Keolis Nederland

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Syntus)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Keolis Nederland
Keolis Nederland
Stadler FLIRT 7407 te Amersfoort
Stadler FLIRT 7407 te Amersfoort
Algemene informatie
Land Vlag van Nederland Nederland
Hoofdvestiging Deventer
Actief 1999-heden
Website
Bedrijfsstructuur
Moederbedrijf SNCF
Aandeelhouder(s) Keolis (100%)
Dochter(s) Syntus Gelderland
Syntus Overijssel
Syntus Twente
Syntus Utrecht
allGo
Aantal medewerkers 1866
Materieel
Treinen LINT, FLIRT3, 25 stuks
Bussen Zie materieel, 800 stuks
Trams geen
Metro geen
Lightrail geen
Boot geen
Exploitatie
Trein Zie huidige treinvervoer, 136 kilometer
Bus Zie huidige busvervoer
Tram geen
Metro geen
Lightrail geen
Boot geen
Aantal reizigers 45 miljoen
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer
Economie
Een LINT van Syntus.
Een rode "Twents"-LINT van Syntus.
Syntus trein bij Varsseveld (Arnhem – Winterswijk); 2004.
Interieur LINT-trein.
Kruising van een DM '90 en een LINT trein te station Doetinchem
De overstap in Bad Bentheim op de trein van Syntus. Vanwege de lage perronhoogte wordt een mobiel platform gebruikt.
DM '90 "Buffel" in Syntus-kleuren.
LINT-treinen van Syntus te Winterswijk.
Stadler FLIRT 7407 te Amersfoort; 2017.
Een Berkhof Ambassador ALE 106-bus van Syntus.
Een oudere gelede bus (Den Oudsten B88) van Syntus.
Syntus Overijssel bussen op het westelijke busstation in Zwolle.

Keolis Nederland is een Nederlandse vervoersmaatschappij met hoofdvestiging in Deventer en is sinds 2012 volledig eigendom van het Franse bedrijf Keolis (voorheen Cariane Multimodal International), waarin de SNCF en een Canadese institutionele beleggingsmaatschappij participeren. Tot 9 oktober 2017 heette het bedrijf Syntus, het profileert zich met de naamsverandering nadrukkelijk als onderdeel van de Keolis Group.[1] De namen Syntus en Twents worden nog wel gebruikt, maar zullen op den duur verdwijnen.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

In 1991 ontstond een vervoersintegratieproject tussen het streekvervoerbedrijf GSM en de Nederlandse Spoorwegen onder de naam Integratie Gelderland Oost (IGO). Doel daarvan was de integratie tussen trein en bus. Uit dit project is Syntus ontstaan. In 2013 verhuisde het hoofdkantoor van Doetinchem naar Deventer.

Syntus is grotendeels de opvolger van een groot aantal andere bedrijven: de GTW, later GSM (Geldersche Streekvervoer Maatschappij), die fuseerde met het GVA (Gemeente Vervoerbedrijf Arnhem) en daarmee de GVM (Gelderse Vervoer Maatschappij) vormde. De GVM splitste vervolgens op: een deel – grotendeels het voormalige GSM-deel – werd (samen met de TET en Oostnet) in 1999 onderdeel van Connexxion.

Het Achterhoekse busvervoer, waar Oostnet reed, werd overgedragen aan Syntus, behalve het GVA, en nam enkele Connexxion-lijnen over alsmede het regionale treinvervoer in grote delen van Gelderland en Twente.

Tijdlijn rechtsvoorgangers. De tijdlijn loopt tot 2010 omdat Syntus dat jaar de concessie Achterhoek verloor aan Arriva.

Gelderse TramwegenSyntusOostnetGelderse Tramwegen (GTW)Gemeente Vervoerbedrijf Arnhem

Connexxion, dat bij de oprichting samen met NS en Keolis een partner was in de oprichting van Syntus, maakte in september 2007 bekend dat het de aandelen van Syntus zou verkopen aan de NS en Keolis. Hierdoor is voor Syntus de impasse verbroken en kan Syntus zonder beperkingen inschrijven op openbare aanbestedingen in het openbaar vervoer.[2]

President-directeuren[bewerken | brontekst bewerken]

 • 2012 - 2019: Cees Anker (CEO)
 • 2019: Frank Janssen (CEO) per juni 2019

Financiële problemen[bewerken | brontekst bewerken]

Op 9 mei 2012 werd bekend dat Syntus grote financiële problemen heeft. Als belangrijkste oorzaken noemde Syntus dat er te goedkoop was ingeschreven voor het busvervoer op de Veluwe en de onverwacht snelle groei van het bedrijf. Mede daardoor was er over 2011 een verlies van 5 miljoen euro gemaakt. De nieuwe bestuurder Cees Anker stelde een herstelplan op om een faillissement te voorkomen, waarbij geen enkele optie werd uitgesloten.[3] Op 22 juni werd een actieplan bekendgemaakt. In dit plan wordt door de beide aandeelhouders, NS en Keolis, geïnvesteerd in Syntus. In ditzelfde plan werd bekendgemaakt dat Keolis binnen afzienbare tijd de aandelen van NS overneemt.[4] In augustus 2012 zijn de aandelen daadwerkelijk overgedragen. Hierdoor is Keolis de enige aandeelhouder van Syntus en heeft nu volledig toegang tot de Nederlandse markt.[5][6][7] In augustus 2013 werd bekend dat Keolis de aandelen van NS heeft overgenomen voor het symbolische bedrag van 1 euro.[8]

Visgraatmodel[bewerken | brontekst bewerken]

De benaming 'Syntus' komt van synergie (SYNergie tussen Trein en bUS), waarmee in dit geval het samenhangende netwerk van bus- en spoorlijnen volgens visgraatmodel wordt bedoeld. Hierbij is de trein de ruggengraat en zorgt de bus voor de aan- en afvoer van treinreizigers. In de LINT 41/H, de lichtgewicht-dieseltreinstellen van Syntus, worden de haltes en de aansluitende buslijnen automatisch omgeroepen. Bij een eventuele vertraging wordt er op elkaar gewacht. Syntus heeft de meeste buslijnen die parallel lopen met de spoorlijn opgeheven. In de treinen van Syntus waren tot de invoering van de OV-chipkaart niet alleen de landelijke NS-vervoerbewijzen, maar ook de nationale vervoerbewijzen geldig, zodat de complete bus/treinreis in een keer betaald kan worden.

Het visgraatmodel is ook in andere gebieden overgenomen. Zo heeft Arriva Personenvervoer Nederland het overgenomen voor de MerwedeLingelijn en heeft oud-directeur en thans directeur van Veolia Transport Frank van Setten het model gekopieerd voor de Heuvellandlijn en de Maaslijn in de provincie Limburg.

Activiteiten[bewerken | brontekst bewerken]

Syntus BV exploiteerde treinen en bussen in de Achterhoek en de Betuwe. Het bedrijf exploiteert op dit moment bussen in Almere, Utrecht, Twente, Salland, Vechtdal en op de Veluwe, al dan niet onder de naam Keolis.

Huisstijl[bewerken | brontekst bewerken]

De huisstijl van Syntus (voor overname door Keolis) was geel/wit/blauw. Deze huisstijl is tegenwoordig nergens meer te vinden, sinds alle treinen en bussen van Keolis/Syntus in een regionale huisstijl rijden.

