Koninklijke Belgische Botanische Vereniging

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Uitstap van de KBBV in Duitsland in 1893

De Koninklijke Belgische Botanische Vereniging (KBBV) is een vereniging die zich richt op de promotie van de plantkunde in België. De organisatie is opgericht in 1862.

De vereniging bevordert wetenschappelijk onderzoek. Ze organiseert excursies en symposia. De KBBV is samen met de Nationale Plantentuin van België verantwoordelijk voor het wetenschappelijke tijdschrift Plant Ecology and Evolution, dat in 2010 werd geïntroduceerd als opvolger van Belgian Journal of Botany. De vereniging heeft een bibliotheek die is gevestigd in de bibliotheek van de Nationale Plantentuin van België.

De vereniging reikt vier prijzen uit aan leden van de KBBV die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor onderzoek van de plantkunde.

De vereniging is zowel toegankelijk voor studenten, onderwijzers, professionele botanici, beheerders van natuurreservaten als mensen met interesse in de plantkunde.

Literatuur[bewerken | brontekst bewerken]

  • Denis Diagre-Vanderpelen, "La Société royale de Botanique de Belgique (1862-1875): tourments identitaires et éditoriaux d'une jeune société savante", in: Mémoires du livre / Studies in Book Culture, 2014, nr. 1. DOI:10.7202/1027696ar

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]