Naar inhoud springen

Keolis Nederland

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Keolis Nederland
Keolis Nederland
Stadler FLIRT 7407 te Amersfoort
Algemene informatie
Land Vlag van Nederland Nederland
Hoofdvestiging Deventer
Sleutelfiguren Chris Hoogeveen, CEO sinds februari 2023
Actief 1999-heden
Website
Bedrijfsstructuur
Moederbedrijf SNCF
Aandeelhouder(s) Keolis (100%)
Dochter(s) Syntus Gelderland
Syntus Overijssel
Syntus Twente
Syntus Utrecht
allGo
Aantal medewerkers 1750
Materieel
Treinen Protos, FLIRT 3, 23 stuks
Bussen Zie materieel, 800 stuks
Trams geen
Metro geen
Lightrail geen
Boot geen
Exploitatie
Trein Zie huidige treinvervoer, 136 kilometer
Bus Zie huidige busvervoer
Tram geen
Metro geen
Lightrail geen
Boot geen
Aantal reizigers 45 miljoen
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer
Economie
Een LINT van Syntus.
Een rode "Twents"-LINT van Syntus.
Syntus trein bij Varsseveld (Arnhem – Winterswijk); 2004.
Interieur LINT-trein.
Kruising van een DM '90 en een LINT trein te station Doetinchem
De overstap in Bad Bentheim op de trein van Syntus. Vanwege de lage perronhoogte wordt een mobiel platform gebruikt.
DM '90 "Buffel" in Syntus-kleuren.
LINT-treinen van Syntus te Winterswijk.
Stadler FLIRT 7407 te Amersfoort; 2017.
Een Berkhof Ambassador ALE 106-bus van Syntus.
Een oudere gelede bus (Den Oudsten B88) van Syntus.
Syntus Overijssel bussen op het voormalige westelijke busstation in Zwolle.

Keolis Nederland is een Nederlandse vervoersmaatschappij met hoofdvestiging in Deventer en is sinds 2012 volledig eigendom van het Franse bedrijf Keolis (voorheen Cariane Multimodal International), waarin de SNCF en een Canadese institutionele beleggingsmaatschappij participeren. Tot 9 oktober 2017 heette het bedrijf Syntus, het profileert zich met de naamsverandering nadrukkelijk als onderdeel van de Keolis Group.[1] De naam Syntus wordt nog gebruikt, maar zal op den duur verdwijnen.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

In 1991 ontstond een vervoersintegratieproject tussen het streekvervoerbedrijf GSM en de Nederlandse Spoorwegen onder de naam Integratie Gelderland Oost (IGO). Doel daarvan was de integratie tussen trein en bus. Uit dit project is Syntus ontstaan. In 2013 verhuisde het hoofdkantoor van Doetinchem naar Deventer.

Syntus is grotendeels de opvolger van een groot aantal andere bedrijven: de GTW, later GSM (Geldersche Streekvervoer Maatschappij), die fuseerde met het GVA (Gemeente Vervoerbedrijf Arnhem) en daarmee de GVM (Gelderse Vervoer Maatschappij) vormde. De GVM splitste vervolgens op: een deel – grotendeels het voormalige GSM-deel – werd (samen met de TET en Oostnet) in 1999 onderdeel van Connexxion.

Het Achterhoekse busvervoer, waar Oostnet reed, werd overgedragen aan Syntus, behalve het GVA, en nam enkele Connexxion-lijnen over alsmede het regionale treinvervoer in grote delen van Gelderland en Twente.

Tijdlijn rechtsvoorgangers. De tijdlijn loopt tot 2010 omdat Syntus dat jaar de concessie Achterhoek verloor aan Arriva.

Gelderse Streekvervoer MaatschappijSyntusOostnetGelderse Vervoer MaatschappijGemeente Vervoerbedrijf Arnhem

Connexxion, dat bij de oprichting samen met NS en Keolis een partner was in de oprichting van Syntus, maakte in september 2007 bekend dat het de aandelen van Syntus zou verkopen aan de NS en Keolis. Hierdoor is voor Syntus de impasse verbroken en kan Syntus zonder beperkingen inschrijven op openbare aanbestedingen in het openbaar vervoer.[2]

President-directeuren[bewerken | brontekst bewerken]

 • 2012 - 2019: Cees Anker (CEO)
 • 2019 - 2020: Frank Janssen (CEO)
 • 2021 - 2023: Alex Rentier (CEO)
 • 2023 - heden: Chris Hoogeveen (CEO)

Op 9 mei 2012 werd bekend dat Syntus grote financiële problemen heeft. Als belangrijkste oorzaken noemde Syntus dat er te goedkoop was ingeschreven voor het busvervoer op de Veluwe en de onverwacht snelle groei van het bedrijf. Mede daardoor was er over 2011 een verlies van 5 miljoen euro gemaakt. De nieuwe bestuurder Cees Anker stelde een herstelplan op om een faillissement te voorkomen, waarbij geen enkele optie werd uitgesloten.[3] Op 22 juni werd een actieplan bekendgemaakt. In dit plan wordt door de beide aandeelhouders, NS en Keolis, geïnvesteerd in Syntus. In ditzelfde plan werd bekendgemaakt dat Keolis binnen afzienbare tijd de aandelen van NS overneemt.[4] In augustus 2012 zijn de aandelen daadwerkelijk overgedragen. Hierdoor is Keolis de enige aandeelhouder van Syntus en heeft nu volledig toegang tot de Nederlandse markt.[5][6][7] In augustus 2013 werd bekend dat Keolis de aandelen van NS heeft overgenomen voor het symbolische bedrag van 1 euro.[8]

Visgraatmodel[bewerken | brontekst bewerken]

De benaming 'Syntus' komt van synergie (SYNergie tussen Trein en bUS), waarmee in dit geval het samenhangende netwerk van bus- en spoorlijnen volgens visgraatmodel wordt bedoeld. Hierbij is de trein de ruggengraat en zorgt de bus voor de aan- en afvoer van treinreizigers. In de LINT 41/H, de lichtgewicht-dieseltreinstellen van Syntus, worden de haltes en de aansluitende buslijnen automatisch omgeroepen. Bij een eventuele vertraging wordt er op elkaar gewacht. Syntus heeft de meeste buslijnen die parallel lopen met de spoorlijn opgeheven. In de treinen van Syntus waren tot de invoering van de OV-chipkaart niet alleen de landelijke NS-vervoerbewijzen, maar ook de nationale vervoerbewijzen geldig, zodat de complete bus/treinreis in een keer betaald kan worden.

Het visgraatmodel is ook in andere gebieden overgenomen. Zo heeft Arriva Personenvervoer Nederland het overgenomen voor de MerwedeLingelijn en heeft oud-directeur en thans directeur van Veolia Transport Frank van Setten het model gekopieerd voor de Heuvellandlijn en de Maaslijn in de provincie Limburg.

