Snap Inc.

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Snap Inc.
Logo
Beurs NYSE: SNAP
Oprichter(s) Evan Spiegel
Bobby Murphy
Sleutelfiguren Michael Lynton
(voorzitter)
Evan Spiegel
(CEO)
Bobby Murphy
(CTO)
Land Vlag van de Verenigde Staten Verenigde Staten
Hoofdkantoor Venice, Los Angeles, California
Werknemers 1859 (2017)
Producten Snapchat
Spectacles
Bitmoji
Zenly
Industrie fotografie, sociale media
Website Website
Portaal  Portaalicoon   Economie

Snap Inc. is een Amerikaans bedrijf dat werd opgericht in 2011 en gevestigd in Los Angeles. Snap Inc. maakt vier producten: Snapchat, Spectacles, Bitmoji, en Zenly. Het bedrijf heette oorspronkelijk Snapchat Inc., maar werd in 2016 hernoemd naar het huidige Snap Inc.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Het bedrijf werd opgericht op 16 september 2011 door Evan Spiegel en Bobby Murphy, gelijktijdig met de herlancering van Picaboo onder de nieuwe naam Snapchat. In januari 2014 weigerde het bedrijf aanbiedingen van overnames, zoals dat van Facebook, omdat volgens oprichter Spiegel "een korte termijn winst niet interessant is".[1]

In mei van 2015 verhuisde Snap Inc. naar een gebouw vlak bij Venice Beach voor een 10-jarig huurcontract.[2] Zij waren een van de eerste grote sociale media-bedrijven die zich daar vestigden, zodat Venice de bijnaam van "Silicon Beach" kreeg.[3]

Begin 2017 maakte Snap Inc. bekend dat er een internationaal hoofdkantoor werd geopend in Soho, Londen. Het bedrijf maakte haar plannen bekend voor een beursgang, dat in maart van dat jaar officieel werd.

Producten[bewerken | brontekst bewerken]

Snap Inc. ontwikkelt Snapchat, een mobiele toepassing voor het versturen van afbeeldingen en multimedia. Daarnaast maakt het bedrijf ook Spectacles, waarmee een 'slimme bril' kan worden gekoppeld aan het Snapchat account van de gebruiker om zo videobeelden op te nemen.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]