 • In Twente rijdt Keolis onder de naam Syntus Twente, daar geldt de rode huisstijl Twents zoals voorgeschreven door de regionale overheid.
 • In de rest van Overijssel rijdt Keolis onder de naam Syntus Overijssel eveneens in een voorgeschreven huisstijl.
 • In Gelderland rijdt Keolis onder de naam Syntus Gelderland met een blauwe huisstijl die lijkt op die van Syntus Overijssel. In Apeldoorn wordt met een afwijkende groene huisstijl gereden.
 • In Utrecht rijdt Keolis onder de naam Syntus Utrecht, waar ze ook een in voorgeschreven huisstijl rijden.
 • In Almere rijdt Keolis onder de naam allGo (alleen stadslijnen), ook in een voorgeschreven huisstijl. De streekbussen rijden met de R-net huisstijl (rood/grijs).

Exploitatiegebieden[bewerken | brontekst bewerken]

Overijssel[bewerken | brontekst bewerken]

Sinds 14 december 2003 exploiteert Syntus de gemengde trein/busconcessie ZutphenOldenzaal (treindienst Zutphen – Hengelo – Oldenzaal en aansluitende buslijnen).

Bovendien reed Syntus in opdracht van Connexxion op de spoorlijn Almelo – Mariënberg. Vanaf half 2007 deed Syntus dit geheel onder eigen naam, doch nog steeds in opdracht van Connexxion, met twee LINTs (44 en 45) die speciaal voor de spoorlijn rood waren gestickerd, net als alle bussen in het Twents-gebied. De treinen die tot 27 mei 2007 de lijn reden, 'Veenexpressen', zijn vervolgens teruggekeerd naar hun eigenaar NS. Daarnaast reed Syntus in opdracht van Connexxion enkele buslijnen in de regio Twente. Op dit moment rijdt Syntus in de hele regio Twente en rijdt vervoerder Arriva op spoorlijn Almelo – Mariënberg.

In november 2009 werd bekendgemaakt dat Syntus, door het winnen van de aanbestedingsprocedure in het centrale deel van de provincie Overijssel, het busvervoer in Zwolle, Deventer, Salland en het Overijsselse Vechtdal zal overnemen van Connexxion. Syntus rijdt sinds 29 augustus 2010 in dit gebied in een blauwe kleurstelling onder deze naam.

In juni 2015 werd bekendgemaakt dat Syntus, door het winnen van de aanbestedingsprocedure, vanaf eind 2017 de treindienst gaat verzorgen op twee Overijsselse spoorlijnen, die tevens geëlektrificeerd zullen worden. Het betreft de lijnen Kampen – Zwolle (Kamperlijntje) en Zwolle – Almelo – Enschede, waar toen nog dieseltreinen van de NS reden.[9] Hiervoor zal Syntus nieuwe elektrische treinstellen gaan aanschaffen. De totale exploitatiekosten bedragen ongeveer 17,5 miljoen euro per jaar.

In mei 2011 werd bekendgemaakt dat Syntus, door het winnen van de aanbestedingsprocedure in de regio Twente het busvervoer en treinvervoer zal overnemen van Connexxion per december 2013. Deze concessie omvat de busdiensten van de regio Twente en Zutphen – Hengelo – Oldenzaal en de treindienst Zutphen – Hengelo – Oldenzaal. Een deel van de busdiensten in het Gelderse deel van Zutphen – Hengelo – Oldenzaal is per 9 december 2012 overgenomen door Arriva.

Gelderland[bewerken | brontekst bewerken]

Syntus exploiteerde sinds 30 mei 1999 het busvervoer (inclusief de buurtbus) in de Achterhoek en de treinen op de spoorlijnen Zutphen – Winterswijk en Doetinchem – Winterswijk. Vanaf 2001 is daar het traject Arnhem – Doetinchem aan toegevoegd. Op 1 april 2005 had Syntus de exploitatie van de treindienst op de lijn ArnhemTiel van NS overgenomen.

Eind 2010 raakte Syntus het busvervoer in de Achterhoek kwijt aan Arriva.[10] De treindienst (Apeldoorn – Zutphen – Winterswijk – Arnhem – Tiel), die meer voorbereiding vergde, ging eind 2012 naar Arriva.

Sinds 12 december 2010 heeft Syntus, onder de naam Syntus Gelderland, de concessie van Veolia overgenomen op de Veluwe. Deze concessie omvat alle buslijnen in de Veluwe, inclusief de busdiensten op de Valleilijn en de Veluwelijn.[11]

Utrecht[bewerken | brontekst bewerken]

Op 11 december 2016 is het openbaar vervoer in de concessie provincie Utrecht overgenomen van Connexxion. De concessie bestaat uit de stadsdiensten van Amersfoort, Woerden, Soest en Veenendaal en het streekvervoer in de rest van de provincie met uitlopers naar onder meer Amsterdam (dat niet bij het BRU gebied hoort).

Flevoland[bewerken | brontekst bewerken]

Sinds 10 december 2017 heeft Keolis het busvervoer overgenomen in Almere, net zoals Connexxion een merknaam voor de stad heeft, heeft Keolis dit ook gedaan. De stadsbussen vallen onder het BRT-concept, streekvervoer wordt gedaan onder de merknaam R-net.

Proeven met internationale verbindingen[bewerken | brontekst bewerken]

Van 10 december 2005 tot 1 juli 2006 heeft Syntus bij wijze van proef in het weekend 4 retourritten gereden op het traject ArnhemEmmerik (Duitsland). De proef, die twee jaar zou duren, werd voortijdig beëindigd door gebrek aan belangstelling. Nadat de treindienst begin juni al gestopt was, werden de nog resterende ritten met bussen gereden. Ook een hernieuwd onderzoek in 2008 naar een rechtstreekse buslijn Doetinchem – Emmerik zonder overstap in 's-Heerenberg leverde geen resultaten op.

Duitse en Nederlandse overheden in het Euregiogebied hebben laten onderzoeken of de Syntus-treinverbinding Zutphen – Oldenzaal kan worden verlengd naar Bad Bentheim en via de Bentheimer Eisenbahn naar Nordhorn. De gemeente Losser gaf aan dat zij dan graag een nieuwe halte in De Lutte zou openen.

Sinds 12 december 2010 liet Syntus in samenwerking met de Bentheimer Eisenbahn elk uur een trein als Grensland Express rijden tussen Hengelo en Bad Bentheim, met alleen een stop te Oldenzaal. Deze sloot in Hengelo aan op de intercity naar de Randstad en in Bentheim op de Duitse interregiotrein naar Bielefeld. Deze nieuwe treinverbinding werd medegefinancierd door Europese Fondsen, de Regio Twente, de provincie Overijssel, de Landesnahverkehrsgesellschaft Niedersachsen, de gemeenten Oldenzaal, Hengelo, Bad Bentheim en Nordhorn, de Graafschap Bentheim en het Nederlandse Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De verbinding werd eind 2013 opgeheven, wegens een net iets te laag aantal reizigers.[12]

Treindienst[bewerken | brontekst bewerken]

Keolis rijdt treinen op de volgende trajecten:

Serie Treinsoort Route Bijzonderheden
7900 Sprinter (Keolis) ZwolleAlmeloHengeloEnschede Onderdeel van Blauwnet
17900 Intercity (Keolis) ZwolleAlmeloHengeloEnschede Onderdeel van Blauwnet. Rijdt alleen op werkdagen overdag en 1x per uur.
8500 Sprinter (Keolis) ZwolleZwolle StadshagenKampen Onderdeel van Blauwnet
31200 Stoptrein (Keolis) ZutphenHengeloOldenzaal Onderdeel van Blauwnet.