Activiteiten[bewerken | brontekst bewerken]

Syntus BV exploiteerde treinen en bussen in de Achterhoek, Betuwe, Salland, Vechtdal en de Veluwe. Het bedrijf exploiteert op dit moment bussen in Almere, de provincie Utrecht en op het traject Amersfoort Centraal – Ede-Wageningen (de voormalige Valleilijn), al dan niet onder de naam Keolis.

Huisstijl[bewerken | brontekst bewerken]

De huisstijl van Syntus (voor overname door Keolis) was geel/wit/blauw. Deze huisstijl is tegenwoordig nergens meer te vinden, sinds alle treinen en bussen van Keolis/Syntus in een regionale huisstijl rijden.

 • In de provincie Gelderland rijdt Keolis de treinen onder de naam RRReis en zijn de treinen voorzien van de HOV-versie van de RRReis huisstijl zoals voorgeschreven door de provincie.
 • In de provincie Overijssel rijdt Keolis de treinen onder de naam Blauwnet en zijn de treinen voorzien van de blauwe Blauwnet huisstijl zoals voorgeschreven door de provincie.
 • In de provincie Utrecht rijdt Keolis onder de naam Syntus Utrecht, waar ze ook een in voorgeschreven huisstijl rijden.
 • In Almere rijdt Keolis onder de naam allGo (alleen stadslijnen), ook in een voorgeschreven huisstijl. De streekbussen rijden met de R-net huisstijl (rood/grijs).

Exploitatiegebieden[bewerken | brontekst bewerken]

Overijssel[bewerken | brontekst bewerken]

Sinds 14 december 2003 exploiteert Syntus de gemengde trein/busconcessie ZutphenOldenzaal (treindienst Zutphen – Glanerbrug – Oldenzaal en aansluitende buslijnen).

Bovendien reed Syntus in opdracht van Connexxion op de spoorlijn Almelo – Mariënberg. Vanaf half 2007 deed Syntus dit geheel onder eigen naam, doch nog steeds in opdracht van Connexxion, met twee LINTs (44 en 45) die speciaal voor de spoorlijn rood waren gestickerd, net als alle bussen in het Twents-gebied. De treinen die tot 27 mei 2007 de lijn reden, 'Veenexpressen', zijn vervolgens teruggekeerd naar hun eigenaar NS. Daarnaast reed Syntus in opdracht van Connexxion enkele buslijnen in de regio Twente. Op dit moment rijdt Syntus in de hele regio Twente en rijdt vervoerder Arriva op spoorlijn Almelo – Mariënberg.

In november 2009 werd bekendgemaakt dat Syntus, door het winnen van de aanbestedingsprocedure in het centrale deel van de provincie Overijssel, het busvervoer in Zwolle, Deventer, Salland en het Overijsselse Vechtdal zal overnemen van Connexxion. Syntus rijdt sinds 29 augustus 2010 in dit gebied in een blauwe kleurstelling onder deze naam.

In juni 2015 werd bekendgemaakt dat Syntus, door het winnen van de aanbestedingsprocedure, vanaf eind 2017 de treindienst verzorgt op twee Overijsselse spoorlijnen, die tevens geëlektrificeerd zullen worden. Het betreft de lijnen Kampen – Zwolle (Kamperlijntje) en Zwolle – Almelo – Enschede, waar toen nog dieseltreinen van de NS reden.[9] Hiervoor heeft Syntus zestien nieuwe elektrische treinstellen aangeschaft. De totale exploitatiekosten bedragen ongeveer 17,5 miljoen euro per jaar.

In mei 2011 werd bekendgemaakt dat Syntus, door het winnen van de aanbestedingsprocedure in de regio Twente het busvervoer en treinvervoer zou overnemen van Connexxion per 8 december 2013. Deze concessie omvatte de busdiensten van de regio Twente en Zutphen – Hengelo – Oldenzaal en de treindienst Zutphen – Hengelo – Oldenzaal. Een deel van de busdiensten in het Gelderse deel van Zutphen – Hengelo – Oldenzaal is per 9 december 2012 overgenomen door Arriva. De treindienst Zutphen – Hengelo – Oldenzaal werd per 10 december 2017 onderdeel van Blauwnet. Per 10 december 2023 ging al het bus- en treinvervoer in dit gebied naar Arriva. Het busvervoer ging rijden onder de naam RRReis, het treinvervoer bleef rijden onder de naam Blauwnet.

Gelderland[bewerken | brontekst bewerken]

Syntus exploiteerde sinds 30 mei 1999 het busvervoer (inclusief de buurtbus) in de Achterhoek en de treinen op de spoorlijnen Zutphen – Winterswijk en Doetinchem – Winterswijk. Vanaf 2001 is daar het traject Arnhem – Doetinchem aan toegevoegd. Op 1 april 2005 had Syntus de exploitatie van de treindienst op de lijn ArnhemTiel van NS overgenomen.

Eind 2010 raakte Syntus het busvervoer in de Achterhoek kwijt aan Arriva.[10] De treindienst (Apeldoorn – Zutphen – Winterswijk – Arnhem – Tiel), die meer voorbereiding vergde, ging eind 2012 naar Arriva.

Sinds 12 december 2010 heeft Syntus, onder de naam Syntus Gelderland, de concessie van Veolia overgenomen op de Veluwe. Deze concessie omvatte alle buslijnen in de Veluwe, inclusief de busdiensten op de Valleilijn en de Veluwelijn.[11]

Sinds 10 december 2023 heeft Keolis, onder de naam RRReis, het treinvervoer op het traject Amersfoort Centraal – Ede-Wageningen (de voormalige Valleilijn) overgenomen van Connexxion.

Overijssel en Gelderland[bewerken | brontekst bewerken]

Van 13 december 2020 tot en met 10 december 2022 exploiteerde Keolis onder de merknaam RRReis het busvervoer op de Veluwe, Salland en de Overijsselse Vechtdal inclusief de stadsdiensten van Apeldoorn, Deventer, Ede, Harderwijk en Zwolle. Het gevormde concessiegebied kreeg de naam IJssel-Vecht. Keolis heeft deze aanbesteding gewonnen, maar zou volgens de opdrachtgevers opzettelijk onjuiste informatie hebben verstrekt. Dit resulteerde in het intrekken van de concessie.[12] Per 11 december 2022 ging een groot deel van het busvervoer in dat gebied naar EBS, het gedeelte in het zuiden van de Veluwe ging naar Hermes. In beide gevallen bleef de merknaam RRReis behouden.

