Slag bij Kaap Bon (468): verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
was De slag bij kaap Bon
 
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
* Men schrijft het jaar [[468]]. Een grote Oost-Romeinse expeditie wordt op de [[Vandalen]] in [[Afrika]] afgestuurd. Men wil, samen met de West-Romeinen, de ariaanse roversstaat van [[Geiserik]] vernietigen. Elfhonderd Byzantijnse schepen, onder bevel van de schoonzoon van [[Leon I]], [[Basiliskos]], varen naar [[Carthago]], terwijl de West-Romeinen de Vandalen uit [[Sardinië]] verdrijven. Bij [[kaap Bon]] komt het tot een treffen tussen de Byzantijnen en de Vandalenvloot van Geiserik, maar deze slaagt erin om Basiliskos op de vlucht te drijven.
* Men schrijft het jaar [[468]]. Een grote Oost-Romeinse expeditie wordt op de [[Vandalen]] in [[Afrika]] afgestuurd. Men wil, samen met de West-Romeinen, de ariaanse roversstaat van [[Geiserik]] vernietigen. Elfhonderd Byzantijnse schepen, onder bevel van de schoonzoon van [[Leo I van Byzantium|Leo I]], [[Basiliskos]], varen naar [[Carthago]], terwijl de West-Romeinen de Vandalen uit [[Sardinië]] verdrijven. Bij [[kaap Bon]] komt het tot een treffen tussen de Byzantijnen en de Vandalenvloot van Geiserik, maar deze slaagt erin om Basiliskos op de vlucht te drijven.

Versie van 6 dec 2002 17:16

  • Men schrijft het jaar 468. Een grote Oost-Romeinse expeditie wordt op de Vandalen in Afrika afgestuurd. Men wil, samen met de West-Romeinen, de ariaanse roversstaat van Geiserik vernietigen. Elfhonderd Byzantijnse schepen, onder bevel van de schoonzoon van Leo I, Basiliskos, varen naar Carthago, terwijl de West-Romeinen de Vandalen uit Sardinië verdrijven. Bij kaap Bon komt het tot een treffen tussen de Byzantijnen en de Vandalenvloot van Geiserik, maar deze slaagt erin om Basiliskos op de vlucht te drijven.