Helen Parkhurst: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
16 bytes toegevoegd ,  5 jaar geleden
 
== Onderzoek in Nederland ==
In Nederland wordt sinds 2006 onderzoek gedaan naar het daltononderwijs. Dat gebeurt aan Saxion in Deventer in samenwerking met de Nederlandse Dalton Vereniging. Medio 2010 werd de eerste periode van het Daltonlectoraat afgesloten met de publicatie van een boek van Piet van der Ploeg.<ref>P.A. van der Ploeg (2010): ''Dalton Plan: oorsprong en theorie van het daltononderwijs'', SDUP, Deventer.</ref>. Deze heeft een reeks artikelen gepubliceerd over de geschiedenis van het Dalton Plan. In 2011 werd bij SDUP ook een biografie over Parkhurst gepubliceerd van René Berends: R.F. Berends (2011). Helen Parkhurst Grondlegster van het daltononderwijs. Deventer: SDUP. Het lectoraat aan Saxion is in 2014 voor de tweede keer verlengd, nu voor zes jaar. Het heet nu officieel het lectoraat Vernieuwingsonderwijs. Naast de Nederlandse Dalton Vereniging zijn ook de Freinet- en Jenaplanvereniging en VBS toegetreden als partners aan het lectoraat.
In 2011 werd bij SDUP ook een biografie over Parkhurst gepubliceerd van René Berends: <ref>Berends, R.F. (2011)''Helen Parkhurst. Grondlegster van het daltononderwijs'' Deventer: SDUP.</ref>
Het lectoraat aan Saxion is in 2014 voor de tweede keer verlengd, nu voor zes jaar. Het heet nu officieel het lectoraat Vernieuwingsonderwijs. Naast de Nederlandse Dalton Vereniging zijn ook de Freinet- en Jenaplanvereniging en VBS toegetreden als partners aan het lectoraat.
 
== Externe links ==
Anonieme gebruiker

Navigatiemenu