Utrecht[bewerken | brontekst bewerken]

Op 11 december 2016 is het openbaar vervoer in de concessie provincie Utrecht overgenomen van Connexxion. De concessie bestaat uit de stadsdiensten van Amersfoort, Mijdrecht, Soest, Veenendaal en Woerden en het streekvervoer in de rest van de provincie met uitlopers naar onder meer Amsterdam en Rotterdam (dat niet bij het BRU-gebied hoort).

Flevoland[bewerken | brontekst bewerken]

Sinds 10 december 2017 heeft Keolis het busvervoer overgenomen in Almere, net zoals Connexxion een merknaam voor de stad heeft, heeft Keolis dit ook gedaan. De stadsbussen vallen onder het Bus Rapid Transit (BRT) concept, het streekvervoer wordt uitgevoerd onder de merknaam R-net.

Proeven met internationale verbindingen[bewerken | brontekst bewerken]

Van 10 december 2005 tot 1 juli 2006 heeft Syntus bij wijze van proef in het weekend 4 retourritten gereden op het traject ArnhemEmmerik (Duitsland). De proef, die twee jaar zou duren, werd voortijdig beëindigd door gebrek aan belangstelling. Nadat de treindienst begin juni al gestopt was, werden de nog resterende ritten met bussen gereden. Ook een hernieuwd onderzoek in 2008 naar een rechtstreekse buslijn Doetinchem – Emmerik zonder overstap in 's-Heerenberg leverde geen resultaten op.

Duitse en Nederlandse overheden in het Euregiogebied hebben laten onderzoeken of de Syntus-treinverbinding Zutphen – Oldenzaal kan worden verlengd naar Bad Bentheim en via de Bentheimer Eisenbahn naar Nordhorn. De gemeente Losser gaf aan dat zij dan graag een nieuwe halte in De Lutte zou openen.

Sinds 12 december 2010 liet Syntus in samenwerking met de Bentheimer Eisenbahn elk uur een trein als Grensland Express rijden tussen Hengelo en Bad Bentheim, met alleen een stop te Oldenzaal. Deze sloot in Hengelo aan op de intercity naar de Randstad en in Bentheim op de Duitse interregiotrein naar Bielefeld. Deze nieuwe treinverbinding werd medegefinancierd door Europese Fondsen, de Regio Twente, de provincie Overijssel, de Landesnahverkehrsgesellschaft Niedersachsen, de gemeenten Oldenzaal, Hengelo, Bad Bentheim en Nordhorn, de Graafschap Bentheim en het Nederlandse Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De verbinding werd eind 2013 opgeheven, wegens een net iets te laag aantal reizigers.[13] Echter keerde deze grensoverschrijdende verbinding sinds 14 januari 2018 terug, het vervoer werd sindsdien verzorgd door eurobahn. Het betrof wel een trein die in Duitsland vanaf Bad Bentheim doorreed naar Bielefeld.

Treindiensten[bewerken | brontekst bewerken]

De letters RS staat voor RegioSprinter, waar een sprinter mee bedoeld wordt. De letters IC staat voor InterCity.

Keolis rijdt treinen op de volgende trajecten:

Serie Treinsoort Route Bijzonderheden
7900 RS 23 Sprinter (Keolis) ZwolleAlmeloHengeloEnschede Onderdeel van Blauwnet
8500 RS 22 Sprinter (Keolis) ZwolleZwolle StadshagenKampen Onderdeel van Blauwnet
17900 IC 23 Intercity (Keolis) ZwolleAlmeloHengeloEnschede Onderdeel van Blauwnet. Rijdt alleen op werkdagen overdag en 1x per uur.
31300 RS 34 Sprinter (Keolis) Amersfoort CentraalBarneveld CentrumEde-Wageningen Onderdeel van de formule RRReis.
31400 RS 34 Sprinter (Keolis) Amersfoort CentraalBarneveld CentrumBarneveld Zuid Onderdeel van de formule RRReis.

De spoorlijnen Kampen – Zwolle (RS22; Kamperlijntje) en Zwolle – Almelo – Enschede (RS23/IC23) worden sinds 10 december 2017 door Keolis bediend.

De spoorlijn Amersfoort Centraal - Ede-Wageningen (RS34) wordt sinds 10 december 2023 door Keolis bediend.

Busdiensten[bewerken | brontekst bewerken]

Bekende streekgenoten op treinen Syntus[bewerken | brontekst bewerken]

Bijna alle LINT-treinen van Syntus waren vernoemd naar bekende streekgenoten. Deze treinstellen hadden op de buitenkant een eigen naam van een bekende persoon uit het heden of verleden. In ieder treinstel bevond zich daarnaast een afbeelding met beschrijving van de betreffende persoon. Syntus wilde hiermee zijn intensieve binding met de regio en haar inwoners benadrukken. Ondertussen zijn alle namen alweer van de LINT-treinen verwijderd.

Materieel[bewerken | brontekst bewerken]

Zie voor het treinmaterieel van Keolis: Keolis LINT (voormalig), Protos (huidig) en Keolis Nederland FLIRT (huidig)

Keolis gebruikt sinds 2010 een bepaalde logica in de wagenparknummers. Iedere concessie heeft bussen in een eigen serie. Hiertoe heeft Keolis oudere bussen vernummerd. Grote bussen hebben 4 cijfers, buurtbussen 3 cijfers. De nummering is als volgt:

