Sneaky money

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Sneaky money
Single van:
Ali B in samenwerking met Chivv en Boef
Uitgebracht 8 februari 2019
Genre Nederhop
Duur 4:03
Label Noah's Ark
Schrijver(s) Ali Bouali, Ronell Plasschaert, Chyvon Pala, Sofiane Boussaadia
Producent(en) Jordan Wayne, Ginton, Zerodix
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
Singletijdbalk van Ali B
2018
Hongersnood
  2019
Sneaky money
  2020
Zina
Singletijdbalk van Chivv
2019
Expose the game
  2019
Sneaky money
  2019
Hans betaalt de schade
Singletijdbalk van Boef
2019
Hete tijden
  2019
Sneaky money
  2019
Allang al niet meer
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Sneaky money is een lied van de Nederlandse rapper Ali B in samenwerking met de Nederlandse rapper Chivv en Algerijns-Franse rapper Boef. Het werd in 2019 als single uitgebracht.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Sneaky money is geschreven door Ali Bouali, Ronell Plasschaert, Chyvon Pala en Sofiane Boussaadia en geproduceerd door Jordan Wayne, Ginton en Zerodix. Het is een nummer uit het genre nederhop. In het lied wordt er gerapt over de successen van de artiesten en het geld dat ze verdienen.

Het is de eerste keer dat de drie artiesten tegelijkertijd met elkaar samenwerken. Onderling werd er wel al samengewerkt. Zo hadden Ali B en Boef eerder onder andere samen de hits Een klein beetje geluk, Voy a bailar en Slow down. Chivv en Boef hadden voor Sneaky money geen hits samen, maar de samenwerking werd na het lied wel herhaald op meerdere nummers, zoals Kofferbak, Afrika en Domme invest.

Hitnoteringen[bewerken | brontekst bewerken]

De artiesten hadden succes met het lied in de hitlijsten van Nederland. Het piekte op de achttiende plaats van de Single Top 100 en stond zeven weken in deze hitlijst. De Top 40 werd niet bereikt; het lied bleef steken op de tiende plaats van de Tipparade.