President's Choice Cola

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

President's Choice Cola is een colamerk verkocht door het grootste Canadees voedingsmiddelenconcern, Loblaw Companies Limited. Onder het label van het huismerk President's Choice werd in 1990 ook een cola uitgebracht.

Het huismerk werd door de president Dave Nichol, een Canadees toen actief als marketeer bij Loblaw, gestuurd en uitgebouwd. Hij verzorgde ook persoonlijk de reclamespots voor de producten van het merk. PC Cola werd verkocht met rood en witte kleuren, net als marktleider Coca-Cola. PC Cola slaagde erin zowel in Canada als in de Verenigde Staten bij de verkoop in Wal-Mart het marktaandeel van de marktleiders Coca-Cola en Pepsi Cola onder druk te brengen.[1]

Intussen worden naast PC Cola eveneens drie andere versies geproduceerd en verkocht: PC Diet Cola, PC 0 Calories Cola en PC New Wave Cola.[2] Bij de lancering van New Wave Cola in 2004 werd gekozen voor een blauw en witte lay-out met een marketingcampagne gebaseerd op de slogan "Join the New Wave Generation" die alle Pepsi Cola fans opriep van merk te veranderen.