Nieuws en Co: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
k Plus komma, min apostrof; zie https://onzetaal.nl/taaladvies/georges-boek-georges-boek-george-boek
Opsomming presentatoren aangevuld en gesplitst in verleden/heden
Regel 18: Regel 18:


== Opzet ==
== Opzet ==
''Nieuws en Co'' is een nieuws- en actualiteitenprogramma met aandacht voor wetenschap en cultuur. De presentatie is in handen van [[Lara Rense]] en [[Nadia Moussaid]], die 26 december 2017 voor het eerst presenteerde. [[Joost Karhof]], die eind 2017 onverwachts overleed, was Renses vaste vervanger. Discussies komen uit de ''Nieuws en Co-bus'', die naar een plek in Nederland rijdt waar een nieuwsonderwerp zich afspeelt. De discussies werden of worden geleid door Joost Karhof, [[Andrew Makkinga]], [[Naeeda Aurangzeb]], [[Petra Possel]] of [[Nadia Moussaid]]. Andere vaste onderdelen zijn ''Tech en Gadget'' met onder meer [[Nando Kasteleijn]] en [[Gerda Bosman]] en ''De wandeling door het culturele landschap''.
''Nieuws en Co'' is een nieuws- en actualiteitenprogramma met aandacht voor wetenschap en cultuur. De presentatie is in handen van [[Lara Rense]] en [[Nadia Moussaid]], die 26 december 2017 voor het eerst presenteerde. [[Joost Karhof]], die eind 2017 onverwachts overleed, was Renses vaste vervanger. Discussies komen uit de ''Nieuws en Co-bus'', die naar een plek in Nederland rijdt waar een nieuwsonderwerp zich afspeelt. De discussies werden geleid door Joost Karhof, [[Andrew Makkinga]], [[Naeeda Aurangzeb]], [[Petra Possel]] of [[Nadia Moussaid]]. De huidige gespreksleiders in de bus zijn, elkaar afwisselend, Nadia Moussaid en [[Saïda Maggé]].
Andere vaste onderdelen zijn ''Tech en Gadget'' met onder meer [[Nando Kasteleijn]] en [[Gerda Bosman]] en ''De wandeling door het culturele landschap''.

Het radioprogramma werkt samen met de redactie van het televisieprogramma [[Nieuwsuur]] (NOS & NTR), waar Saïda Maggé vanaf 2018 invalpresentator is.


==Externe link ==
==Externe link ==

Versie van 13 mrt 2018 15:31

Nieuws en Co
De Nieuws en Co-bus bij de start van de Giro d'Italia 2016 in Apeldoorn
Uitzendingen
Tijdstip 16.00 - 18.30 uur
Omroep NOS/NTR
Zender NPO Radio 1
Periode 2016-heden
Portaal  Portaalicoon   Media

Nieuws en Co is een Nederlands radioprogramma van NOS/NTR. Het programma wordt sinds 4 januari 2016 op werkdagen uitgezonden op NPO Radio 1 tussen 16.00 en 18.30 uur.

Opzet

Nieuws en Co is een nieuws- en actualiteitenprogramma met aandacht voor wetenschap en cultuur. De presentatie is in handen van Lara Rense en Nadia Moussaid, die 26 december 2017 voor het eerst presenteerde. Joost Karhof, die eind 2017 onverwachts overleed, was Renses vaste vervanger. Discussies komen uit de Nieuws en Co-bus, die naar een plek in Nederland rijdt waar een nieuwsonderwerp zich afspeelt. De discussies werden geleid door Joost Karhof, Andrew Makkinga, Naeeda Aurangzeb, Petra Possel of Nadia Moussaid. De huidige gespreksleiders in de bus zijn, elkaar afwisselend, Nadia Moussaid en Saïda Maggé. Andere vaste onderdelen zijn Tech en Gadget met onder meer Nando Kasteleijn en Gerda Bosman en De wandeling door het culturele landschap.

Het radioprogramma werkt samen met de redactie van het televisieprogramma Nieuwsuur (NOS & NTR), waar Saïda Maggé vanaf 2018 invalpresentator is.

Externe link