen op de Engelse Wikipedia hier op de Nederlandse Wikipedia aangemaakt.

Hieronder de uitleg. De aanvullende c.q. bijbehorende sjablonen zijn {{Worldcat subject}} en {{Worldcat}}. Gebruik dit sjabloon ('Worldcat id') als het kan, als dat niet lukt 'Worldcat subject' en als ook dat niet voldoet 'Worldcat'.

Achtergrond / aanleiding

Aanleiding voor het aanmaken van dit nieuwe sjabloon is een tweetal blogberichten:

Nederlandse uitleg

Gebruik het sjabloon onder het onderdeel "externe links" van een artikel (lemma). Met het sjabloon maak je een link naar de WorldCat-pagina die verband houdt met de titel van het artikel. Om het sjabloon te gebruiken moet je eerst zoeken naar de juiste 'id' in WorldCat Identities. Vul de naam van de persoon in (bijv. Samuel Phillips). Dit zal meestal leiden tot een lijst van mogelijke resultaten. Selecteer de juiste link (bijvoorbeeld "Phillips, Samuel 1752-1802") en klik erop. Dit zal je naar juiste WorldCat-pagina brengen. De 'id' kun je terugvinden na de laatste slash van de url, bijvoorbeeld lccn-n85-221132. Vul nu je sjabloon als volgt in:

{{worldcat id|id=lccn-n85-221132}}
of
{{worldcat id|id=lccn-n85-221132|name=Samuel Phillips, LL.D}}
om een andere naam te laten weergeven dan die van het WorldCat-artikel

Als "Werken door of over" onbegrijpbaar zijn, gebruik dan een ander WorldCat-sjabloon:

{{worldcat subject|name =Foo|id=lccn-n85-221132}} levert op
Werken over Foo in bibliotheken (WorldCat-catalogus)
{{worldcat|description="De bibliotheken in de wereld hebben een vreemde definitie van Foo. Desalniettemin kun je onderzoek doen naar Foo"|name =Foo|id=lccn-n85-221132}} levert op
De bibliotheken in de wereld hebben een vreemde definitie van Foo. Desalniettemin kun je onderzoek doen naar Foo in bibliotheken. (WorldCat-catalogus)