 • 1xxx series = concessie Achterhoek tot december 2010
 • 1xxx series = concessie Provincie Utrecht
 • 2xxx series = concessie Zutphen – Hengelo – Oldenzaal tot december 2013
 • 2xxx series = concessie IJssel-Vecht
 • 3xxx series = concessie Twente
 • 4xxx series = concessie Midden Overijssel
 • 5xxx series = concessie Veluwe
 • 6xxx series = concessie Busvervoer Almere
 • 7xxx series = concessie Zwolle-Kampen/Zwolle-Enschede
Wagenparknr. Bouwjaar Type Huidige status Inzet Bijzonderheden Afbeelding
2 2001 Mercedes-Benz Sprinter Buiten dienst Achterhoek (buurtbus)
3 2000 Mercedes-Benz Sprinter Buiten dienst Omgenummerd naar 43. Voormalige buurtbus die nu als aflosbus dienst doet.
4 2001 Mercedes-Benz Sprinter Buiten dienst Achterhoek (buurtbus)
5-6 2003 Mercedes-Benz Sprinter Buiten dienst Achterhoek (buurtbus) 6 is omgenummerd naar 46
6 2014 Ebusco 2.0 Naar U-OV Diverse Demobus, heeft bij U-OV het nummer 4611 gekregen.
7 2002 Volkswagen LT46 80 KW TDI (aanpassingen door VDL Kusters) Buiten dienst Achterhoek (buurtbus) Voormalig DETO Tours 794
41 2005 Mercedes-Benz Sprinter Buiten dienst Personeelsbus. Deze bus had tot 2010 het wagenparknummer 110
43 2000 Mercedes-Benz Sprinter Buiten dienst Personeelsbus. Deze bus had tot 2010 het wagenparknummer 3
46 2003 Mercedes-Benz Sprinter Buiten dienst Personeelsbus. Deze bus had tot 2010 het wagenparknummer 6
58 2010 Renault Master/Tribus Civitas Vernummerd Twente Deze bus had tot 2011 het wagenparknummer 502. Werd gebruikt als servicebus. Is in 2015 weer vernummerd naar 502.
101-109 2003 Mercedes-Benz Sprinter Buiten dienst Oorspronkelijk buurtbussen voor de concessie Zutphen-Hengelo-Oldenzaal. 101 is vernummerd naar 210.
110-112 2005 Mercedes-Benz Sprinter Buiten dienst Oorspronkelijk buurtbussen voor de Achterhoek. 110 dient nu als personeelbus en is omgenummerd naar 41. 111 is omgenummerd naar 211.
113-117 2007 Mercedes-Benz Sprinter Buiten dienst Reden als buurtbus in de Achterhoek. Vernummerd naar 551-555.
101-118 2016 Mercedes-Benz Sprinter Buiten dienst Provincie Utrecht (buurtbus) 108 ging naar Arriva als 6548.
126-130 2017 Mercedes-Benz Sprinter Deels in dienst Provincie Utrecht (buurtbus) Ex 119-123. De 129 verhuisde naar Almere en werd vernummerd naar 6402.
131-133 2018 Mercedes-Benz Sprinter Deels in dienst Provincie Utrecht (buurtbus en Syntus Flex)
134-137 2020 Volkswagen Crafter In dienst Syntus Flex Deze bussen zijn van Pouw Vervoer.
138-158 2023 VDL MidCity In dienst Provincie Utrecht (buurtbus)
210 2003 Mercedes-Benz Sprinter Buiten dienst Zutphen-Hengelo-Oldenzaal
211 2005 Mercedes-Benz Sprinter Buiten dienst Personeelsbus. Deze bus had tot 2010 het wagenparknummer 111
218-222 2009 Mercedes-Benz Sprinter Buiten dienst Zutphen-Hengelo-Oldenzaal Deze serie had tot 2010 de wagenparknummers 118-122. De 219 werd als buurtbus in Overijssel gebruikt. De andere bussen zijn verkocht.
301-311 2013 Mercedes-Benz Sprinter Buiten dienst Twente en Veluwe (buurtbus) 303-305 reden op de Veluwe
312-315 2017 Tribus Civitas Deels in dienst Twente (buurtbus en TwentsFlex), treinvervangend vervoer Amersfoort-Ede-Wagenigen 315 wordt gebruikt voor de RS34-treindienst. De rest ging buiten dienst.
316-321 2018 Tribus Civitas Naar Qbuzz Twente (buurtbus en TwentsFlex) Zijn naar Qbuzz gegaan als 6684-6689.
322-329 2019 Tribus Civitas Buiten dienst Twente (buurtbus en TwentsFlex) 322, 326 en 328 zijn naar Qbuzz gegaan als 6681-6683. 323-325 en 329 zijn naar Pouw Vervoer gegaan als 147-150. De rest ging buiten dienst.
401-403 2010 Renault Master Buiten dienst Midden-Overijssel (buurtbus) Zijn in 2015 buiten dienst gegaan.
451-456 2010 Renault Master Buiten dienst Midden-Overijssel (buurtbus) Zijn in 2015 buiten dienst gegaan. De 453 reed tot juli 2017 tijdelijk in Utrecht.
457 2011 Renault Master Buiten dienst Midden-Overijssel (buurtbus) Is in 2015 buiten dienst gegaan.
461 2005 Mercedes-Benz Sprinter Verkocht Midden-Overijssel (buurtbus) Deze bus had tot 2010 het wagenparknummer 112. Deze bus is op een onbekend moment verkocht.
501 2010 Renault Master Buiten dienst Twente (buurtbus) Oorspronkelijk buurtbus voor de concessie Veluwe. Reed sinds 2015 in de concessie Twente.
502 2010 Renault Master/Tribus Civitas Buiten dienst Buurtbus Was oorspronkelijk bedoeld als buurtbus voor de concessie Veluwe, maar is omgenummerd naar 58 en diende als servicebus. Deze bus is in 2015 weer vernummerd naar 502 en rijdt momenteel in witte kleurstelling met Keolis-logo's.
503-509 2010 Fiat Ducato minibus Buiten dienst Veluwe (buurtbus) Werden afwisselend ingezet bij Syntus Overijssel. Deze bussen zijn op een onbekend moment buiten dienst gesteld.
510-515 2010 Fiat Ducato minibus Buiten dienst Veluwe (buurtbus) Werden afwisselend ingezet bij Syntus Overijssel. Deze bussen zijn op een onbekend moment buiten dienst gesteld.
551-555 2007 Mercedes-Benz Sprinter Buiten dienst Veluwe (buurtbus) Ex 113-117.
556-568 2010 Fiat Ducato Buiten dienst Veluwe (buurtbus) Deze bussen zijn op een onbekend moment buiten dienst gesteld.
569-572 2011 Fiat Ducato Buiten dienst Veluwe (buurtbus) Deze bussen zijn op een onbekend moment buiten dienst gesteld.