Sinds 8 december 2013 valt deze dienst onder de concessie Twente. Deze is gegund aan Syntus, die dus deze dienst is blijven uitvoeren. Vanaf december 2017 is Syntus ook de spoorlijnen Kampen – Zwolle (Kamperlijntje) en Zwolle – Almelo – Enschede gaan exploiteren (onder de nieuwe naam Keolis).

Busdiensten[bewerken | brontekst bewerken]

Bekende streekgenoten op treinen Syntus[bewerken | brontekst bewerken]

Bijna alle LINT-treinen van Syntus zijn vernoemd naar bekende streekgenoten. Deze treinstellen hebben op de buitenkant een eigen naam van een bekende persoon uit het heden of verleden. In ieder treinstel bevindt zich daarnaast een afbeelding met beschrijving van de betreffende persoon. Syntus wil hiermee zijn intensieve binding met de regio en zijn inwoners benadrukken.

Materieel[bewerken | brontekst bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie voor het treinmaterieel van Keolis: Keolis LINT en Keolis Nederland FLIRT

Keolis gebruikt sinds 2010 een bepaalde logica in de wagenparknummers. Iedere concessie heeft bussen in een eigen serie. Hiertoe heeft Keolis oudere bussen vernummerd. Grote bussen hebben 4 cijfers, buurtbussen 3 cijfers. De nummering is als volgt:

