Naar inhoud springen

War Rock: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Fredknoks (overleg | bijdragen)
Versie 12590718 van 84.25.114.44 (overleg) ongedaan gemaakt.
Regel 136: Regel 136:
==Externe link==
==Externe link==
*[http://warrock.gamersfirst.com/ Officiële website]
*[http://warrock.gamersfirst.com/ Officiële website]
*[http://warrock.nl/ Nederlandse Warrock website]


[[Categorie:Computerspel uit 2004]]
[[Categorie:Computerspel uit 2004]]

Versie van 2 jun 2008 14:45

War Rock is een first-person multiplayer spel, gemaakt door Dream Execution. Het spel kan gratis gespeeld worden, maar voor extra's moet betaald worden. Het spel is in 2004 in Korea uitgekomen. De officiële lancering in de rest van de wereld vond in 2007 plaats, hoewel het spel daarvoor ook al gespeeld kon worden in een bètaversie.

Het spel

Een speler kan binnen elk spel kiezen uit vijf verschillende klassen: engineer, medic, assault, sniper (scout) en heavy trooper. Elke klasse kent eigen vaardigheden en wapens. Er zijn veel verschillende wapens van handgeweren tot machinegeweren. De meeste van die wapens moeten echter gekocht worden voor virtueel geld (dinar). Dit geld win je door 'games' te voltooien, een hogere rang te krijgen, bijvoorbeeld staff sergeant (2500 Dinar) of door dinar te kopen van de WarRock website. Het ligt er aan hoeveel je mensen dood, hoe vaak je dood gaat en hoeveel vlaggen je verovert of bommen laat ontploffen, hoeveel assists je behaalt (punten die je krijgt door door mensen te verblinden met flash mijnen of door als medic de andere spelers in je team te verplegen). Hierdoor krijg je dinar en experience points waardoor je een hogere rang kunt bereiken. War Rock bestaat uit drie speltypes. Hieronder worden ze uitgelegd.

Spelmodus

Close quarter combat

Close Quarter Combat of CQC is de meest gespeelde wijze dankzij zijn snelle rondes. Er kunnen maximaal 16 spelers spelen. In Close Quarter Combat zijn op het moment drie verschillende soorten spelen.

Spelmodus CQC

Explosive

Bij close quarter combat (ook mission genoemd) staat een missie centraal. De kaarten zijn redelijk klein en er kunnen maximaal 16 spelers in een room zitten. Derbaran (een van de twee teams) heeft als doel een bom te plaatsen op één uit twee locaties (Bomsite A en bomsite B). Daarvoor heeft iedereen in het Derbaran team een bom bij zich. NIU (het andere team) moet voorkomen dat de bom word geplaatst door iedereen van het andere team te doden of de bom onschadelijk maken als de bom eenmaal geplaatst is. Het onschadelijk maken van de bom kan met een kniptang die iedereen van het NIU team bij zich heeft.

FFA (Free For All)

In het spel speelt iedereen tegen elkaar. Er zijn géén teams. Het doel is als eerste het gekozen aantal "Kills" te maken(10, 20, 25 of 30). Deze spelers hebben allemaal dezelfde kleur kleren aan, namelijk donkerblauw.

Deathmatch

In deze modus is het de bedoeling om met je team het ingestelde aantal kills te maken. Als het de vijand eerder lukt heb je verloren. Deze modus was al bekend bij Battle Group en bij Urban Ops, maar deze zijn voor maar 8 spelers (4 per team) en zonder voertuigen.

Urban ops

Het doel van urban ops is de score van de tegenstander naar 0 terug te brengen. Beide teams beginnen met een puntenaantal van 50, 100, 150, 200 of 300 (van tevoren in te stellen). Bij het doden van een speler gaat er een punt van zijn/haar team af, bij het veroveren van een basis gaan er twee punten af bij het team dat de basis verliest. In deze modus kunnen op enkele speelvelden ook land- (bv. éénpersoonstank) en luchtvoertuigen (bv. helikopters) gebruikt worden. Deze speelvelden zijn middelgroot en het maximum aantal spelers is 24.

Spelmodus Urban Ops

In urban ops heb je ook twee verschillende soorten van spel.

Deathmatch

Hierbij is het de bedoeling, dat de 2 teams, Derbaran en Niu, elkaars score doen dalen door bases van elkaar te veroveren en vijandige spelers te vermoorden. Bij het innemen van een basis gaan er 2 punten van het andere team weg en bij het vermoorden van een vijand 1 punt. Het team, wiens score op 0 komt verliest.

