Sessielaag: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
k links, red.
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 2: Regel 2:
De '''sessielaag''' stabiliseert, onderhoudt en beeindigt een sessie tussen twee communicerende hosts.
De '''sessielaag''' stabiliseert, onderhoudt en beeindigt een sessie tussen twee communicerende hosts.


Deze laag synchroniseert ook de dialoog die plaatsvindt op de [[presentatielaag]] tussen twee hosts, en onderhoudt de data-uitwisseling. Een webserver bijvoorbeeld wordt door meerdere computers tegelijkertijd benaderd, dus kunnnen er veel communicatie-kanalen tegelijkertijd open staan. Het is dan ook belangrijk om bij te houden welke gebruiker op welk kanaal zit. De sessielaag zorgt voor efficiente communicatie. Problemen op de [[toepassingslaag]] en de presentatielaag worden gemeld. De sessielaag biedt o.a. Class of Service (CoS).
Deze laag synchroniseert ook de dialoog die plaatsvindt op de [[presentatielaag]] tussen twee hosts, en onderhoudt de data-uitwisseling. Een webserver bijvoorbeeld wordt door meerdere computers tegelijkertijd benaderd, dus kunnnen er veel communicatie-kanalen tegelijkertijd open staan. Het is dan ook belangrijk om bij te houden welke gebruiker op welk kanaal zit. De sessielaag zorgt voor efficiente communicatie. Problemen op de [[toepassingslaag]] en de presentatielaag worden gemeld. De sessielaag biedt o.a. [[Class of Service (CoS)]].


[[Categorie:Netwerken]]
[[Categorie:Netwerken]]

Versie van 29 mei 2006 12:08

Sjabloon:OSI-model De sessielaag stabiliseert, onderhoudt en beeindigt een sessie tussen twee communicerende hosts.

Deze laag synchroniseert ook de dialoog die plaatsvindt op de presentatielaag tussen twee hosts, en onderhoudt de data-uitwisseling. Een webserver bijvoorbeeld wordt door meerdere computers tegelijkertijd benaderd, dus kunnnen er veel communicatie-kanalen tegelijkertijd open staan. Het is dan ook belangrijk om bij te houden welke gebruiker op welk kanaal zit. De sessielaag zorgt voor efficiente communicatie. Problemen op de toepassingslaag en de presentatielaag worden gemeld. De sessielaag biedt o.a. Class of Service (CoS).