Compressieverband: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Bemoeial (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Spijkerg (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
Een '''compressieverband''' is een [[verband (geneeskunde)|verband]] dat er voor zorgt dat er veel druk op het [[spierweefsel]] staat.
Een '''compressieverband''' is een [[verband (geneeskunde)|verband]] dat er voor zorgt dat er veel druk op het onderliggend weefsel staat.


Compressieverbanden worden onder meer toegepast bij [[sportblessure]]s, bij het tegengaan van [[oedeem]], en om de bloedcirculatie te verbeteren bij [[dermatologie|dermatologische problemen]]<ref>[http://www.vumc.nl/afdelingen/patientenfolders-brochures/zoeken-alfabet/C/compressieverband.pdf patientenfolder VU]</ref>
Compressieverbanden worden onder meer toegepast bij [[sportblessure]]s, bij het tegengaan van [[oedeem]]. In de [[dermatologie]] wordt het gebruikt om de bloedcirculatie te verbeteren bij [[veneuze insufficiëntie]] en [[open been|open benen]].<ref>[http://www.vumc.nl/afdelingen/patientenfolders-brochures/zoeken-alfabet/C/compressieverband.pdf patientenfolder VU]</ref> Daarvoor wordt een speciale techniek gebruikt die [[ambulante compressietherapie]] wordt genoemd (ook wel ''zwachtelen'' of ''pressure gradient'').


{{refs}}
{{refs}}

Versie van 2 jun 2008 21:52

Een compressieverband is een verband dat er voor zorgt dat er veel druk op het onderliggend weefsel staat.

Compressieverbanden worden onder meer toegepast bij sportblessures, bij het tegengaan van oedeem. In de dermatologie wordt het gebruikt om de bloedcirculatie te verbeteren bij veneuze insufficiëntie en open benen.[1] Daarvoor wordt een speciale techniek gebruikt die ambulante compressietherapie wordt genoemd (ook wel zwachtelen of pressure gradient).