801-835 2015 Mercedes-Benz Sprinter Buiten dienst IJssel-Vecht (buurtbus)
836-838 2017 Mercedes-Benz Sprinter Buiten dienst IJssel-Vecht (buurtbus), Twente
1001-1101 2016 Setra S 415 LE Business In dienst Provincie Utrecht
1016-1030 1995 Den Oudsten B89 Buiten dienst / Export Reden voor de komst van Syntus bij Oostnet en daarvoor bij NZH. 1019-1029 werden in 2011 gehuurd door de NS om, bij wijze van proef, in te kunnen worden gezet bij treinstremmingen. De bussen stonden toen gestald op het terrein van Syntus in Zutphen. De meeste bussen zijn geëxporteerd, enkele zijn in Nederland gebleven.
1058 1995 Berkhof ST2000 Gesloopt Voormalig TSN-bus. Tegenwoordig aanwezig bij de Brandweer Waddinxveen als sloopbus.
1076-1079 1995 Den Oudsten B89 Buiten dienst Reden voor de komst van Syntus bij Oostnet en daarvoor bij GVM.
1108-1110 2004 VDL Berkhof Ambassador Buiten dienst Provincie Utrecht Ex Arriva 8059-8061. Reden tijdelijk in de provincie Utrecht tot juli 2017 totdat de resterende bussen geleverd waren.
1111-1113 2003 VDL Berkhof Ambassador Buiten dienst Provincie Utrecht Ex 3056-3058. Reden tijdelijk in de provincie Utrecht tot juli 2017 totdat de resterende bussen geleverd waren.
1114-1115 2004 VDL Berkhof Ambassador Buiten dienst Provincie Utrecht Ex Arriva 8058 en 8062. Reden tijdelijk in de provincie Utrecht tot juli 2017 totdat de resterende bussen geleverd waren.
1116 2001 VDL Berkhof Ambassador Buiten dienst Provincie Utrecht Ex E&R. Reed tot juli 2017 tijdelijk in de provincie Utrecht totdat de resterende bussen geleverd waren.
1117 2004 VDL Berkhof Ambassador Buiten dienst Provincie Utrecht Ex Syntus 3053. Reed tijdelijk in de provincie Utrecht tot juli 2017 totdat de resterende bussen geleverd waren.
1118-1121 2004 VDL Berkhof Ambassador Buiten dienst Provincie Utrecht Ex Arriva 8063, 8029, 8067 en 8069. Reden tijdelijk in de provincie Utrecht tot juli 2017 totdat de resterende bussen geleverd waren.
1122 2004 VDL Berkhof Ambassador Buiten dienst Provincie Utrecht Ex Syntus 1450. Reed tijdelijk in de provincie Utrecht tot juli 2017 totdat de resterende bussen geleverd waren.
1128-1152 2009 Mercedes-Benz Citaro LE Buiten dienst Provincie Utrecht Ex Qbuzz. Reden tijdelijk in de provincie Utrecht tot juli 2017 totdat de resterende bussen geleverd waren. De 1130, 1131, 1139, 1145, 1151 zijn naar Arriva gegaan.
 • 1128-1130 = Ex Qbuzz 3112, 3280, 3298
 • 1131-1135 = Ex Qbuzz 3299, 3175, 3181, 3171, 3256
 • 1136-1140 = Ex Qbuzz 3173, 3115, 3203, 3179, 3199
 • 1141-1145 = Ex Qbuzz 3190, 3294, 3258, 3185, 3191
 • 1146-1150 = Ex Qbuzz 3289, 3251, 3182, 3197, 3196
 • 1151-1152 = Ex Qbuzz 3176, 3193
1153-1158 2004 MAN Caetano VIAbus Buiten dienst Provincie Utrecht Ex Connexxion. Reden tijdelijk in de provincie Utrecht tot juli 2017 totdat de resterende bussen geleverd waren. Waren in volgorde de Connexxion 8269, 8267, 8271, 8264, 8262 en 8258.
1159-1164 2014 Mercedes-Benz Sprinter City 77 Verkocht Provincie Utrecht Ex Qbuzz 3880-3885. Reden tijdelijk in de provincie Utrecht tot juli 2017 totdat de resterende bussen geleverd waren. Deze bussen zijn naar U-OV (Qbuzz) en Arriva in Leiden gegaan.
1165-1182 2008 VDL Berkhof Ambassador Buiten dienst Provincie Utrecht Ex Connexxion. Deze bussen waren van Tourquase. In juli 2017 zijn deze bussen buiten dienst gesteld.
 • 1165 = Connexxion 4198
 • 1166 = Connexxion 4276
 • 1167 = Connexxion 4275
 • 1168 = Connexxion 4273
 • 1169 = Connexxion 4268
 • 1170 = Connexxion 4272
 • 1171 = Connexxion 4271
 • 1172 = Connexxion 4197
 • 1173 = Connexxion 4270
 • 1174 = Connexxion 4277
 • 1175 = Connexxion 4196
 • 1176 = Connexxion 4267
 • 1177 = Connexxion 4268
 • 1178 = Connexxion 4193
 • 1179 = Connexxion 4195
 • 1180 = Connexxion 4274
 • 1181 = Connexxion 4269
 • 1182 = Connexxion 4194
1183-1203 2007 VDL Berkhof Ambassador Buiten dienst Provincie Utrecht Ex Veolia. Reden tijdelijk in de provincie Utrecht tot juli 2017 totdat de resterende bussen geleverd waren.
 • 1183 = Veolia 5283
 • 1184 = Veolia 5143
 • 1185 = Achtereenvolgens Veolia 5123 en Veolia 5290
 • 1186 = Veolia 5206
 • 1187 = Veolia 5142
 • 1188 = Veolia 5090
 • 1189 = Veolia 5181
 • 1190 = Veolia 5080
 • 1191 = Veolia 5195
 • 1192 = Veolia 5155
 • 1193 = Veolia 5236
 • 1194 = Veolia 5122
 • 1195 = Veolia 5058
 • 1196 = Veolia 5107
 • 1197 = Veolia 5235
 • 1198 = Veolia 5145
 • 1199 = Veolia 5152
 • 1200 = Veolia 5179
 • 1202 = Veolia 5066
 • 1203 = Veolia 5119
 • 1204 = Veolia 5070
1201-1204 2017 Mercedes-Benz Citaro G In dienst Provincie Utrecht Deze bussen zijn van Pouw Vervoer.
1364 1989 Den Oudsten B88 Buiten dienst Reed voor de komst van Syntus bij Oostnet.
1400 1999 Setra S 319 NF Buiten dienst Reed tijdelijk op proef
1400 2000 Volvo 7000 Buiten dienst
1401-1410 2001 Volvo 7000 Buiten dienst
1411-1415 2002 Volvo 7000 Buiten dienst
1416-1420 2003 Volvo 7000 Buiten dienst
1421-1425 2004 Volvo 7000 Buiten dienst
1449 2004 VDL Berkhof Ambassador Vernummerd Deze bus is vernummerd naar 2149
1450 2004 VDL Berkhof Ambassador Vernummerd Deze bus is vernummerd naar 2150. Ex Connexxion 1968.
1451-1460 2003 VDL Berkhof Ambassador Vernummerd Deze serie is vernummerd naar 2151-2160. 1451 is museumbus.
