RRReis

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Elektrische bus (BYD) van Keolis onder de naam RRReis, april 2021

RRReis is een merknaam waaronder de verschillende vormen van regionaal openbaar vervoer in de Nederlandse provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel worden geëxploiteerd.

Onder de naam RRReis opereren verschillende vervoersmaatschappijen. De eerste vervoerder was Keolis, die met ingang van december 2020 voor een periode van twee jaar in de regio IJssel-Vecht, ofwel de Veluwe en Midden-Overijssel, ging rijden. In deze regio werd de dienst van Syntus Gelderland en Syntus Overijssel overgenomen, met een vloot van 250 elektrische bussen van BYD Auto.[1]

In december 2022 zal de concessie Rijn-Waal onderdeel uitmaken van RRReis. Dit gebied omvat zuidelijk Gelderland en vervangt onder andere Breng. Er wordt ook een deel van IJssel-Vecht in deze concessie opgenomen.

Vanaf december 2023 gaat RRReis IJssel-Vecht ook aan de slag in Lelystad en het concessiegebied IJsselmond. Ook zal RRReis gaan rijden in Twente en de noordelijke Achterhoek in de concessie Berkel-Dinkel. Hierbij wordt ook een deel van Overijssel van IJssel-Vecht in Berkel-Dinkel opgenomen.

Op een vooralsnog onbekende datum zal de Valleilijn onderdeel van RRReis gaan uitmaken.

RRReis biedt naast de standaard buslijnen de volgende diensten aan:

  • comfortRRReis (luxe busdiensten op 3 trajecten);
  • reserveerRRReis (busdiensten die alleen rijden als er gereserveerd is, eveneens op een beperkt aantal trajecten);
  • buurtRRReis (een buurtbusdienst).

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]