Skulpturengarten Museum Abteiberg

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Museum Abteiberg
Skupturengarten Museum Abteiberg - Larry Bell: Arolsen-Piece (midden)/ Mauro Staccioli: Anello (achtergrond)/ Jorge Pardo: Garbage Can (voorgrond)

Skulpturengarten Museum Abteiberg is een beeldenpark dat deel uitmaakt van Museum Abteiberg in Mönchengladbach in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen.

Geschiedenis[bewerken]

In het park bevindt zich werk van beeldhouwers die diverse stromingen der moderne beeldhouwkunst vertegenwoordigen, alsmede zogeheten land art projecten.

Het beeldenpark werd in 2002 voor het publiek geopend, waarmee een wens van Museum Abteiberg werd vervuld, werken van moderne kunstenaars ook buiten het museumgebouw te tonen. Het park strekt zich uit van de hoogte waarop het museum is gebouwd tot de benedenmuur, die deel uitmaakt van de oude stadsmuren. De tuin van het museum werd uitgebreid met de Pfarrgarten van de Mönchengladbacher Münster, de kloosterkerk.

In de oorspronkelijk museumtuin bevonden zich reeds de werken Soft inverted Q van Claes Oldenburg, Tree of water/Breath of Leaves van Giuseppe Penone, Juan van Bernhard Luginbühl en Königsstuhl van Anatol Herzberg. Het terrein van de Skulpturengarten is overdag gratis toegangkelijk.

De beeldencollectie[bewerken]

Fotogalerij beeldenpark[bewerken]

De navolgende sculpturen bevinden zich buiten het beeldenpark en zullen een verbinding gaan vormen met de nog te realiseren beeldenroute, de Skulpturenmeile van de stad Mönchengladbach:

Fotogalerij overige werken[bewerken]

Externe link[bewerken]

Zie ook[bewerken]