1461-1472 2005 VDL Berkhof Ambassador Vernummerd Deze serie is vernummerd naar 3161-3172.
1481-1485 2004 VDL Berkhof Ambassador Buiten dienst De 1482-1485 zijn vernummerd naar 5301-5304. De 1481 is afgebrand en daarna gesloopt.
1486-1488 2004 VDL Berkhof Ambassador Vernummerd De 1486 is vernummerd naar 5305 en de 1487-1488 zijn vernummerd naar 2387-2388.
1491-1493 2004 Mercedes-Benz 410D Buiten dienst Zutphen-Hengelo-Oldenzaal
1602-1645 2017 Setra S 415 LE Business In dienst Provincie Utrecht De 1612 is ter beschikking gesteld aan Pouw Vervoer. De 1602-1609 hebben de U-link huisstlijl.
1646-1654 2017 Setra S 415 LE Business In dienst Provincie Utrecht Deze bussen zijn van Pouw Vervoer.
1700-1729 2017 Setra S 418 LE Business In dienst Provincie Utrecht, IJssel-Vecht De 1700-1727 zijn ter beschikking gesteld aan Pouw Vervoer. De 1728 en 1729 zijn van Pouw Vervoer.
1800-1812 2017 Rošero First In dienst Provincie Utrecht, Almere Enkele bussen zijn ter beschikking gesteld aan Pouw Vervoer. 1812 is hybride en rijdt in Almere. De 1801 rijdt ook in Almere.
1813-1814 2017 VDL MidCity In dienst Provincie Utrecht Deze bussen zijn van Pouw Vervoer.
1824, 1830 2004 VDL Berkhof Ambassador Buiten dienst Twente Tijdelijke bussen geleend van Connexxion voor de concessie Twente.
1870-1890 2017 VDL Citea LLE-120 In dienst Provincie Utrecht (Veenendaal en omgeving) De 1881-1890 hebben de U-link huisstijl.
1900-1901 2015 BYD K9C Buiten dienst Stadsdienst Amersfoort Demobussen
1902-1903 2018 BYD K9U In dienst Stads- en streeklijnen Utrecht
1904-1908 2020 BYD K9UB In dienst Stads- en streeklijnen Utrecht
2001-2188 2020 BYD K9UB Buiten dienst IJssel-Vecht 167 van de 188 bussen naar EBS. 2089, 2106, 2132, 2169 en 2171 naar Schiphol als 217-221.
2201-2218 2020 BYD K9UB Naar EBS Stadsdienst Zwolle
2100 2000 Volvo 7000 Buiten dienst Zutphen-Hengelo-Oldenzaal Deze bus had tot 2010 het wagenparknummer 1400.
2101-2110 2001 Volvo 7000 Buiten dienst Zutphen-Hengelo-Oldenzaal Deze serie had tot 2010 de wagenparknummers 1401-1410.
2111-2115 2002 Volvo 7000 Buiten dienst Zutphen-Hengelo-Oldenzaal Deze serie had tot 2010 de wagenparknummers 1411-1415
2116-2120 2003 Volvo 7000 Buiten dienst Zutphen-Hengelo-Oldenzaal Deze serie had tot 2010 de wagenparknummers 1416-1420.
2121-2125 2004 Volvo 7000 Buiten dienst Zutphen-Hengelo-Oldenzaal Deze serie had tot 2010 de wagenparknummers 1421-1425.
2146-2148 2004 Berkhof Ambassador Verkocht Ex BBA/Veolia 5001-5003
2149-2160 2004/2005 Berkhof Ambassador Buiten dienst Deze serie had tot 2010 de wagenparknummers 1449-1460. De 1449 (nu 2149) is oorspronkelijk een demo-Ambassador van Berkhof geweest. Daarna is deze naar Blaa Omnibusser in Denemarken gegaan, daarna heeft de 1449 op de IAA in Hannover gestaan. Toen kwam hij weer terug naar Nederland en werd bij Syntus ingezet als vervanger voor de afgebrande 1481. De 2155 op 6 maart 2013 te Almelo uitgebrand.[14] Deze bus is in maart 2013 vervangen door ex Connexxion 8431 en ingezet als 2155. De 2149, 2150 en 2153 zijn in januari 2016 teruggestuurd naar Womy.
2301 2008 VDL Kusters MidCity Buiten dienst Almere Deze bus had tot 2010 het wagenparknummer 201.
2301-2340 2020 BYD K9UE Naar EBS IJssel-Vecht (ComfortRRReis)
2401-2413 2021 BYD K7 Naar EBS IJssel-Vecht
2601-2608 2017 Mercedes-Benz CapaCity Naar EBS Drukke lijnen Zwolle Ex 4201-4208
2873-2874, 2878 2001 Den Oudsten Alliance Buiten dienst Achterhoek Tijdelijke bussen van Connexxion
3021, 3023-3024 2009 VDL Berhof Ambassador Buiten dienst Twente Reden eerst rond Apeldoorn als 5021, 5023 en 5024.
3045-3048 2005 VDL Berkhof Ambassador Buiten dienst Twente Voormalig Connexxion 8584, 8585, 8587 en 8589, niet op volgorde. De 3046 heeft tijdelijk in Utrecht gereden.
3049-3060 2004/2005 VDL Berkhof Ambassador Buiten dienst Voormalig 2149-2160, daarvoor 1449-1460 m.u.v. 3055 (ex-2155) en 3059 (ex-2159). De 3050, 3051, 3053, 3054, 3056-3058 en 3060 hebben tijdelijk in Utrecht gereden.
3061-3065 2004 VDL Berkhof Ambassador Buiten dienst Eigendom van OAD.
Voormalig Connexxion/Breng 8428-8432.
8428-8429 zijn rood, 8430, 8431 en 8432 zijn wit, laatste rijdt niet voor Syntus, maar voor Twente Milieu.
3066-3072 2004 VDL Berkhof Ambassador Buiten dienst Eigendom van TGVia, Luttikhuis en Schepers voor gebruik als schoolbussen van en naar Almelo en zonebussen Oldenzaal-Enschede/UT-Neede.
Voormalig Connexxion/Hermes 1741, 1757, 1759, 1768, 1773, 1746, 1790.
3101-3126 2012 VDL Citea LLE-120 Buiten dienst Twente 16 van deze bussen gingen tijdelijk naar EBS IJssel-Vecht en Arriva in afwachting van de elektrische bussen daar.
3127-3204 2013 VDL Citea LLE-120 Buiten dienst Twente 50 van deze bussen gingen tijdelijk naar EBS IJssel-Vecht en Arriva in afwachting van de elektrische bussen daar.
3155, 3156 2012 VDL Berkhof Ambassador Vernummerd Twente Voormalig Syntus Overijssel 4155-4156, vernummerd naar 3255 en 3256.
3161-3172 2005 VDL Berkhof Ambassador Buiten dienst Twente Deze serie had tot 2010 de wagenparknummers 1461-1472.
