Tätort: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Midas02 (overleg | bijdragen)
k Interwikilinkconflict opgelost
een Tätort kun je niet als stedelijk gebied omschrijven, hat kan het zijn, maar het hoeft absoluut niet, kijk anders op de lijst van Tätor op se: daar staan er tussen met 500 inwoners
Regel 1: Regel 1:
'''Tätort''' (meervoud: ''tätorter'') is een term die in [[Zweden]] door het Zweeds Bureau voor Statistiek (''Statistiska centralbyrån'') wordt gebruikt voor een [[nederzetting]] met meer dan 200 bewoners en met hoogstens 200 meter tussen de gebouwen. Deze ''tätorter'' ('[[stedelijk gebied|stedelijke gebieden]]') zijn geografische gebieden met dynamische grenzen. Het aantal en de grenzen veranderen dan ook mettertijd.
'''Tätort''' (meervoud: ''tätorter'') is een term die in [[Zweden]] door het Zweeds Bureau voor Statistiek (''Statistiska centralbyrån'') wordt gebruikt voor een [[nederzetting]] met meer dan 200 bewoners en met hoogstens 200 meter tussen de gebouwen. Deze ''tätorter'' zijn geografische gebieden met dynamische grenzen. Het aantal en de grenzen veranderen dan ook mettertijd.


In 2005 woonden 7.632.000 personen in ''tätorter'', wat neerkomt op 84% van de bevolking. De overige 16% woont in landelijk gebied.
In 2005 woonden 7.632.000 personen in ''tätorter'', wat neerkomt op 84% van de bevolking. De overige 16% woont in landelijk gebied.

Versie van 4 jan 2014 22:05

Tätort (meervoud: tätorter) is een term die in Zweden door het Zweeds Bureau voor Statistiek (Statistiska centralbyrån) wordt gebruikt voor een nederzetting met meer dan 200 bewoners en met hoogstens 200 meter tussen de gebouwen. Deze tätorter zijn geografische gebieden met dynamische grenzen. Het aantal en de grenzen veranderen dan ook mettertijd.

In 2005 woonden 7.632.000 personen in tätorter, wat neerkomt op 84% van de bevolking. De overige 16% woont in landelijk gebied.

Plaatsen met minder dan 200 inwoners kunnen worden ingedeeld in småorter.

De statistische definitie van een stedelijk gebied komt vrijwel overeen met het Noorse tettsted.

Externe link