Sofie Bracke

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Sofie Bracke (Gent, 25 juli 1979) is een Vlaams liberaal politicus, schepen van Burgerzaken en protocol en ambtenaar van burgerlijke stand van de stad Gent. Ze werd op 5 september 2009, na het ontslag van Sas Van Rouveroij, door het partijbestuur van Open Vld Gent naar voren geschoven als zijn opvolger in het Gents College van burgemeester en schepenen en kreeg als schepen de bevoegdheden Innovatie en Werk onder haar hoede. Ze is kernlid van de onafhankelijke liberale denktank Liberales.

Levensloop[bewerken]

Na het lager onderwijs te hebben voltooid aan de Bollekensschool te Gent, doorliep Bracke haar middelbare studies aan het Sint-Bavo Instituut, waar ze o.a. ook actief was als vicevoorzitter van de leerlingenraad. Later behaalde ze een master in politieke wetenschappen aan de UGent, die ze aanvulde met een master in Europese Studies aan de Universiteit van Louvain-La-Neuve.

Politieke loopbaan[bewerken]

Sofie Bracke nam voor het eerst deel aan verkiezingen bij de Gentse gemeenteraadsverkiezingen in 2000. Van op de 26ste plaats op de lijst haalde ze 752 voorkeurstemmen. Ze werd daarmee 1e opvolger voor de gemeenteraad in de periode 2000-2006. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober 2006 kreeg ze de dertiende plaats op de lijst VLD-Vivant en werd ze met 1.464 voorkeurstemmen rechtstreeks verkozen in de Gentse gemeenteraad. Na het ontslag van Sas Van Rouveroij als eerste schepen in Gent werd Sofie Bracke naar voren geschoven als zijn opvolger in het college. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012 behaalde ze vanop plaats 2 een mooie score van 4025 voorkeurstemmen. Sinds 1 januari 2013 is ze schepen voor Burgerzaken en Protocol en ambtenaar van de Burgerlijke Stand in Gent.

Externe link[bewerken]