Secretariaat van het Europees Parlement: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
k er staat geen procedure in artikel 207 (niet 197), dus niet 'overeenkomstig' maar 'op grond van'.
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
[[Image:Luxembourg City Kirchberg1 fromBock.jpg|thumb|right|200px|Gebouwen van het Europees Parlement in het centrum van Luxemburg]]
De '''Secretaris-generaal van het Europees Parlement''' is de hoogste [[ambtenaar]] van het [[Europees Parlement]]. Het aantal personeelsleden en het [[Organisatieschema|organigram]] worden door het Bureau bepaald. De secretaris-generaal is het administratieve hoofd van het Europees Parlement. Deze wordt door het [[Bureau van het Europees Parlement|Bureau]] benoemd (artikel 207 van het Reglement).
Het '''Secretariaat van het Europees Parlement''' is het administratieve lichaam van het [[Europees Parlement]], met aan het hoof de Secretaris-generaal. Het is gevestigd in [[Luxemburg (stad)|Luxemburg]] en stelt 4000 mensen te werk. Het aantal personeelsleden en het [[Organisatieschema|organigram]] worden door het [[Bureau van het Europees Parlement]] bepaald.
Sinds maart 2009 is de Duitser [[Klaus Welle]] secretaris-generaal. Hij volgde de Deen [[Harald Rømer]] op.


== Secretaris-generaal ==
Sinds maart 2009 is de Duitser [[Klaus Welle]] secretaris-generaal. Hij volgde de Deen [[Harald Rømer]] op. Het secretariaat is gevestigd in [[Luxemburg (stad)|Luxemburg]].
De '''Secretaris-generaal van het Europees Parlement''' is de hoogste [[ambtenaar]] van het Europees Parlement en ook het administratieve hoofd van het Europees Parlement. Hij wordt benoemd door het [[Bureau van het Europees Parlement]] (artikel 207 van het Reglement).


== Lijst van secretarissen-generaal ==
* 1958-1963: [[Frits de Nerée tot Babberich]]
* 1958-1963: [[Frits de Nerée tot Babberich]]
* 1963-1979: [[Hans Nord]]
* 1963-1979: [[Hans Nord]]

Versie van 31 jan 2014 12:24

Gebouwen van het Europees Parlement in het centrum van Luxemburg

Het Secretariaat van het Europees Parlement is het administratieve lichaam van het Europees Parlement, met aan het hoof de Secretaris-generaal. Het is gevestigd in Luxemburg en stelt 4000 mensen te werk. Het aantal personeelsleden en het organigram worden door het Bureau van het Europees Parlement bepaald. Sinds maart 2009 is de Duitser Klaus Welle secretaris-generaal. Hij volgde de Deen Harald Rømer op.

Secretaris-generaal

De Secretaris-generaal van het Europees Parlement is de hoogste ambtenaar van het Europees Parlement en ook het administratieve hoofd van het Europees Parlement. Hij wordt benoemd door het Bureau van het Europees Parlement (artikel 207 van het Reglement).

Externe link