Joost Karhof

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Joost Karhof
Joost Karhof (rechts) samen met Twan Huys en Mariëlle Tweebeeke bij Nieuwsuur.
Joost Karhof (rechts) samen met Twan Huys en Mariëlle Tweebeeke bij Nieuwsuur.
Geboren 8 februari 1969
Geboorteplaats Gouda
Origine Nederland
Beroep televisiepresentator, journalist
Jaren actief 1989-
Bekend van Nova, Den Haag Vandaag, DWDD, De Grote Geschiedenis Quiz, Nieuwsuur
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Media

Joost Karhof (Gouda, 8 februari 1969) is een Nederlands televisiepresentator.

Karhof begon als twintigjarige zijn loopbaan in 1989 als sportjournalist bij de Voorburgse Courant en werkte daarna bij dagblad Het Binnenhof als journalist, nog tijdens zijn studie rechten aan de Universiteit Leiden. Hij stapte over naar omroep RTV West en presenteerde daarna bij de NOS Nova/Den Haag Vandaag (vanaf juli 2006) afwisselend met Clairy Polak en Twan Huys. Vanaf februari 2008 heeft hij ook De Wereld Draait Door op maandag gepresenteerd, bij toerbeurt met Menno Bentveld.

In januari 2009 presenteerde Karhof op de late avond het politiek-satirische programma Triana van de NPS op Nederland 3. Dit programma werd opgenomen in de Amsterdamse Westergasfabriek en werd tijdens de winterstop van De Wereld Draait Door tot en met 9 januari in de vooravond en 's avonds laat uitgezonden. Vanaf september 2008 tot en met 23 december 2014 was hij de vaste presentator van Kunststof TV.

In 2010 en 2013-2016 presenteerde Karhof De Grote Geschiedenis Quiz met daarnaast sinds 2015 ook de voorrondes in "De kleine Geschiedenis Quiz". Op 7 maart 2015 presenteerde hij de NTR Boekenquiz in het kader van de Boekenweek. Hij is voornamelijk in het weekend regelmatig presentator van Nieuwsuur, het actualiteitenprogramma van de NOS en NTR. Bij afwezigheid van NPO radio 1 presentatrice Lara Rense, valt Karhof in bij Nieuws en Co.

Vanaf maandag 22 februari 2016 presenteert Joost Karhof drie weken lang de geschiedenisquiz Van Alle Tijden die dagelijks wordt uitgezonden op NPO 2 door de NTR.