 • 1xxx series = concessie Gelderland tot december 2010 in de Achterhoek
 • 1xxx series = concessie Provincie Utrecht
 • 2xxx series = concessie Zutphen – Hengelo – Oldenzaal tot december 2013
 • 2xxx series = concessie IJssel-Vecht
 • 3xxx series = concessie Twente
 • 4xxx series = concessie Midden Overijssel
 • 5xxx series = concessie Veluwe
 • 6xxx series = concessie Busvervoer Almere
Wagenparknr. Bouwjaar Type Huidige status Inzet Bijzonderheden Afbeelding
PX-378-P 2017 Mercedes-Benz Sprinter In dienst Midden-Overijssel (buurtbus)
2 2001 Mercedes-Benz Sprinter Buiten dienst Achterhoek (buurtbus)
3 2000 Mercedes-Benz Sprinter In dienst Omgenummerd naar 43. Voormalige buurtbus die nu als aflosbus dienst doet.
4 2001 Mercedes-Benz Sprinter Buiten dienst Achterhoek (buurtbus)
5 - 6 2003 Mercedes-Benz Sprinter Buiten dienst Achterhoek (buurtbus) 6 is omgenummerd naar 46
6 2014 Ebusco 2.0 Naar U-OV Diverse Demobus, heeft bij U-OV het nummer 4611 gekregen.
7 2002 Volkswagen LT46 80 KW TDI (aanpassingen door VDL Kusters) Buiten dienst Achterhoek (buurtbus) Voormalig DETO Tours 794
41 2005 Mercedes-Benz Sprinter In dienst Personeelsbus. Deze bus had tot 2010 het wagenparknummer 110
43 2000 Mercedes-Benz Sprinter Buiten dienst Personeelsbus. Deze bus had tot 2010 het wagenparknummer 3
46 2003 Mercedes-Benz Sprinter Buiten dienst Personeelsbus. Deze bus had tot 2010 het wagenparknummer 6
58 2010 Renault Master/Tribus Civitas Vernummerd Twente Deze bus had tot 2011 het wagenparknummer 502. Werd gebruikt als servicebus. Is in 2015 weer vernummerd naar 502. Syntus Gelderland 58.JPG
101 - 109 2003 Mercedes-Benz Sprinter Buiten dienst Oorspronkelijk buurtbussen voor de concessie Zutphen-Hengelo-Oldenzaal. 101 is vernummerd naar 210.
110 - 112 2005 Mercedes-Benz Sprinter Buiten dienst Oorspronkelijk buurtbussen voor de Achterhoek. 110 dient nu als personeelbus en is omgenummerd naar 41. 111 is omgenummerd naar 211.
113 - 117 2007 Mercedes-Benz Sprinter In dienst Reden als buurtbus in de Achterhoek. Vernummerd naar 551-555.
101 - 118 2016 Mercedes-Benz Sprinter In dienst Provincie Utrecht (buurtbus) Syntus 101 te Amersfoort.jpg
126 - 130 2017 Mercedes-Benz Sprinter Deels in dienst Provincie Utrecht (buurtbus) Ex-119 - 123. De 129 verhuisde naar Almere en vernummerd naar 6402.
131 - 133 2018 Mercedes-Benz Sprinter In dienst Provincie Utrecht (buurtbus en Syntus Flex)
134 - 137 2020 Volkswagen Crafter In dienst Syntus Flex Deze bussen zijn van Pouw Vervoer.
210 2003 Mercedes-Benz Sprinter Buiten dienst Zutphen-Hengelo-Oldenzaal
211 2005 Mercedes-Benz Sprinter In dienst Personeelsbus. Deze bus had tot 2010 het wagenparknummer 111
218 - 222 2009 Mercedes-Benz Sprinter (Deels) in dienst Zutphen-Hengelo-Oldenzaal Deze serie had tot 2010 de wagenparknummers 118-122. De 219 wordt als buurtbus in Overijssel gebruikt. De andere bussen zijn verkocht. Syntus 219 te Amersfoort.jpg
301 - 311 2013 Mercedes-Benz Sprinter Deels in dienst Twente en Veluwe (buurtbus) 303 - 305 rijden op de Veluwe Syntus buurtbus 304 De Lutte.jpg
312 - 321 2017 Tribus Civitas In dienst Twente (buurtbus en TwentsFlex) Syntus 314.jpg
322 - 329 2019 Tribus Civitas In dienst Twente (buurtbus en TwentsFlex)
401 - 403 2010 Renault Master Buiten dienst Midden-Overijssel (buurtbus) Zijn in 2015 buiten dienst gegaan.
451 - 456 2010 Renault Master Buiten dienst Midden-Overijssel (buurtbus) Zijn in 2015 buiten dienst gegaan. De 453 reed tot juli 2017 tijdelijk in Utrecht. Syntus 452.JPG
457 2011 Renault Master Buiten dienst Midden-Overijssel (buurtbus) Is in 2015 buiten dienst gegaan.
461 2005 Mercedes-Benz Sprinter Verkocht Midden-Overijssel (buurtbus) Deze bus had tot 2010 het wagenparknummer 112. Deze bus is op een onbekend moment verkocht.
501 2010 Renault Master Buiten dienst Twente (buurtbus) Oorspronkelijk buurtbus voor de concessie Veluwe. Reed sinds 2015 in de concessie Twente.
502 2010 Renault Master/Tribus Civitas In dienst Buurtbus Was oorspronkelijk bedoeld als buurtbus voor de concessie Veluwe, maar is omgenummerd naar 58 en diende als servicebus. Deze bus is in 2015 weer vernummerd naar 502 en rijdt momenteel in witte kleurstelling met Keolis-logo's.
503 - 509 2010 Fiat Ducato minibus Buiten dienst Veluwe (buurtbus) Werden afwisselend ingezet bij Syntus Overijssel. Deze bussen zijn op een onbekend moment buiten dienst gesteld. Syntus 504.JPG
510 - 515 2010 Fiat Ducato minibus Buiten dienst Veluwe (buurtbus) Werden afwisselend ingezet bij Syntus Overijssel. Deze bussen zijn op een onbekend moment buiten dienst gesteld.
551 - 555 2007 Mercedes-Benz Sprinter Buiten dienst Veluwe (buurtbus) Ex 113-117. Syntus Gelderland 555.JPG
556 - 568 2010 Fiat Ducato Buiten dienst Veluwe (buurtbus) Deze bussen zijn op een onbekend moment buiten dienst gesteld. Syntus Gelderland 568.JPG
569 - 572 2011 Fiat Ducato Buiten dienst Veluwe (buurtbus) Deze bussen zijn op een onbekend moment buiten dienst gesteld. Syntus Gelderland 568.JPG
801 - 837 2015 Mercedes-Benz Sprinter In dienst Veluwe en Midden-Overijssel (buurtbus) De 801-826 rijden als buurtbussen voor de concessie Veluwe. De 827-837 rijden in de concessie Midden Overijssel. Deze bussen rijden sinds augustus 2015. Syntus 815.jpg
1001 - 1101 2016 Setra S 415 LE Business Deels in dienst Provincie Utrecht, Veluwe De 1001 - 1005, 1100 en 1101 rijden op de Veluwe. Syntus1007 204.jpg
1016 - 1030 1995 Den Oudsten B89 Buiten dienst / Export Reden voor de komst van Syntus bij Oostnet en daarvoor bij NZH. 1019-1029 werden in 2011 gehuurd door de NS om, bij wijze van proef, in te kunnen worden gezet bij treinstremmingen. De bussen stonden toen gestald op het terrein van Syntus in Zutphen. De meeste bussen zijn geëxporteerd, enkele zijn in NL gebleven. Syntus 1029.jpg
1058 1995 Berkhof ST2000 Gesloopt Voormalig TSN-bus. Tegenwoordig aanwezig bij de Brandweer Waddinxveen als sloopbus.
1076 - 1079 1995 Den Oudsten B89 Buiten dienst Reden voor de komst van Syntus bij Oostnet en daarvoor bij GVM.
1108 - 1110 2004 VDL Berkhof Ambassador Buiten dienst Provincie Utrecht Ex Arriva 8059 - 8061. Reden tijdelijk in de provincie Utrecht tot juli 2017 totdat de resterende bussen geleverd waren. Syntus 1110 te Amersfoort.jpg
1111 - 1113 2003 VDL Berkhof Ambassador Buiten dienst Provincie Utrecht Ex 3056 - 3058. Reden tijdelijk in de provincie Utrecht tot juli 2017 totdat de resterende bussen geleverd waren. Syntus 1113 te Amersfoort.jpg
