Harriet Krijgh: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
ik weet niet of dit gebeurd is, maar ik weet wel dat het niet in 2012 zal gaan gebeuren, dat is al geweest
Regel 33: Regel 33:
Harriet woont sinds 2004 in Wenen. Hier vervolgde zij haar studie bij [[Lilia Schulz-Bayrova]] en [[Jontscho Bayrov]]aan aan het Konservatorium Wien Privatuniversität.
Harriet woont sinds 2004 in Wenen. Hier vervolgde zij haar studie bij [[Lilia Schulz-Bayrova]] en [[Jontscho Bayrov]]aan aan het Konservatorium Wien Privatuniversität.


Naast haar studie kreeg Harriet privélessen en master classes van [[Steven Isserlis]], [[Dimitri Ferschtman]], [[Clemens Hagen]] en [[Frans Helmerson]].
Naast haar studie kreeg Harriet privélessen en master classes van [[Steven Isserlis]], [[Dmitri Ferschtman]], [[Clemens Hagen]] en [[Frans Helmerson]].


==Prijzen==
==Prijzen==

Versie van 25 nov 2016 13:24

Harriet Krijgh
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 1991Bewerken op Wikidata
Land Vlag van Nederland Nederland
Officiële website
(en) AllMusic-profiel
(en) Discogs-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Harriet Krijgh (geboren 1991) is een Nederlandse celliste.

Opleiding

Haar eerste cellolessen kreeg zij op vijfjarige leeftijd van Johannes Eisenmeier. In 2000 werd zij toegelaten tot de Jong Talent-klas van Lenian Benjamins aan het Utrechts Conservatorium, waar zij ook les kreeg van Jeroen den Herder en Elias Arizcuren. Harriet woont sinds 2004 in Wenen. Hier vervolgde zij haar studie bij Lilia Schulz-Bayrova en Jontscho Bayrovaan aan het Konservatorium Wien Privatuniversität.

Naast haar studie kreeg Harriet privélessen en master classes van Steven Isserlis, Dmitri Ferschtman, Clemens Hagen en Frans Helmerson.

Prijzen

In 2008 werd Harriet eersteprijswinnaar en winnaar van de Laureatenprijs van het Prinses Christina Concours. Zij won de eerste prijs tijdens de landelijke finale van het Prima la Musica Concours in Oostenrijk en de eerste prijs in haar leeftijdscategorie en de speciale Nicole Janigro Award tijdens het Antonio Janigro Cello Concours in Kroatië. In 2010 won Harriet de eerste prijs in de Fidelio Competition in Wenen. In 2012 won ze het Nationaal Celloconcours tijdens de Amsterdamse Cello Biënnale. Harriet werd in 2009 toegelaten tot de door Yehudi Menuhin opgerichte Live Music Now Foundation.

Optredens

Naast regelmatige concerten en solorecitals in Wenen speelt Harriet vaak in kamermuziek festivals o.a. Haydn Festival Eisenstadt, Diabelli Summer, St.Gallen, Trigonale en Hagen Open. In Nederland gaf zij recitals in het Concertgebouw Amsterdam, "de Doelen" Rotterdam en Muziekcentrum Vredenburg te Utrecht. In 2011 maakte Harriet een concertreis door Azië. In Korea speelde Harriet een aantal recitals en in Vietnam speelde zij het Triple Concert en de Roccoco variaties. In 2012 debuteert Harriet in het Konzerthaus Wien met de Haydn-C en D concerten. Voor het label Capriccio heeft Harriet onlangs haar eerste CD-opnamen gemaakt.

Instrument

Harriet bespeelt een cello uit het jaar 1690 gebouwd door Hendrik Jacobs te Amsterdam, aan haar uitgeleend door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.