3247-3250 2010 VDL Berkhof Ambassador Deels in dienst Twente, treinvervangend vervoer Voormalig Syntus Overijssel 4147-4150. De 3248 en 3249 hebben in Utrecht gereden. Per december 2023 gingen de 3248-3250 het treinvervangend vervoer verzorgen op het traject Amersfoort-Ede-Wageningen.
3255, 3256 2012 VDL Berkhof Ambassador In dienst Twente, treinvervangend vervoer Voormalig 3155-3156. De 3256 heeft tijdelijk in Utrecht en op de Veluwe gereden. Per december 2023 gingen beide bussen het treinvervangend vervoer verzorgen op het traject Amersfoort-Ede-Wageningen.
3306-3312 2010 Optare Solo Buiten dienst Twente, Veluwe Voormalig Syntus Gelderland 5306-5312. De 3312 is teruggekeerd naar Gelderland en heeft ook een tijdje in Almere en Utrecht gereden.
3327 2010 VDL Citea CLF-120 Buiten dienst Midden-Overijssel Ex Connexxion. Reed tijdelijk als proef in de omgeving van Zwolle.
3363 1989 Den Oudsten B88 Buiten dienst Reed voor de komst van Syntus bij Oostnet, daarvoor bij GVM als nummer 63 en daarvoor bij GVA
3401-3403 2000 Berkof Duvedec G Buiten dienst Twente Ex-Connexxion 7801, 9068, 9078
3694-3709 1986 Den Oudsten standaard streekbus Buiten dienst Reden voor de komst van Syntus bij Oostnet, daarvoor bij GVM en daarvoor bij GSM.
4001-4052 2010 VDL Berkhof Ambassador Buiten dienst Midden-Overijssel, Veluwe Stadsbusindeling. Bus 4051 is op 21 september 2012 uitgebrand.[15] Bus 4049, 4050 en 4052 reden tot juli 2017 tijdelijk bij Syntus Utrecht. 4017, 4047-4050 en 4052 reden in de concessie Veluwe. 4049 reed in de concessie Twente.
4101-4154 2010 VDL Berkhof Ambassador Buiten dienst Midden-Overijssel, Veluwe, Twente Streekbusindeling. De 4142-4146 reden tot juli 2017 tijdelijk bij Syntus Utrecht. De 4128, 4136, 4138, 4140-4146 reden voor de concessie Veluwe en 4133-4135, 4137 en 4139 reden in Twente. 4109, 4111, 4115 en 4128 zijn vernummerd naar 7101-7104 voor inzet op het Blauwnet treinvervangend vervoer.
4132-4141 1989 Den Oudsten B88 Buiten dienst Reden voor de komst van Syntus bij Oostnet, daarvoor bij GVM en daarvoor bij GSM.
4155-4156 2012 VDL Berkhof Ambassador Vernummerd Midden Overijssel Waren verhuisd naar concessies Twente en Veluwe en deden dienst bij Syntus Twente onder nummers 3255 en 3256.
4160 2015 Mercedes-Benz CapaCity Export Stadsdienst Zwolle Ex Connexxion 1104. Tijdelijke (proef)bus ten behoeve van lijn 9 tot de instroom van 8 nieuwe bussen.
4198 2009 VDL Citea CLF-120 Buiten dienst Demo van VDL
Ex-Veolia Transport 121
4199 2007 VDL Citea CLF-120 Buiten dienst Demo van VDL
Ex-GVB 009, Voorheen nr. 562 van Arriva
4201-4208 2017 Mercedes-Benz CapaCity Vernummerd Drukke lijnen Zwolle
4301-4303 2003 Mercedes-Benz Citaro G Buiten dienst Midden-Overijssel Voormalig Connexxion 9120, 9129 en 9154.
4329-4333 1990 Den Oudsten B88 Buiten dienst Reden voor de komst van Syntus bij Oostnet, daarvoor bij GVM en daarvoor bij GSM.
4337-4338 1990 Den Oudsten B88 Buiten dienst Reden voor de komst van Syntus bij Connexxion, daarvoor bij Oostnet, daarvoor bij GVM en daarvoor bij GSM.
4665, 4668 1992 Berkhof Duvedec Buiten dienst Reden voor de komst van Syntus bij Connexxion en daarvoor bij NZH.
5001-5024 2010 VDL Berkhof Ambassador Buiten dienst Stadsdienst Apeldoorn De 5021, 5023-5024 naar Syntus Twente als 3021, 3023-3024. 5007 uit dienst na aanrijding.
5101-5126 2009 VDL Berkhof Ambassador Buiten dienst Veluwe, Twente Vernummerd van 1501-1526. De 5102 en 5121 reden tijdelijk in Utrecht. 5108, 5115, 5121, 5123-5126 reden in Twente, daarvan bleef de 5125 als laatste over. 5119 is eerder uit dienst gegaan.
5127-5152 2010 VDL Berkhof Ambassador Buiten dienst Veluwe
5153-5156 2010 VDL Berkhof Ambassador Buiten dienst Veluwe Ex-Syntus Overijssel 4151-4154. Zijn overgegaan van Syntus Overijssel naar Syntus Gelderland en hernummerd.
5157 2007 VDL Berkhof Ambassador Buiten dienst Veluwe Ex-Bak Reizen 111, daarvoor Veolia 5267
5196-5199 2004 VDL Berkhof Ambassador Buiten dienst Veluwelijn Ex BBA/Veolia 5036, 5048, 5029, 5017. Deze bussen reden bij Syntus in de huisstijl van de Veluwelijn.
5201-5211 2010 Mercedes-Benz Citaro CNG Buiten dienst IJssel-Vecht 5201-5204 zijn in 2021 verkocht.
5245, 5247-5249 2008 MAN Lion's City G CNG Buiten dienst Valleilijn en Veluwelijn Ex Arriva 255, 257-259.
5298, 5299 2008 MAN Lion's City G CNG Buiten dienst Veluwe Ex-Arriva 256, 260, daarna Syntus 5246 en 5250.
5251-5257 2006 MAN Lion's City G CNG Buiten dienst Valleilijn Ex Veolia Transport 6609-6615 (Valleilijn). Sinds december 2015 zijn al deze bussen buiten dienst.
5258-5279 2010 Mercedes-Benz Citaro G CNG Buiten dienst IJssel-Vecht (ComfortRRReis) Reed tot en met december 2020 in Valleilijn/Veluwelijn huisstijl. 5261, 5270, 5271, 5274 en 5279 zijn naar Hermes gegaan als 9281-9285. 5260 en 5267 zijn plukvoertuigen.
5301-5302 2004 VDL Berkhof Ambassador Buiten dienst Deze serie had tot 2010 de wagenparknummers 1482-1483. De bussen werden verkocht aan Veolia Transport. De bussen hieronder kregen nu de wagenparknummers van deze serie (2387-2388).
5301-5302 2005 VDL Berkhof Ambassador Buiten dienst Deze serie had tot 2011 de wagenparknummers 1487-1488, daarna even 2387-2388.
5303-5305 2004 VDL Berkhof Ambassador Buiten dienst Eerder 1484-1846.
