War Rock

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
War Rock
Ontwerper Dream Execution
Ontwikkelaar Dream Execution
Uitgever Vlag van Zuid-Korea Nexon Korea
Vlag van EuropaVlag van de Verenigde Staten Papaya Play
Vlag van Japan Megaxus
Vlag van de Filipijnen Amped
Vlag van Taiwan GameFlier
Datum van uitgave Mei 2005 OPEN BETA Vlag van Zuid-Korea
Bètaversie Vlag van Zuid-Korea Mei 2005
Vlag van EuropaVlag van de Verenigde Staten Juli 2006
Laatste versie Vlag van Zuid-Korea Season 4
Vlag van EuropaVlag van de Verenigde Staten Chapter 3
Vlag van Japan Seizoen 6
Vlag van de Filipijnen Ver4.0
Genre MMO first-person shooter
Spelmodus Close Quarters Combat, Battle Group & A.I. (Zombie Mode)
Engine Jindo Engine
XACT (voor het voormalige geluid)
Leeftijdsklasse ESRB: T[1]
PEGI: 16+[2]
USK: 16+[3]
Platform Windows
Media Freeware-download
Systeemeisen
 
  • Windows XP/Vista/7
  • Pentium 3, 800 MHz
  • 1 GB RAM
  • 2 GB Hardeschijfruimte
  • Geforce MX 400/Radeon 8500LE of beter
Navigatie
Vervolg War Rock 2
Website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

War Rock (vaak geschreven als WarRock) is een first-person shooter ontwikkeld door het Zuid-Koreaanse bedrijf Dream Execution. Het spel, dat in 2005 in Zuid-Korea uitkwam, kan gratis gespeeld worden en bevat alleen een multiplayermodus. Het werd in andere landen voor het eerst in 2007 uitgebracht, hoewel het spel daarvoor ook al gespeeld kon worden in een bètaversie.

Spelregels[bewerken | brontekst bewerken]

War Rock speelt zich af tijdens een kernoorlog in de denkbeeldige republiek Derbaran. Spelers vechten tegen elkaar met een 20e- en 21e-eeuws arsenaal aan wapens en voertuigen. Een speler kan binnen elk spel kiezen uit vijf verschillende klassen. Elke klasse kent eigen vaardigheden en wapens. Het doel van het spel is zo veel mogelijk ervaringspunten te verdienen en op te klimmen in militaire rang. De speler verdient virtueel geld (dinars) door bijvoorbeeld tegenstanders te verslaan, waarna hij met dit geld onder meer nieuwe wapens kan kopen.

Klassen[bewerken | brontekst bewerken]

In War Rock kan de speler een van vijf klassen kiezen waarmee hij wil spelen. Elke klasse heeft zijn eigen karakteristieken en wapens.

Klasse Omschrijving
Engineer Een engineer heeft als voordeel dat hij voertuigen kan repareren en dat hij gebruik kan maken van zogenaamde M14-mijnen.
Medic Een medic is de enige die "medic kits" (vergelijkbaar met EHBO-koffers) kan gebruiken. Hiermee kan zij de levenspunten van haarzelf of haar teamgenoten herstellen.
Sniper (scout) Een sniper of scout kan scherpschuttersgeweren gebruiken voor het schieten van grote afstand. De wapens van de sniper hebben altijd een telescoopvizier waarmee vijanden ver weg makkelijker te raken zijn.
Assault Een assault is geschikt voor man-tegen-mangevechten. In tegenstelling tot de andere personages is hij volledig gemaakt voor gevechten.
Heavy Trooper Een heavy trooper is uitgerust voor het vernielen van voertuigen. Met landmijnen, granaatwerpers, miniguns (M134) en raketwerpers (Stinger, RPG-7, Panzerfaust) kan hij vliegtuigen, landvoertuigen en boten vernielen.

Gratis en betaalde versie[bewerken | brontekst bewerken]

Het spel kan, zoals eerder vermeld, gratis gespeeld worden. Niet-betalende spelers hebben echter geen beschikking tot sommige wapens en kunnen sommige kaarten niet spelen. Als er voor wordt gekozen om van de betaalde versie gebruik te maken, kan de speler "gold premium" kopen. Met gold premium krijgt de speler toegang tot alles in het spel.

Ontvangst[bewerken | brontekst bewerken]

War Rock werd over de hele wereld zeer positief onthaald, vooral doordat het spel tot op een zeker niveau gratis te spelen is. Echter, belangrijke en invloedrijke recensiesites zoals IGN en Gamespot gaven het spel slechts een matige beoordeling. Volgens IGN is het een "lelijk ogende game" dat lijdt onder grafische mankementen en ernstige lag-problemen. IGN gaf het dan ook maar een score van 5,9.[4] Gamespot gaf het een 5,5 en bekritiseerde vooral het oneerlijke gegeven dat spelers die echt geld aan het spel uitgeven een superieure wapenuitrusting verkrijgen in vergelijking met spelers die niet betalen.[5]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]