Sjabloon:Ws-organisatie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Waarschuwing organisatie Waarschuwing - vanuit deze organisatie is vandalisme gepleegd op Wikipedia

Beste anonieme gebruiker, momenteel surft u via het netwerk van uw organisatie. Iemand heeft vanaf hier vandalisme gepleegd op Wikipedia. Door het mogelijk grote aantal gebruikers achter dit IP-adres is het mogelijk dat deze waarschuwing voor iemand anders bedoeld is. Als u niets met het vandalisme te maken hebt moedigen wij u aan uw verworven kennis op Wikipedia te plaatsen. Voel u vrij en ga uw gang!

Maar: als u iemand bent die bewust fouten of beledigende opmerkingen in Wikipedia-artikelen maakte, dan geldt deze waarschuwing.
Wanneer het vandalisme doorgaat kan besloten worden de internetaansluitng te blokkeren. Iedereen die via deze aansluiting inlogt kan dan niets meer wijzigen. Het lezen van de encyclopedie is wel nog mogelijk. Wilt u niet gestoord worden door de blokkades dan kunt u een gebruikersnaam aanmaken (niet via dit IP-adres). Verantwoordelijken binnen deze organisatie kunnen hier verdere informatie krijgen: Informatie voor beheerders van publieke computers.

Standaardbrief in geval van vandalisme


Sjabloondocumentatie​

Doel

Alleen als het zeker is dat het IP-adres waarmee vandalisme gepleegd is van een bedrijf, semi-private instelling, vereniging of overheidsinstelling afkomstig is kan dit sjabloon gebruikt worden. Gebruik voor scholen het sjabloon {{ws-school}} of {{ws-hogeschool}}.

De whoisinformatie is een middel om uit te zoeken waarvan het IP-adres afkomstig is, eventueel kan vervolgens m.b.v. Google uitgezocht worden in welke plaats de instelling gevestigd is.

Als het niet zeker is dat het vandalisme van een private, semi-private of overheidsinstelling komt dient gewoon het sjabloon {{waarschuwing}} of {{ws}} gebruikt te worden.

Gebruik

{{ws-organisatie}}

Optioneel kan op de puntjes de naam en plaats van de organisatie meegegeven worden:

{{ws-organisatie|...}}

Ook kan de website van de organisatie vermeld worden, zodat het makkelijker is om contactgegevens te achterhalen.


Eventueel kan er ook de bijbehorende rangeblokcode opgegeven worden op de tweede puntjes (bv. 127.0.0.1/28):

{{ws-organisatie|...|...}}

of zonder de naam en plaats van de organisatie maar met rangeblokcode:

{{ws-organisatie||...}}

Zie ook