Conquest

Bij deze mode moeten de twee teams proberen al de vijandige basissen te veroveren. Als een team dat lukt, heeft het gewonnen. Het spel begint bij 999 punten. Er gaan anders dan bij deathmatch ook punten af van het team met de minste basissen, afhankelijk van het aantal basissen verschil. Deze modus kan vergeleken worden met Capture the flag.

Battle group

Battle group bestaat uit grote kaarten waar met maximaal 32 spelers spelers gespeeld kan worden. Hier kunnen alle voertuigen gebruikt worden, zoals straaljagers, humvees en tanks. Deze modus verschilt alleen van urban ops in grootte van de speelvelden; het doel is hetzelfde.

Soorten van Battle Group

De soorten zijn hetzelfde als urban ops.

Personages

Na de keuze tussen verschillende soorten games, is er ook de keuze tussen 5 verschillende personages. Elk personage heeft wapens die zij alleen kunnen gebruiken, en zo dus voor- en nadelen ten opzichte van elkaar leveren.

Engineer

De engineer is het eerste personage, en heeft als grote voordeel dat hij voertuigen kan repareren. Een nadeel is dat hij bijvoorbeeld geen granaten bij zich kan dragen (dit is alleen met betaald premium mogelijk).

Standaard wapens:

Slot 1: Vuisten Slot 2: Colt pistool Slot 3: MP5 Slot 4: Moersleutel

Medic

De medic, het enige vrouwelijke personage, is de enige die medic kits kan gebruiken. Dit zijn koffertjes of speciale spuiten die het HP (levenspunten) weer kan verhogen. Zij kan dit bij haarzelf of haar teamgenoten toedienen (ook bij haar vijanden). De koffertjes kunnen op de grond gegooid worden om nadien door de haar eigen team of de vijand gebruikt worden om terug energie te krijgen, dit levert 2 assist points op. De koffertjes zijn PX items welke alleen met premium kunnen worden gekocht.

Standaard wapens:

Slot 1: Vuisten Slot 2: Colt pistool Slot 3: MP5 Slot 4: Medic kit 1

Sniper (scout)

De sniper (sluipschutter) of scout is het personage dat scherpschuttersgeweren (sniper rifles) kan gebruiken voor het schieten van grote afstand.

Standaard wapens:

Slot 1: Vuisten Slot 2: Colt Slot 3: M24 Slot 4: 2 k400 Granaten

Assault

De assault is het geschikte personage voor de veldslagen van man tot man. In tegenstelling tot de andere personages is hij volledig gemaakt voor het gevecht.

Standaard wapens:

Slot 1: Vuisten Slot 2: Colt Slot 3: K-2 Slot 4: 2 k400 Granaten

Heavy Trooper

De heavy trooper is uitgerust voor het vernielen van voertuigen. Met landmijnen, granaatwerpers, miniguns en raketwerpers kan hij vliegtuigen, landvoertuigen en boten vernielen.

Standaard wapens:

Slot 1: Vuisten Slot 2: Colt Slot 3: Panzerfaust Slot 4: 3 Landmijn TMA-1A Anti-voertuigenmijnen.

Verschil tussen F2P en P2P

Het spel kan, zoals eerder vermeld, gratis gespeeld worden. Niet betalende spelers hebben echter geen beschikking over sommige wapens en kunnen sommige kaarten niet maken. P2P of pay to play (betalen om te spelen) komt in een aantal soorten. Deze verschillen in prijs en mogelijkheden. De soorten zijn; bronze (€ 3,80 p/m), silver (€ 6,40 p/m), gold (€ 9,60 p/m). Met gold (goud) premium krijgt de speler toegang tot alle opties. Deze spelers mogen zelf hun eigen "room" maken met eigen naam (gewone spelers moeten een standaard naam gebruiken) en ze kunnen ook een privé "room" maken met wachtwoord zodat alleen mensen die het wachtwoord weten, in de room kunnen komen. P2P kunnen een vijfde slot kopen om een wapen meer bij zich te dragen.

