Oessoeriejsk: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
4 bytes verwijderd ,  12 jaar geleden
anglicisme
(rv - ik weet niet welke jasmijn het is, maar er zijn er nog veel meer (zie en:Jasmine) en oessoeriejsk ligt niet in de tropen)
(anglicisme)
De stad is bijzonder groen dankzij de vele bomen zoals [[populier|populieren]], [[olm|olmen]] en [[jasmijn|jasmijnen]] die overgebracht werden uit de [[taiga]].
 
Dankzij de gunstige geografische locatie op het kruispunt van transportlijnen in het zuiden van de kraj Primorski, kende de nederzetting een snelle groei vanaf de jaren '70 van de 18e eeuw, waarbij het dorp in een handelscentrum veranderde. De rol van het toenmalige dorp werd nog belangrijker toen de [[Oessoeriejskspoorweg]] werd aangelegd. In 1898 kreeg het toenmalige Nikolskoje de titel van stad. In het begin van de twintigste eeuw leefden in de stad reeds 15.000 mensen en kende het een omzet in de handel van ongeveer drie miljoen roebels. Na de [[Russisch-Japanse Oorlog]] van 1904-'05 werd de stad een van de meest belangrijkebelangrijkste commerciële en economische centra van het [[Russische Verre Oosten]]. In 1913 was het de vierde stad na [[Vladivostok]], [[Blagovesjtsjensk (oblast Amoer)|Blagovesjtsjensk]] en [[Chabarovsk]] naar bevolkingsaantal. Bedrijven werden gesticht om agrarische producten te verwerken.
 
In het centrum van de stad begon men gebouwen met twee- tot drieverdiepingen op te trekken. In 1914 waren een 14 scholen, een theater, een circus en drie filmtheaters. Na de [[Russische Revolutie|revolutie van 1917]] kende Oessoeriejsk een snelle groei. De stad specialiseerde zich verder in de verwerking van agrarische producten. Tot de jaren 1980 was de stad naar bevolkingsaantal de tweede stad na Vladivostok, waarna de stad werd voorbijgestreefd door [[Nachodka (kraj Primorski)|Nachodka]]. Bij de laatste volkstelling was Oessoeriejsk echter weer de tweede, doordat het inwoneraantal van Nachodka sterker afnam.
Anonieme gebruiker

Navigatiemenu