Skrewdriver: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
113 bytes verwijderd ,  3 jaar geleden
red. minus minder terzake ext. link
(red. minus minder terzake ext. link)
'''Skrewdriver''' is een band uit [[Blackpool]] (Engeland), opgerichtdie in [[1977]] uitwerd deopgericht asna opheffing van de voormalige band ''Tumbling Dice''. De frontman van deze band was [[Ian Stuart Donaldson]].
 
Aanvankelijk was de band niet politiek getint. Enkele muzikaleMuzikale voorbeelden voor Tumbling Dice en de voormalige Skrewdriver waren [[The Rolling Stones]], [[The Who]], [[The Sex Pistols]] en [[Lynyrd Skynyrd]].
 
Na verloop van tijd en verandering van de oorspronkelijke bezetting ondervond de band een ruk naar rechts. Skrewdriver begon racistische teksten te brengen, zoals White Power, When The Boat Comes In, e.den dergelijke.
 
Ian Stuart, de zanger van de band, had buitennaast Skrewdriver nogmeer veleprojecten. nevenprojecten: hijHij bracht twee platen met [[ballad]]s uit samen met de gitarist van Skrewdriver, Stigger. Ook met leden van de [[Ku Klux Klan]] heeft hij enkele cd's uitgebracht, samenwerkinghij werkte samen met Rough Justice en maakte enkele soloplaten. Stuart was tevens de oprichter van [[Blood & Honour]].
 
Ian Stuart was tevens de oprichter van [[Blood & Honour]]. Op [[24 september]] [[1993]] kwam Ian Stuart om het leven bij een auto-ongeluk.
 
== Discografie ==
== Externe link ==
* [https://web.archive.org/web/20051126015500/http://www.resistance.com/skrewdriver/ Skrewdriver] (gearchiveerd)
* [http://www.skrewdriver.net/ skrewdriver.net - ISD Records/Combat 18/Blood & Honour]
 
[[Categorie:Britse band]]
71.680

bewerkingen

Navigatiemenu