Kaarten

Close quarter combat

Voor close quarter combat zijn 10 verschillende kaarten, namelijk Bloc, Cadoro, Cold Cave(4-VS-4), Karaqum, Khali, Khyber, Marien, Red Clover(4-VS-4), Rusty Nails (4-VS-4), Velruf en Xauen. Alleen Marien, Velruf en Cadoro kunnen worden gemaakt door F2P spelers. De overige kaarten kunnen alleen als P2P speler worden gemaakt. Met Kerst wordt Velfruf vervangen door X-Velruf. In deze versie van Velruf ligt sneeuw en zijn sommige objecten veranderd en verplaatst. Het grote verschil tussen Velruf en X-Velruf was een toegevoegde tunnel. Op 23 januari 2008 werd deze tunnel ook aan Velruf toegevoegd. Met halloween wordt Bloc vervangen door Haunted Bloc, een halloweenversie van Bloc. Hierin zijn onder andere grote spinnen en pompoenen toegevoegd. Op 13 maart 2008 werden twee nieuwe kaarten geïntroduceerd samen met een nieuwe speltype: 4 tegen 4 deathmatch of 8 tegen 8. De nieuwe kaarten zijn: Red Clover,cold cave en rusty nails

Urban ops

Voor de urban ops zijn 13 verschillende kaarten, namelijk Alberon, Cantimura, Emblem, Harbor ELIA, Harbor IDA, Havana, Montana, Nerbil, Odyssey, Ravello, Ravello 2nd Street, Vitious en Zakhar.

Zakhar en Emblem komen ook voor als battle group kaarten.

Battle group

De 11 kaarten voor battle group zijn Bandar, Conturas, Emblem, Engrene, Ohara, Pargona, Pargona East, Thamugandi en Zakhar.

Marketplace

In het najaar van 2007 is de zogenaamde "Marketplace" (winkel) flink uitgebreid. Zo kunnen wapens en PX Items nu ook met echt geld gekocht worden. Ook hebben P2P spelers nu het voordeel dat ze korting krijgen en de level restricties van de wapens wegvallen. Deze beslissingen zijn niet bij elke gebruiker in het juiste keelgat geschoten, velen denken een van de doelen van het spel, namelijk het beter spelen om een hoger level te behalen en zo beter wapens te kunnen kopen, hierdoor in het niet valt, want nu kan iedereen deze wapens kopen.

Retail

Voor War Rock is er ook de zogeheten 'Retail Box' beschikbaar gemaakt bij de commerciële release. Dit is net als ander spel voor de PC verpakt in een CD-ROMdoos, met een handleiding maar ook met een klein boekje met een overzicht van de mappen, dog-tags (er zijn 5 verschillende) en een 'Retail Code'. Bij de activatie van de retail code, krijg je 1 maand gold premium (dus ook 55.500 dinars) en 10.000 dinars. Verder krijg je nog voor elke klasse een wapen die je altijd behoudt , die in een achtste wapenslot wordt geplaatst. De wapens zijn een van de hieronder genoemde wapens, een medic kit 2 voor de medic en rookgranaten voor de overige personages.

Overzicht van de retail wapens en hun klasse:

AWM

Een sniper rifle voor de sniper. De AWM is zeer precies en daarom geschikt voor lange afstanden. De nadelen zijn een redelijk hoge terugslag en de lange tijd voordat de AWM weer stabiel is. Velen verkiezen de AWM boven de PSG omdat voor de AWM meer vaardigheden nodig zijn. Dit wapen wordt vooral gebruikt in Urban Ops en Battle Group.

FAMAS:

Een geweer voor de assault. De FAMAS schiet erg snel en accuraat. Een nadeel is dat het wapen 25 kogels bevat. Dit betekent dat er vaak herladen moet worden. Deze retail is zeer gewild omdat de FAMAS in de winkel 33.000 Dinar kost en $9,00 in de marketplace.

M60

Een automatisch wapen voor de assault. Een aanhanger van de Minimi (M249). Iets langzamer maar wel krachtiger. De M60 is zeer krachtig en wordt veel gebruikt in zowel CQC, Urban Ops als Battle Group.

Minimi (M249)

Een automatisch wapen net als de M60 voor de heavy trooper. De M249 is iets minder krachtig dan de M60, maar wel sneller.

G36C_D

De G36C_D of G36C Drum is een aangepaste versie van de G36C voor de engineer. Het magazijn, hier van het type 'Drum' bevat 100 kogels in plaats van de gebruikelijke 30.

Minigun (M134)

Een wapen voor de heavy trooper. De minigun is zeer sterk en snel, en is geschikt tegen helikopters en voertuigen voor op het land. Nadelen zijn de terugslag, de tijd die nodig is om het wapen op gang te krijgen en je loopt vrij langzaam, omdat het wapen erg zwaar is.