1114 - 1115 2004 VDL Berkhof Ambassador Buiten dienst Provincie Utrecht Ex Arriva 8058 en 8062. Reden tijdelijk in de provincie Utrecht tot juli 2017 totdat de resterende bussen geleverd waren.
1116 2001 VDL Berkhof Ambassador Buiten dienst Provincie Utrecht Ex E&R. Reed tot juli 2017 tijdelijk in de provincie Utrecht totdat de resterende bussen geleverd waren. Syntus 1116 te Amersfoort.jpg
1117 2004 VDL Berkhof Ambassador Buiten dienst Provincie Utrecht Ex Syntus 3053. Reed tijdelijk in de provincie Utrecht tot juli 2017 totdat de resterende bussen geleverd waren.
1118 - 1121 2004 VDL Berkhof Ambassador Buiten dienst Provincie Utrecht Ex Arriva 8063, 8029, 8067 en 8069. Reden tijdelijk in de provincie Utrecht tot juli 2017 totdat de resterende bussen geleverd waren. Syntus 1119 te Amersfoort.jpg
1122 2004 VDL Berkhof Ambassador Buiten dienst Provincie Utrecht Ex Syntus 1450. Reed tijdelijk in de provincie Utrecht tot juli 2017 totdat de resterende bussen geleverd waren. Syntus 1122 te Amersfoort.jpg
1128 - 1152 2009 Mercedes-Benz Citaro LE Buiten dienst Provincie Utrecht Ex Qbuzz. Reden tijdelijk in de provincie Utrecht tot juli 2017 totdat de resterende bussen geleverd waren. De 1130, 1131, 1139, 1145, 1151 zijn naar Arriva gegaan.
 • 1128 - 1130 = Ex Qbuzz 3112, 3280, 3298
 • 1131 - 1135 = Ex Qbuzz 3299, 3175, 3181, 3171, 3256
 • 1136 - 1140 = Ex Qbuzz 3173, 3115, 3203, 3179, 3199
 • 1141 - 1145 = Ex Qbuzz 3190, 3294, 3258, 3185, 3191
 • 1146 - 1150 = Ex Qbuzz 3289, 3251, 3182, 3197, 3196
 • 1151 - 1152 = Ex Qbuzz 3176, 3193
Syntus 1135 te Amersfoort.jpg
1153 - 1158 2004 MAN Caetano VIAbus Buiten dienst Provincie Utrecht Ex Connexxion. Reden tijdelijk in de provincie Utrecht tot juli 2017 totdat de resterende bussen geleverd waren.
 • 1153 = Ex Connexxion 8269
 • 1154 = Ex Connexxion 8267
 • 1155 = Ex Connexxion 8271
 • 1156 = Ex Connexxion 8264
 • 1157 = Ex Connexxion 8262
 • 1158 = Ex Connexxion 8258
Syntus 1154 te Amersfoort.jpg
1159 - 1164 2014 Mercedes-Benz Sprinter City 77 Verkocht Provincie Utrecht Ex Qbuzz 3880-3885. Reden tijdelijk in de provincie Utrecht tot juli 2017 totdat de resterende bussen geleverd waren. Deze bussen zijn naar U-OV (Qbuzz) en Arriva in Leiden gegaan. Syntus 1163 te Amersfoort.jpg
1165 - 1182 2008 VDL Berkhof Ambassador Buiten dienst Provincie Utrecht Ex Connexxion. Deze bussen waren van Tourquase. In juli 2017 zijn deze bussen buiten dienst gesteld.
 • 1165 = Connexxion 4198
 • 1166 = Connexxion 4276
 • 1167 = Connexxion 4275
 • 1168 = Connexxion 4273
 • 1169 = Connexxion 4268
 • 1170 = Connexxion 4272
 • 1171 = Connexxion 4271
 • 1172 = Connexxion 4197
 • 1173 = Connexxion 4270
 • 1174 = Connexxion 4277
 • 1175 = Connexxion 4196
 • 1176 = Connexxion 4267
 • 1177 = Connexxion 4268
 • 1178 = Connexxion 4193
 • 1179 = Connexxion 4195
 • 1180 = Connexxion 4274
 • 1181 = Connexxion 4269
 • 1182 = Connexxion 4194
Syntus 1173 te Amersfoort.jpg
1183 - 1203 2007 VDL Berkhof Ambassador Buiten dienst Provincie Utrecht Ex Veolia. Reden tijdelijk in de provincie Utrecht tot juli 2017 totdat de resterende bussen geleverd waren.
 • 1183 = Veolia 5283
 • 1184 = Veolia 5143
 • 1185 = Achtereenvolgens Veolia 5123 en Veolia 5290
 • 1186 = Veolia 5206
 • 1187 = Veolia 5142
 • 1188 = Veolia 5090
 • 1189 = Veolia 5181
 • 1190 = Veolia 5080
 • 1191 = Veolia 5195
 • 1192 = Veolia 5155
 • 1193 = Veolia 5236
 • 1194 = Veolia 5122
 • 1195 = Veolia 5058
 • 1196 = Veolia 5107
 • 1197 = Veolia 5235
 • 1198 = Veolia 5145
 • 1199 = Veolia 5152
 • 1200 = Veolia 5179
 • 1202 = Veolia 5066
 • 1203 = Veolia 5119
 • 1204 = Veolia 5070
Syntus 1195 te Amersfoort.jpg
1201 - 1204 2017 Mercedes-Benz Citaro G In dienst Provincie Utrecht Deze bussen zijn van Pouw Vervoer. Syntus 1204 te Amersfoort.jpg
1364 1989 Den Oudsten B88 Buiten dienst Reed voor de komst van Syntus bij Oostnet.
1400 1999 Setra S 319 NF Buiten dienst Reed tijdelijk op proef Syntus 1400 (serta).JPG
1400 2000 Volvo 7000 Buiten dienst Syntus 1400 (volvo).JPG
1401 - 1410 2001 Volvo 7000 Buiten dienst Syntusbusvolvo1.JPG
1411 - 1415 2002 Volvo 7000 Buiten dienst
1416 - 1420 2003 Volvo 7000 Buiten dienst
1421 - 1425 2004 Volvo 7000 Buiten dienst
1449 2004 VDL Berkhof Ambassador Vernummerd Deze bus is vernummerd naar 2149
1450 2004 VDL Berkhof Ambassador Vernummerd Deze bus is vernummerd naar 2150. Ex Connexxion 1968.
1451 - 1460 2003 VDL Berkhof Ambassador Vernummerd Deze serie is vernummerd naar 2151-2160. 1451 is museumbus. 1451 OVCN.jpg
1461 - 1472 2005 VDL Berkhof Ambassador Vernummerd Deze serie is vernummerd naar 3161-3172.
1481 - 1485 2004 VDL Berkhof Ambassador Buiten dienst De 1482-1485 zijn vernummerd naar 5301-5304. De 1481 is afgebrand en daarna gesloopt.
1486 - 1488 2004 VDL Berkhof Ambassador Vernummerd De 1486 is vernummerd naar 5305 en de 1487-1488 zijn vernummerd naar 2387-2388.
1491 - 1493 2004 Mercedes-Benz 410D Buiten dienst Zutphen-Hengelo-Oldenzaal
1602 - 1645 2017 Setra S 415 LE Business In dienst Provincie Utrecht De 1612 ter beschikking gesteld aan Pouw Vervoer. De 1602-1609 hebben de U-link huisstlijl. Syntus 1602 te Amersfoort.jpg
1646 - 1654 2017 Setra S 415 LE Business In dienst Provincie Utrecht Deze bussen zijn van Pouw Vervoer. Syntus 1649 te Amersfoort.jpg
1700 - 1729 2017 Setra S 418 LE Business In dienst Provincie Utrecht De 1700 - 1727 zijn ter beschikking gesteld aan Pouw Vervoer. De 1728 en 1729 zijn van Pouw Vervoer. Syntus 1725 Amf.jpg
1800 - 1812 2017 Rošero First In dienst Provincie Utrecht, Almere Een bus is ter beschikking gesteld aan Pouw Vervoer. 1801 en 1812 zijn hybride en rijden in Almere. De 1800 rijdt ook in Almere, maar rijdt net als de 1802-1811 op diesel. Rosero First Syntus.jpg
1813 - 1814 2017 VDL MidCity In dienst Provincie Utrecht Deze bussen zijn van Pouw Vervoer. Syntus 1814 te Gouda.jpg
1824, 1830 2004 VDL Berkhof Ambassador Buiten dienst Twente Tijdelijke bussen geleend van Connexxion voor de concessie Twente.
1870 - 1890 2017 VDL Citea In dienst Provincie Utrecht (Veenendaal en omgeving) De 1881-1890 hebben de U-link huisstijl. Lijn 50 Veenendaal.jpg
1900 - 1901 2015 BYD K9C Buiten dienst Stadsdienst Amersfoort Demobussen BYD Demobus amf.jpg
1902 - 1903 2018 BYD K9U In dienst Stads- en streeklijnen Amersfoort Syntus 1903 te Amersfoort.jpg