5306-5312 2010 Optare Solo Vernummerd Twente 5306-5309 waren oorspronkelijk voor de concessie Zutphen-Hengelo-Oldenzaal. In 2013 verhuisd naar de concessie Twente en daar vernummerd naar 3306-3312.
5313-5325 2010 Optare Solo Buiten dienst Veluwe
5351-5355 2010 Optare Solo Buiten dienst Stadsdienst Apeldoorn
5401 2000 Volvo 7000 (fluisterbus) Buiten dienst Stadsdienst Apeldoorn Voorheen Veolia Transport 3788, BBA 3788, en Stadsbus Maastricht 841.
5402 2004 Volvo 7700 (fluisterbus) Buiten dienst Stadsdienst Apeldoorn Voorheen Veolia Transport 3810 en BBA 3810.
5401-5410 2011 MAN Lion's City CNG Buiten dienst Veluwe (Ede en omgeving) Ex HTM 1121-1129, 1131
5412-5414 2009 MAN Lion's City CNG Buiten dienst Veluwe Ex-Veolia/Connexxion Haaglanden 6688, 6714, 6748. Reden bij Van Kooten.
5415 2009 MAN Lion's City LE Buiten dienst Veluwe Ex-Connexxion Voorne Putten 5145. Reed bij Van Mil Tours.
5500 2015 Solbus Solcity Buiten dienst Veluwe Proefbus op waterstof van HyMove, reed vooral rond Apeldoorn.
5501 2017 Ursus City Smile 12H Buiten dienst Veluwe Proefbus op waterstof van HyMove, reed vooral rond Apeldoorn.
5737 1998 Setra S 319 NF Buiten dienst Reed voor de komst van Syntus bij Oostnet. Bus werd speciaal aangeschaft voor de gecombineerde lijn S71 van Winterswijk naar Münster. Nadat in 2003 de samenwerking met RVM verviel, werd er besloten om de bus te verkopen. Nadat dat geen succes werd, werd de bus overgespoten in "Stadtbus Bocholt" kleuren voor de gecombineerde lijn 40/C7 die van Doetinchem via Dinxperlo naar Bocholt ging. Toen dat geen succes bleek, werd de bus overgespoten in Syntus kleuren en ingezet op versterkingsritten in de Achterhoek en bij treinuitval.
6001-6057 2017 MAN Lion's City A26 In dienst Stadsdienst Almere (allGo)
6101-6133 2017 MAN Lion's City A44 In dienst Busvervoer Almere (R-net)
6201-6210 2017 MAN Lion's City A37 In dienst Stadsdienst Almere (allGo) Inzet op minder drukke lijnen
6301-6307 2018 BYD K9U In dienst Stadsdienst Almere (allGo) 6307 in afwijkend ontwerp (Growing Green Cities).
6346-6351 1990 Den Oudsten B88 Buiten dienst Reden voor de komst van Syntus bij Oostnet, daarvoor bij GVM en daarvoor bij GSM. 6347 was nooit in dienst gekomen bij Syntus.
6401 2017 Rošero First Buiten dienst duinGo lijn 24 & nobelGo lijn 25
6402 2016 Mercedes-Benz Sprinter In dienst duinGo lijn 24 Deze bus had eerst in de provincie Utrecht als 123 gereden voordat deze naar Almere kwam.
6403 2018 Mercedes-Benz Sprinter In dienst duinGo lijn 24
6821-6826 1994 Berkhof Excellence Buiten dienst Reden voor de komst van Syntus bij Oostnet, daarvoor bij GVM en daarvoor bij GSM.
7098 1992 Mercedes-Benz 410D Buiten dienst Reed voor de komst van Syntus bij Oostnet, daarvoor bij GVM en daarvoor bij GSM.
7101-7104 2010 VDL Berkhof Ambassador In dienst Treinvervangend vervoer Blauwnet Ex 4109, 4111, 4115, 4128
7109-7112
7115-7116
1992 Den Oudsten B88 Buiten dienst Reden voor de komst van Syntus bij Oostnet, daarvoor bij GVM en daarvoor bij GSM. Werden als laatste incidenteel nog gebruikt bij treinstremmingen.
7255 ? Mercedes-Benz 410D Buiten dienst Reed voor de komst van Syntus bij Oostnet, daarvoor bij GVM en daarvoor bij GSM.
7282 1996 Mercedes-Benz Sprinter Buiten dienst Reed voor de komst van Syntus bij Oostnet, daarvoor bij GVM en daarvoor bij GSM.
7489 1991 Mercedes-Benz 208D Buiten dienst Reed voor de komst van Syntus bij Oostnet, daarvoor bij GVM en daarvoor bij GSM.
7744-7751 1991 Den Oudsten B88 Buiten dienst Reden voor de komst van Syntus bij Oostnet, daarvoor bij GVM en daarvoor bij GSM. Werden als laatste incidenteel nog gebruikt bij treinstremmingen.
7800 1999 Berkhof Duvedec Buiten dienst Voorheen Veolia Transport, daarvoor Connexxion. Was tijdelijk gehuurd voor op de Valleilijn.
9102-9107 2009 MAN Lion's City CNG Buiten dienst Ex Veolia 6637, 6719, 6646, 6750, 6713, 6636. Reden tussen december 2016 en juli 2017 achtereenvolgens op de Veluwe en in de provincie Utrecht.
9510, 9517 1991 Den Oudsten standaard streekbus Buiten dienst Reden voor de komst van Syntus bij Oostnet, daarvoor bij GVM en daarvoor bij GSM.
9700-9701 1984 Den Oudsten standaard streekbus Buiten dienst Reden voor de komst van Syntus bij Oostnet, daarvoor bij GVM en daarvoor bij GSM.
9911, 9916 1985 Den Oudsten standaard streekbus Buiten dienst Reden voor de komst van Syntus bij Oostnet, daarvoor bij GVM en daarvoor bij GSM. De 9916 is museumbus bij de OVCN.
9993 2009 Mercedes-Benz Citaro LE Buiten dienst Ex 1137. Reed in 2017 op de Veluwe vanwege inbouw van pinapparatuur in de vaste bussen in die concessie.
? 2004 VDL Berkhof Ambassador Buiten dienst Ex BBA/Veolia 5049
69-BBP-2 2013 Optare Solo SR Buiten dienst Deze bus was in maart 2013 als demo in gebruik bij Syntus.
BJ-ZL-49 2001 Mercedes-Benz Citaro Buiten dienst Deze bus kwam in 2010 tijdelijk bij Syntus in Apeldoorn in dienst in afwachting van het nieuwe materieel. Voorheen Qbuzz 3705 en BBA 640.
BJ-ZL-59 2001 Mercedes-Benz Citaro Buiten dienst Deze bus kwam in 2010 tijdelijk bij Syntus in Apeldoorn in dienst in afwachting van het nieuwe materieel. Voorheen Qbuzz 3713 en BBA 679.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Syntus van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.