Sociotherapie: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
Taka (overleg | bijdragen)
k Wijzigingen door 82.74.105.213 hersteld tot de versie na de laatste wijziging door Emvee
Regel 1: Regel 1:
'''Sociotherapie''' is het op [[Methodiek|methodische]] wijze creëren van een therapeutisch woon-/ leefklimaat, met als doel een omgeving te bieden waarin patiënten kunnen genezen en/ of leren omgaan met hun [[ziekte]] of [[Handicap|handicap(s)]]. Sociotherapie wordt vooral toegepast binnen de [[psychiatrie]], maar ook wel in de [[gehandicaptenzorg]]. Met ''het sociotherapeutisch team'' of ''de sociotherapie'' wordt bedoeld het team medewerkers die de 24-uurszorg uitvoeren. Dit zijn meestal mensen met een medische of [[Sociale Agogiek|agogische]] opleiding. In tegenstelling tot bijvoorbeeld ''[[verpleegkundige]]'' is ''sociotherapeut'' geen beschermde titel. Elke groepsleider mag zich sociotherapeut noemen. Veel hulpverleners bedrijven sociotherapie zonder de term te kennen. In bijvoorbeeld de zorg voor [[Terbeschikkingstelling|terbeschikkinggestelden]] is de term wel gemeengoed.
'''vetgedrukte tekst'''[[[[
==
== ''''''Sociotherapie'''''' is het op [[Methodiek|methodische]] wijze creëren van een therapeutisch woon-/ leefklimaat, met als doel een omgeving te bieden waarin patiënten kunnen genezen en/ of leren omgaan met hun [[ziekte]] of [[Handicap|handicap(s)]]. Sociotherapie wordt vooral toegepast binnen de [[psychiatrie]], maar ook wel in de [[gehandicaptenzorg]]. Met ''het sociotherapeutisch team'' of ''de sociotherapie'' wordt bedoeld het team medewerkers die de 24-uurszorg uitvoeren. Dit zijn meestal mensen met een medische of [[Sociale Agogiek|agogische]] opleiding. In tegenstelling tot bijvoorbeeld ''[[verpleegkundige]]'' is ''sociotherapeut'' geen beschermde titel. Elke groepsleider mag zich sociotherapeut noemen. Veel hulpverleners bedrijven sociotherapie zonder de term te kennen. In ==
==
=='''vetgedrukte tekst'''''cursieve tekst''
== Deelonderwerp ==[[Afbeelding:plaatje.png]][[Media:Voorbeeld.ogg]]<math>a^2 + b^2 = c^2</math><nowiki>Tekst die niet geïnterpreteerd wordt.</nowiki>--[[Gebruiker:82.74.105.213|82.74.105.213]] 13 okt 2005 10:38 (CEST)
----


==
]]]] bijvoorbeeld de zorg voor [[Terbeschikkingstelling|terbeschikkinggestelden]] is de term wel gemeengoed.


==Externe link==
==Externe link==

Versie van 13 okt 2005 10:39

Sociotherapie is het op methodische wijze creëren van een therapeutisch woon-/ leefklimaat, met als doel een omgeving te bieden waarin patiënten kunnen genezen en/ of leren omgaan met hun ziekte of handicap(s). Sociotherapie wordt vooral toegepast binnen de psychiatrie, maar ook wel in de gehandicaptenzorg. Met het sociotherapeutisch team of de sociotherapie wordt bedoeld het team medewerkers die de 24-uurszorg uitvoeren. Dit zijn meestal mensen met een medische of agogische opleiding. In tegenstelling tot bijvoorbeeld verpleegkundige is sociotherapeut geen beschermde titel. Elke groepsleider mag zich sociotherapeut noemen. Veel hulpverleners bedrijven sociotherapie zonder de term te kennen. In bijvoorbeeld de zorg voor terbeschikkinggestelden is de term wel gemeengoed.

Externe link