1904 - 1908 2020 BYD K9UB In dienst Stads- en streeklijnen Amersfoort Syntus 1904 te Amersfoort.jpg
2001 - 2206 2020 BYD K9UB Nog niet in dienst IJssel-Vecht
2100 2000 Volvo 7000 Buiten dienst Zutphen - Hengelo - Oldenzaal Deze bus had tot 2010 het wagenparknummer 1400. Syntus 1400 (volvo).JPG
2101 - 2110 2001 Volvo 7000 Buiten dienst Zutphen - Hengelo - Oldenzaal Deze serie had tot 2010 de wagenparknummers 1401-1410. Syntusbusvolvo1.JPG
2111 - 2115 2002 Volvo 7000 Buiten dienst Zutphen - Hengelo - Oldenzaal Deze serie had tot 2010 de wagenparknummers 1411-1415
2116 - 2120 2003 Volvo 7000 Buiten dienst Zutphen - Hengelo - Oldenzaal Deze serie had tot 2010 de wagenparknummers 1416-1420.
2121 - 2125 2004 Volvo 7000 Buiten dienst Zutphen - Hengelo - Oldenzaal Deze serie had tot 2010 de wagenparknummers 1421-1425.
2146 - 2148 2004 Berkhof Ambassador Verkocht Ex BBA/Veolia 5001-5003
2149 - 2160 2004/2005 Berkhof Ambassador Deels in dienst Deze serie had tot 2010 de wagenparknummers 1449-1460. De 1449 (nu 2149) is oorspronkelijk een demo-Ambassador van Berkhof geweest. Daarna is deze naar Blaa Omnibusser in Denemarken gegaan, daarna heeft de 1449 op de IAA in Hannover gestaan. Toen kwam hij weer terug naar Nederland en werd bij Syntus ingezet als vervanger voor de afgebrande 1481. De 2155 op 6 maart 2013 te Almelo uitgebrand.[14] Deze bus is in maart 2013 vervangen door ex Connexxion 8431 en ingezet als 2155. De 2149, 2150 en 2153 zijn in januari 2016 teruggestuurd naar Womy.
2301 2008 VDL Kusters MidCity In dienst Almere Deze bus had tot 2010 het wagenparknummer 201. Syntus 2301 lijn 95 Gelselaar-Diepenheim.jpg
2301 - 2343 2020 BYD K9 UE Nog niet in dienst ComfortRRReis
2873 - 2874, 2878 2001 Den Oudsten Alliance Buiten dienst Achterhoek Tijdelijke bussen van Connexxion
3021, 3023 - 3024 2009 VDL Berhof Ambassador In dienst Twente Reden eerst rond Apeldoorn als 5021, 5023 en 5024. Syntus 3023 lijn 6 Boekelo Ganzebosweg.jpg
3045 - 3048 2005 VDL Berkhof Ambassador Buiten dienst Twente Voormalig Connexxion 8584, 8585, 8587 en 8589, niet op volgorde. De 3046 heeft tijdelijk in Utrecht gereden en rijdt tegenwoordig voor Spitax. Syntus 3045 lijn 2 Enschede Disselhoek.jpg
3049 - 3060 2004/2005 VDL Berkhof Ambassador Buiten dienst Voormalig 2149 - 2160, daarvoor 1449 - 1460 m.u.v. 3055 (ex-2155) en 3059 (ex-2159). De 3050, 3051, 3053, 3054, 3056-3058 en 3060 hebben tijdelijk in Utrecht gereden. SyntusTwents3058 3250.jpg
3061 - 3065 2004 VDL Berkhof Ambassador Buiten dienst Eigendom van OAD.
Voormalig Connexxion/Breng 8428-8432.
8428-8429 zijn rood, 8430, 8431 en 8432 zijn wit, laatste rijdt niet voor Syntus, maar voor Twente Milieu.
3066 - 3072 2004 VDL Berkhof Ambassador Buiten dienst Eigendom van TGVia, voor gebruik als schoolbussen van en naar Almelo en zonebussen Oldenzaal-Enschede/UT-Neede.
Voormalig Connexxion/Hermes 1741, 1757, 1759, 1768, 1773, 1746, 1790.
3101 - 3126 2012 VDL Citea LLE In dienst Twente Syntus3189.jpg
3127 - 3204 2013 VDL Citea LLE In dienst Twente Syntus 3190.jpg
3155 - 3156 2012 VDL Berkhof Ambassador Vernummerd Twente Voormalig Syntus Overijssel 4155 - 4156 SyntusTwents3155Amba.jpg
3161 - 3172 2005 VDL Berkhof Ambassador Buiten dienst Twente Deze serie had tot 2010 de wagenparknummers 1461-1472. Syntusbusrood.JPG
3247 - 3250 2010 VDL Berkhof Ambassador In dienst Twente Voormalig Syntus Overijssel 4147 - 4150. De 3248 en 3249 hebben in Utrecht gereden. Syntus 3248 lijn 51 Vriezenveen Nieuwe Daarlerveenseweg.jpg
3255 - 3256 2012 VDL Berkhof Ambassador In dienst Twente, Veluwe Voormalig 3155 - 3156. De 3256 heeft tijdelijk in Utrecht gereden en rijdt tegenwoordig op de Veluwe. SyntusTwents3155Amba.jpg
3306 - 3312 2010 Optare Solo In dienst Twente, Veluwe Voormalig Syntus Gelderland 5306 - 5312. De 3312 is teruggekeerd naar Gelderland en heeft ook een tijdje in Almere gereden. Twents Optare 3310.jpg
3327 2010 VDL Citea Buiten dienst Midden-Overijssel Ex Connexxion. Reed tijdelijk als proef in de omgeving van Zwolle. Connexxion 3327-.JPG
3363 1989 Den Oudsten B88 Buiten dienst Reed voor de komst van Syntus bij Oostnet, daarvoor bij GVM als nummer 63 en daarvoor bij GVA
3401 - 3403 2000 Berkof Duvedec G Buiten dienst Twente Ex-Connexxion 7801, 9068, 9078 Syntus 3401.jpg
3694 - 3709 1986 Den Oudsten standaard streekbus Buiten dienst Reden voor de komst van Syntus bij Oostnet, daarvoor bij GVM en daarvoor bij GSM.
4001 - 4052 2010 VDL Berkhof Ambassador In dienst Midden-Overijssel, Veluwe Stadsbusindeling. Bus 4051 is op 21 september 2012 uitgebrand.[15] Bus 4049, 4050 en 4052 reden tot juli 2017 tijdelijk bij Syntus Utrecht. 4017, 4047 - 4050 en 4052 rijden in de concessie Veluwe. Syntus 4003 (Midden-Overijssel).JPG
4101 - 4154 2010 VDL Berkhof Ambassador In dienst Midden-Overijssel, Veluwe, Twente Streekbusindeling. De 4142 - 4146 reden tot juli 2017 tijdelijk bij Syntus Utrecht. De 4128, 4136, 4138, 4140 - 4146 rijden voor de concessie Veluwe en 4134, 4137 en 4139 rijden in Twente. Syntus 4136.JPG
4132 - 4141 1989 Den Oudsten B88 Buiten dienst Reden voor de komst van Syntus bij Oostnet, daarvoor bij GVM en daarvoor bij GSM.
4155 - 4156 2012 VDL Berkhof Ambassador Vernummerd Midden Overijssel Zijn verhuisd naar concessies Twente en Veluwe en doen dienst bij Syntus Twente onder nummer 3255 en bij Syntus Gelderland onder nummer 3256.
4160 2015 Mercedes-Benz CapaCity Export Stadsdienst Zwolle Ex Connexxion 1104. Tijdelijke (proef)bus ten behoeve van lijn 9 tot de instroom van 8 nieuwe bussen.
4198 2009 VDL Citea Buiten dienst Demo van VDL
Ex-Veolia Transport 121
4199 2007 VDL Citea Buiten dienst Demo van VDL
Ex-GVB 009, exex-Arriva 562
4201 - 4208 2017 Mercedes-Benz CapaCity In dienst Stadsdienst Zwolle (lijnen van/naar Deltion Capus) Scholierenlijn 9.jpg
4301 - 4303 2003 Mercedes-Benz Citaro G In dienst Midden-Overijssel Voormalig Connexxion 9120, 9129 en 9154.
4329 - 4333 1990 Den Oudsten B88 Buiten dienst Reden voor de komst van Syntus bij Oostnet, daarvoor bij GVM en daarvoor bij GSM.
4337 - 4338 1990 Den Oudsten B88 Buiten dienst Reden voor de komst van Syntus bij Connexxion, daarvoor bij Oostnet, daarvoor bij GVM en daarvoor bij GSM.
4665, 4668 1992 Berkhof Duvedec Buiten dienst Reden voor de komst bij Syntus bij Connexxion en daarvoor bij NZH.
5001 - 5024 2010 VDL Berkhof Ambassador Deels in dienst Stadsdienst Apeldoorn De 5021, 5023-5024 naar Syntus Twente als 3021, 3023-3024. 5007 uit dienst na aanrijding. Syntus 5004.jpg
