Sp!ts: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
117 bytes verwijderd ,  12 jaar geleden
beetje taalverbetering, NE mededeling over lettertypevernieuwing verwijderd
(verouderde cijfers verwijderd)
(beetje taalverbetering, NE mededeling over lettertypevernieuwing verwijderd)
Op [[21 juni]] [[1999]] verscheen ''Sp!ts'' voor het eerst in Nederland. Het dagblad verschijnt op werkdagen (maandag t/m vrijdag) en wordt hoofdzakelijk verspreid onder reizigers in het [[openbaar vervoer]]. Het blad heeft gemiddeld ruim 2 miljoen lezers per dag bij een oplage van circa 500.000 exemplaren. Een krant wordt namelijk gemiddeld door 4,26 mensen gelezen.
 
Het dagbladSp!ts wordt uitgegeven door [[Basismedia]] dat onderdeel is van [[Telegraaf Media Groep]] (TMG). HoofdredactieHoofdredacteur van de krant ligt bijis [[Bart Brouwers]].
 
==Distributie==
In tegenstelling tot de [[Metro (Nederland)|Metro]] en [[De Pers]] heeft Sp!ts geen eigen krantenbak op NS stations, de belangrijkste distributiepunten. De Sp!ts worden uitgedeeld buiten de NS-stations. Daarnaast heeft Sp!ts uitdeelplaatsen bij de bussen van [[GVB]], regiovervoerder [[Arriva]] en [[Syntus]]. Het uitdelen van gratis kranten heeft ook veel 'zwerfkrantzwerfkranten' tot gevolg. Daarom betaalt de Sp!ts ook mee in de schoonmaakkosten van o.a.onder andere NS-treinen en NS-stations.
Naast de krant ontwikkelt ''Sp!ts'' sinds 2006 ook nieuwe mediakanalen: [[narrowcasting]]. Via beeldenschermenbeeldschermen in de openbare ruimtesruimte, zoals op stations, biedt Sp!ts nieuws en entertainment in tekst en beeld.
 
Eind 2007 heeft de Spits zijn design en lay-out aangepast. Er werd een ander lettertype in gebruik genomen.
 
==Externe link==
4.812

bewerkingen

Navigatiemenu