5101 - 5126 2009 VDL Berkhof Ambassador In dienst Veluwe, Twente Vernummerd van 1501-1526. De 5102 en 5121 reden tijdelijk in Utrecht. 5108, 5115, 5121, 5123-5126 rijden in Twente. 5119 is uit dienst. Syntus Gelderland 5122.JPG
5127 - 5152 2010 VDL Berkhof Ambassador In dienst Veluwe Syntus Veluwe 2010 Streekbus.jpg
5153 - 5156 2010 VDL Berkhof Ambassador In dienst Veluwe Ex-Syntus Overijssel 4151 - 4154. Zijn overgegaan van Syntus Overijssel naar Syntus Gelderland en hernummerd. Syntus 5153 te Amersfoort.jpg
5157 2007 Berkhof Ambassador In dienst Veluwe Ex-Bak Reizen 111, daarvoor Veolia 5267
5196 - 5199 2004 VDL Berkhof Ambassador Buiten dienst Veluwelijn Ex BBA/Veolia 5036, 5048, 5029, 5017. Deze bussen reden bij Syntus in de huisstijl van de Veluwelijn.
5201 - 5211 2010 Mercedes-Benz Citaro CNG In dienst Veluwe Syntus 5207-III.JPG
5245, 5247 - 5249 2008 MAN Lion's City G CNG In dienst Valleilijn en Veluwelijn Ex Arriva 255, 257-259. Syntus Gelderland (ex-Arriva) 5245.JPG Syntus MAN Lions City G lijn 102 (12349220993).jpg
5298, 5299 2008 MAN Lion's City G CNG In dienst Veluwe Ex-Arriva 256, 260, daarna Syntus 5246 en 5250. Syntus 5299-III.JPG
5251 - 5257 2006 MAN Lion's City G CNG Buiten dienst Valleilijn Ex Veolia Transport 6609 - 6615 (Valleilijn). Sinds december 2015 zijn al deze bussen buiten dienst. Syntus Gelderland (ex-Veolia, exex-BBA) 5256.JPG
5258 - 5279 2010 Mercedes-Benz Citaro G CNG In dienst Valleilijn en Veluwelijn Syntus Veluwe 2010 Veluwelijn.jpg
5301 - 5302 2004 VDL Berkhof Ambassador Buiten dienst Deze serie had tot 2010 de wagenparknummers 1482-1483. De bussen werden verkocht aan Veolia Transport. De bussen hieronder kregen nu de wagenparknummers van deze serie (2387-2388). Syntusbusberkhof1.JPG
5301 - 5302 2005 VDL Berkhof Ambassador Buiten dienst Deze serie had tot 2011 de wagenparknummers 1487-1488, daarna even 2387-2388.
5303 - 5305 2004 VDL Berkhof Ambassador Buiten dienst Eerder 1484-1846. Syntus 5303.JPG
5306 - 5312 2010 Optare Solo Vernummerd Twente 5306-5309 waren oorspronkelijk voor de concessie Zutphen-Hengelo-Oldenzaal. In 2013 verhuisd naar de concessie Twente en daar vernummerd naar 3306 - 3312. Syntus 5306-III.JPG
5313 - 5325 2010 Optare Solo In dienst Veluwe Syntus Gelderland 5313.JPG
5351 - 5355 2010 Optare Solo In dienst Stadsdienst Apeldoorn Syntus Gelderland 5354.JPG
5401 2000 Volvo 7000 (fluisterbus) Buiten dienst Stadsdienst Apeldoorn Ex Veolia Transport 3788, exex BBA 3788, exexex Stadsbus Maastricht 841.
5402 2004 Volvo 7700 (fluisterbus) Buiten dienst Stadsdienst Apeldoorn Ex Veolia Transport 3810, exex BBA 3810.
5401 - 5410 2009 MAN Lion's City CNG In dienst Veluwe (Ede en omgeving) Ex HTM 1121-1129, 1131 Lijn 5 Ede.jpg
5412 - 5414 2009 MAN Lion's City CNG In dienst Veluwe Ex-Veolia/Connexxion Haaglanden 6688, 6714, 6748
5415 2009 MAN Lion's City LE In dienst Veluwe Ex-Connexxion Voorne Putten 5145 Syntus 5415 te Amersfoort.jpg
5500 2015 Solbus Solcity In dienst Veluwe Proefbus op waterstof van HyMove, rijdt vooral rond Apeldoorn. Syntus 5500-IV.jpg
5501 2017 Ursus City Smile 12H In dienst Veluwe Proefbus op waterstof van HyMove, rijdt vooral rond Apeldoorn. Syntus 5501 te Amersfoort.jpg
5737 1998 Setra S 319 NF Buiten dienst Reed voor de komst van Syntus bij Oostnet. Bus werd speciaal aangeschaft voor de gecombineerde lijn S71 van Winterswijk naar Münster. Nadat in 2003 de samenwerking met RVM verviel, werd er besloten om de bus te verkopen. Nadat dat geen succes werd, werd de bus overgespoten in "Stadtbus Bocholt" kleuren voor de gecombineerde lijn 40/C7 die van Doetinchem via Dinxperlo naar Bocholt ging. Toen dat geen succes bleek, werd de bus overgespoten in Syntus kleuren en ingezet op versterkingsritten in de Achterhoek en bij treinuitval.
6001 - 6057 2017 MAN Lion's City A26 LF (14.7 meters) In dienst Stadsdienst Almere (allGo) Keolis 6047-III.jpg
6101 - 6133 2017 MAN Lion's City A44 LE (14.7 meters) In dienst Busvervoer Almere (R-net) Keolis 6133 te Amsterdam.jpg
6201 - 6210 2017 MAN Lion's City A37 LF (12 meters) In dienst Stadsdienst Almere (allGo) Inzet op minder drukke lijnen Keolis 6201-III.jpg
6301 - 6307 2018 BYD K9 In dienst Stadsdienst Almere (allGo) 6307 in afwijkend ontwerp (Growing Green Cities). Keolis 6302-III.jpg
6346 - 6351 1990 Den Oudsten B88 Buiten dienst Reden voor de komst van Syntus bij Oostnet, daarvoor bij GVM en daarvoor bij GSM. 6347 was nooit in dienst gekomen bij Syntus.
6401 2017 Rošero First In dienst duinGo lijn 24 & nobelGo lijn 25
6402 2016 Mercedes-Benz Sprinter In dienst duinGo lijn 24 & nobelGo lijn 525 Deze bus had eerst in de provincie Utrecht als 129 gereden voordat deze naar Almere kwam.
6403 2018 Mercedes-Benz Sprinter In dienst duinGo lijn 24 & nobelGo lijn 525
6821 - 6826 1994 Berkhof Excellence Buiten dienst Reden voor de komst van Syntus bij Oostnet, daarvoor bij GVM en daarvoor bij GSM.
7098 1992 Mercedes-Benz 410D Buiten dienst Reed voor de komst van Syntus bij Oostnet, daarvoor bij GVM en daarvoor bij GSM.
7109 - 7112
7115 - 7116
1992 Den Oudsten B88 Buiten dienst Reden voor de komst van Syntus bij Oostnet, daarvoor bij GVM en daarvoor bij GSM. Werden als laatste incidenteel nog gebruikt bij treinstremmingen. Syntusbusharmonica1.JPG
7255 ? Mercedes-Benz 410D Buiten dienst Reed voor de komst van Syntus bij Oostnet, daarvoor bij GVM en daarvoor bij GSM.
7282 1996 Mercedes-Benz Sprinter Buiten dienst Reed voor de komst van Syntus bij Oostnet, daarvoor bij GVM en daarvoor bij GSM.
7489 1991 Mercedes-Benz 208D Buiten dienst Reed voor de komst van Syntus bij Oostnet, daarvoor bij GVM en daarvoor bij GSM.
7744 - 7751 1991 Den Oudsten B88 Buiten dienst Reden voor de komst van Syntus bij Oostnet, daarvoor bij GVM en daarvoor bij GSM. Werden als laatste incidenteel nog gebruikt bij treinstremmingen.
7800 1999 Berkhof Duvedec Buiten dienst Ex Veolia Transport, exex Connexxion. Was tijdelijk gehuurd voor op de Valleilijn.
9102 - 9107 2009 MAN Lion's City CNG Buiten dienst Ex Veolia 6637, 6719, 6646, 6750, 6713, 6636. Reden tussen december 2016 en juli 2017 achtereenvolgens op de Veluwe en in de provincie Utrecht. Syntus 9107 te Amersfoort.jpg
9510, 9517 1991 Den Oudsten standaard streekbus Buiten dienst Reden voor de komst van Syntus bij Oostnet, daarvoor bij GVM en daarvoor bij GSM.
9700 - 9701 1984 Den Oudsten standaard streekbus Buiten dienst Reden voor de komst van Syntus bij Oostnet, daarvoor bij GVM en daarvoor bij GSM.
9911, 9916 1985 Den Oudsten standaard streekbus Buiten dienst Reden voor de komst van Syntus bij Oostnet, daarvoor bij GVM en daarvoor bij GSM. De 9916 is museumbus bij de OVCN. 9916 OVCN.jpg
9993 2009 Mercedes-Benz Citaro LE Buiten dienst Ex 1137. Reed in 2017 op de Veluwe vanwege inbouw van pinapparatuur in de vaste bussen in die concessie.
? 2004 VDL Berkhof Ambassador Buiten dienst Ex BBA/Veolia 5049
69-BBP-2 2013 Optare Solo SR Buiten dienst Deze bus was in maart 2013 als demo in gebruik bij Syntus.
BJ-ZL-49 2001 Mercedes-Benz Citaro Buiten dienst Deze bus kwam in 2010 tijdelijk bij Syntus in Apeldoorn in dienst in afwachting van het nieuwe materieel. Ex Qbuzz 3705 exex BBA 640.
BJ-ZL-59 2001 Mercedes-Benz Citaro Buiten dienst Deze bus kwam in 2010 tijdelijk bij Syntus in Apeldoorn in dienst in afwachting van het nieuwe materieel. Ex Qbuzz 3713 exex BBA 679.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Syntus van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.
Spoorwegondernemingen voor reizigers- en/of goederenvervoer per spoor in Europa
Albanië:Hekurudhe e Shqiperise (HSH)
Armenië:Harawkowkasjan Jerkatughi (HJ)
Azerbeidzjan:Azərbaycan Dəmir Yolları (ADY)
België:Crossrail Benelux · Lineas (voorheen: B-Cargo) · NMBS · Thalys
Bosnië en Herzegovina:Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine (ŽFBH) · Željeznice Republice Srpske (ŽRS)
Bulgarije:Bulgarski Durzhavni Zheleznitsi (BDŽ) · Bulmarket (BM) · DB Schenker Rail Bulgaria (DB)
Denemarken:Arriva Danmark · CFL Cargo · Danske Statsbaner (DSB) · DSB S-tog · DB Schenker Rail Danmark Services (DB) · Hovedstadens Lokalbaner · Lokalbanen · Midtjyske Jernbaner · Nordjyske Jernbaner · Regionstog · Varde-Nørre Nebel Jernbane
Duitsland:Abellio Rail NRW · Abellio Rail Mitteldeutschland · Abellio Rail Baden-Württemberg · AKN Eisenbahn (AKN) · agilis · Bayerische Zugspitzbahn · Bayerische Oberlandbahn (BOB) · Bayerische Regiobahn (BRB) · BeNEX · Berchtesgadener Land Bahn (BLB) · Borkumer Kleinbahn · cantus · Deutsche Bahn (DB): DB Fernverkehr, DB Regio, DB Cargo · Die Länderbahn (alex · oberpfalzbahn · trilex · vogtlandbahn · waldbahn) · erixx · Eisenbahnen und Verkehrsbetriebe Elbe-Weser (EVB) · eurobahn · Harzer Schmalspurbahnen (HSB) · Hessische Landesbahn (HLB) · Keolis · Meridian · metronom · Mitteldeutsche Regiobahn (MRB) · National Express · Netinera · NiedersachsenBahn · nordbahn · Norddeutsche Eisenbahngesellschaft Niebüll (neg) · NordWestBahn · Ostdeutsche Eisenbahn (ODEG) · Osthannoversche Eisenbahnen (OHE) · Rail4chem · Regentalbahn · Rheinisch-Bergische Eisenbahn-Gesellschaft (RBE) · Rurtalbahn · Süd-Thüringen-Bahn · Transdev Sachsen-Anhalt (HEX) · trans regio · Usedomer Bäderbahn (UBB) · VIAS · vlexx · Westfalenbahn · Württembergische Eisenbahn-Gesellschaft (WEG)
Estland:CoalTerminalTrans (CTT) · Edelaraudtee · Eesti Raudtee (EVR) · Elron · GoRail
Finland:VR-Yhtymä (VR)
Frankrijk:Chemins de fer de Provence (CP) · Régie Autonome des Transports Parisiens (RATP) · Société nationale des chemins de fer français (SNCF)
Georgië:Sakartuelos Rkinigsa (SR)
Griekenland:Organismos Sidirodromon Ellados (OSE)
Hongarije:Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GySEV) · Budapesti Helyiérdekű Vasút (BHÉV) · Magyar Államvasutak (MÁV)
Ierland:Dublin Area Rapid Transit (DART) · Iarnród Éireann (IÉ)
Italië:Arenaways · Nuovo Trasporto Viaggiatori (NTV) · Societá Automobilistica Dolomiti (SAD) · Ferrovie dello Stato Italiane (FS) · Trenitalia
Kazachstan:Kazakstan Temir Zholy (KTZ)
Kosovo:Trainkos
Kroatië:Hrvatske Željeznice (HŽ)
Letland:Baltijas Ekspresis (BE) · Baltijas Tranzita Serviss (BTS) · Latvijas Dzelzcels (LDZ) · SIA "Gulbenes - Alūksnes bānītis"
Litouwen:Lietuvos Geležinkeliai (LG)
Luxemburg:Chemins de fer luxembourgeois (CFL) · CFL Cargo
Macedonië:Makedonski Zeleznici (MZ)
Moldavië:Calea Ferata din Moldova (CFM)
Montenegro:Zeljeznica Crne Gore a.d. Podgorica (ZCG)
Nederland:Arriva · Breng · Connexxion · DB Cargo (DB) · ERS Railways · Keolis · Nederlandse Spoorwegen (NS) · NS International · HSL Logistik · Syntus
Noorwegen:Vy (voorheen: NSB) · CargoNet · Malmtrafikk (MTAB) / (MTAS) · Flytoget
Oekraïne:Ukrzaliznytsia/Укрзалізниця (UZ)/(УЗ)
Oostenrijk:Österreichische Bundesbahnen (ÖBB) · Graz-Köflacher Eisenbahn (GKE) · Steiermärkische Landesbahnen (StLB) · Westbahn · Wiener Lokalbahnen (WLB)
Polen:Polskie Koleje Państwowe (PKP) · Koleje Mazowieckie (KM) · Przewozy Regionalne (PR) · Szybka Kolej Miejska w Trójmieście (SKM) · Szybka Kolej Miejska w Warszawie (SKM) · Koleje Dolnośląskie
Portugal:Comboios de Portugal (CP) · Fertagus · Takargo (TK)
Roemenië:Căile Ferate Române (CFR) · DB Schenker Rail Romania (DB) · Transferoviar Călători (TFC)
Rusland:Rossiejskieje zjeleznye dorogi (RŽjD)
Servië:Železnice Srbije (ŽS) · Termo Elektrana Nikola Tesla (TENT) · Kombinovani Prevoz (KP)
Slovenië:Slovenske železnice (SŽ)
Slowakije:Železnice Slovenskej Republiky (ŽSR)
Spanje:Red Nacional de los Ferrocarriles Españoles (RENFE) · EuskoTren · Ferrocarriles de Vía Estrecha · Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana · Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya
Tsjechië:České Dráhy (ČD) · LEO Express · RegioJet (RJ)
Turkije:Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD)
Verenigd Koninkrijk:Arriva Trains Wales · c2c · Chiltern Railways · DB Schenker Rail (DB) · Eurostar · First Capital Connect · First Great Western · First ScotRail · Freightliner · Gatwick Express · London Midland · London Overground · Merseyrail · National Express East Coast · National Express East Anglia · New Southern Railway · Northern Rail · Southeastern · South West Trains · TransPennine Express · Virgin Trains
Wit-Rusland:Belaroeskaja Tsjyhoenka/Беларуская Чыгунка (BTsj)/(БЧ)
Zweden:Statens Järnvägar (SJ) · Green Cargo · Malmtrafikk (MTAB) / (MTAS) · Hector Rail · Inlandsbanan · Roslagbanen · Storstockholms Lokaltrafik (SL) · Tågåkeriet i Bergslagen · Värmlandstrafik · Vy Tåg
Zwitserland:Appenzeller Bahnen (AB) · BLS AG (BLS) · Crossrail · Matterhorn Gotthard Bahn (MGB) · Montreux-Berner Oberland-Bahn (MOB) · Rhätische Bahn (RhB) · Zwitserse federale spoorwegen (SBB/CFF/FFS) · Südostbahn (SOB) · Thurbo · Treni Regionali Ticino Lombardia (TILO) · Zentralbahn (ZB)